AK Parti Çerkezköy'de adayını belirledi

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nın Pazar günü yapılacak olan ilçe kongresine kısa bir süre kala ilçe başkan adayı da açıklandı. AK Parti Pazar günü yapılacak olan kongrede, seÃ?

Çerkezköy 3.12.2014 18:47:00 0
AK Parti Çerkezköy

Bugün Çerkezköy’e gelen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, genel merkezin kararı doğrultusunda seçimlere Abdullah Öge ile girileceğini açıkladı. Akçay, kongreye AK Parti genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un da katılacağını söyledi.

AK Parti’de Çerkezköy İlçe Başkan Adayı’nı bugün Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay açıkladı. Saat 16.15’te AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na gelen Akçay, İlçe başkan adaylığı için başvuru yapan ve adaylık için adı geçen Reşat Bahar, Hasan Karaca, Hanifi Belindir, Mehmet Can Danyeli ve Abdullah Öge ile bir süre basına kapalı görüştü. Görüşmeye daha önce ilçe başkanlığı için adaylıklarını açıklayan Tuncay Yegin ile Mehmet Han Atbaşı katılmadı.

 

 

DAHA ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Kısa süren görüşmenin ardından açıklama yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Dünya Engelliler Günü’ne değindi. Daha engelsiz bir yaşam için çalıştıklarını söyleyen Akçay, “Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da onların hayatını kolaylaştıracak her türlü çalışmayı yapacağız” dedi.

 

 

KONGREYE GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ŞENTOP KATILACAK

Kongre süreci ile ilgili de konuşan Akçay “Kongre sürecindeyiz. İlçe kongrelerimizi yapıyoruz. Pazar günü de Çerkezköy ilçe kongremizi yapacağız. Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Şentop katılacak” dedi.

UZUN KAPSAMLI ARAŞTIRMALAR YAPILDI

İstişareleri, araştırmaları, bir nevi kavgaları baştan yapıp tek aday şiarı ile kongre yaptıklarını dile getiren Akçay, “İnşallah bundan sonra da AK Parti’ye yakışır bir şekilde Çerkezköy kongremizi gerçekleştireceğiz. Uzun kapsamlı araştırmalar yapıldı. Daha iyi nasıl yol alırız, bu bayrağı daha ileri nasıl götürürüz bunun derdindeyiz” dedi.

EN İYİ SONUCU ALMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Genel merkezin bir karar verdiğini söyleyen Akçay “Teşkilat başkanımız son görüşmemizde genel merkezin kanaatini paylaştı. Kongreye Abdullah Öge ile gireceğiz” dedi. Partide bu zamana kadar ilçe başkanı, yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan, kadın kolları ve gençlik kollarında görev alan herkese teşekkür eden İl Başkanı Ahmet Akçay “Kadrolarımızı yenileyerek çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2015 seçimlerinde en iyi sonucu almak için çalışacağız” dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU DA KATILACAK

İl kongresinin de 18 Ocak 2015’te AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile yapılacağını ifade eden Akçay, kongrelerin hayırlı olmasını temenni etti.

GEREKÇE GÖSTERMEDİLER

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar da kararın hayırlı olmasını dilerken, kırgınlığını da dile getirdi. Partide görev yaptığı dönemde partinin oylarının yüksek olduğunu ifade eden Bahar “Benim aday gösterilmemem ile ilgili teşkilat başkanından bir gerekçe istedim. ‘Bir kusurun yok, hep başarılı oldun. Ama böyle olması gerekiyor’ dedi. Bakanlardan bile baskı olduğunu söylediler” dedi.

REŞAT BAHAR, ÇERKEZKÖY’DE REŞAT BAHAR’DIR

Kendisine il başkan yardımcılığının teklif edildiğini söyleyen Bahar “Ama ben ‘Reşat Bahar Çerkezköy’de Reşat Bahar’ dedim. Üst görev verildiği halde böyle takdir gördük. ‘İl başkanlığı da verseniz almıyoruz’ dedik” şeklinde konuştu. Reşat Bahar’ın sözleri üzerine açıklama yapma gereği duyan İl Başkanı Ahmet Akçay, “Birilerinin genel merkeze, teşkilat başkanına baskı yaptığı yönündeki söz doğru değil ve kabul edilemez. Süleyman Soylu’nun da böyle bir şeye prim vereceğini düşünmüyorum” dedi. Açıklamanın ardından İl Başkanı Ahmet Akçay mevcut başkan Reşat Bahar ve Pazar günü yapılacak kongrede aday olan Abdullah Öge ile birlikte objektiflere poz verdi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10