NKÜ'de "Önce dinle" konferansı

Mevlana'nın Vuslat Yıldönümü Anma Programı çerçevesinde Namık Kemal Üniversitesi Medeniyet ve Düşünce Topluluğu, Araştırmacı-Yazar Hasan Gümüş'ün konuşmacı olarak katıldıÄ

Tekirdağ 7.12.2014 12:11:00 0
NKÜ

MEVLANA YILI İLAN EDİLDİ

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Genel Sekreter Tekin Yenigün, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Hasan Gümüş “Vuslatının 700. Yılı dolayısıyla UNESCO 1973 yılını “Mevlana Yılı” olarak ilan etmesi ile tüm dünyada anıldı.  Daha sonra da 2000 yılını da UNESCO “Mevlana Yılı” olarak ilan etti. diyerek UNESCO tarihinde iki defa bir şahsiyeti anma yılı olarak kabul edilmesinin bir ilk olduğunu söyledi.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konferansta Haz Mevlana’nın hayatı, fikirleri ve yaşadığı coğrafya hakkında bilgi veren Gümüş, Mevlana’nın en önemli eseri Mesnevi den parçalar aktardı. Dinlemenin önemine değinen Gümüş, “Az konuş ve dinle diyor Mevlana. Tasavvufun insanı tebliğ etme metodlarından biri az konuşmak ve dinlemektir” diye konuştu.  Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, günün anısına Araştırmacı Yazar Hasan Gümüş’e günün anısına teşekkür plaketi takdim etti.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10