"Tek günle geçiştirilemez"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Saray'da program düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Belediye Başkan Yardımcısı Arif Naci ?

Saray 4.12.2014 14:33:00 0

TÖREN DÜZENLENDİ

Çelenk sunumunun ardından konuşan Saray Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, toplumun engelliler konusunda dikkatini çekebilmek ve daha duyarlı olmalarını sağlamak için her yerde çeşitli etkinliklerle kutlamalar düzenleniyor” dedi. Ancak bu meselenin bir günlük etkinlik ile geçiştirilebilecek kadar basit olmadığını ifade eden Bilecen, “Özürlülük yalnızca özürlülerin ya da ailelerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değildir” dedi.

EN ÖNEMLİ GÖREVLERDEN BİRİ

Özürlülüğün sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmesi gerektiğini dile getiren Bilecen, “Bu anlamda toplumsal hayata katılımının önünde engeller bulunan tüm vatandaşlarımızın hayata katılımını arttırabilmek, sahip olduğu hakları ve toplumda var olduklarını hatırlatmak en önemli görevlerimizden biri olmalıdır” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10