Önce genel merkez, ardından delegeler 'Öge' dedi

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nın 5. Olağan Kongresi dün saat 13.00'da Beylice Düğün Salonu'nda yapıldı. Kongrede seçimlere genel merkezin adayı Abdullah Öge'nin beyaz ve

Çerkezköy 7.12.2014 18:52:00 0
Önce genel merkez, ardından delegeler

Kongre öncesi kongrenin yapılacağı salonda AK Parti şarkıları çalınırken, genel merkezin adayı Abdullah Öge, partilileri davul zurna eşliğinde çalışan mehteran marşları ile karşıladı. Seçimlerin tek liste ile yapılması beklenirken, kongre öncesi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve İl Başkanı Ahmet Akçay, koliste bir görüşme yaptı. Kongre öncesi CHP’li Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir ve yönetim kurulu üyeleri de salona gelerek kongrenin hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

TEKİRDAĞ’IN GURURU OLDU

Kongre divan heyetinin oluşturulması ile başladı. Divan başkanlığına avukat Zeynel Şen seçilirken, divan heyetine de Sinan Meral, Nuran Yeşil, Seda Akın ve Seyithan Caferoğlu seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek’in kutlama mesajları okundu. Kongrede ilk konuşmayı AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi yaptı. “Teşekkürler Çerkezköy” sözü ile konuşmasına başlayan Yemişçi, Çerkezköy’ün Tekirdağ’ın her zaman gururu olduğunu söyledi.

 

 

ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI

AK Parti 12-13 yıldır hizmet ettiğini söyleyen Yemişçi “Eğitim, sağlık, ulaşım, ekonomi başta olmak üzere her alanda önemli başarılar kaydettik. Bu başarıları çocuklarınıza, gençlerimize anlatın” dedi. Milletin hizmetkarı olarak önemli hizmetler yaptıklarını söyleyen Yemişçi “Tekirdağ’a kamu yatırımları anlamında ciddi yatırımlar yapıldı. Ergene Havzası’nın temizlenmesi için 3.2 milyar TL bütçe ayrıldı. Artık Trakya’nın bir gelişim projesi var. Bunun da bütçesi 10 milyar TL. Çerkezköy’e Adalet Sarayı yapıldı. Devlet hastanesinin inşaatı devam ediyor” dedi.

 

 

KAYMAKAMLIK BİNASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Çerkezköy’ün bir kaymakamlık binasına ihtiyacının olduğunu dile getiren Yemişçi “İnşallah yakın zamanda kaymakamlık binasının da onayını alıp kaymakamlık binasını da Çerkezköy’e kazandıracağız” dedi. AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut da uzlaşarak tek liste ile kongreye gidilmesini temenni etti. AK Parti’nin girdiği 9 seçimden başarı ile çıktığını söyleyen Akbulut “Siyaset farklı bir kulvarda yapılıyor. Yıllardır halının altına süpürülen birçok ülke sorunu birer birer masaya yatırıldı ve çözüldü. AK Parti hiçbir sorundan korkmadı. Milli eğitimde sorunlar vardı. Milletin inancına uygun olmayan bir milli eğitim sistemi vardı. 4+4+4 sistemini çıkardık. Paradan 6 sıfır atıldı. Sağlıkta vatandaş bölünmüştü. Ayrı ayrı sağlık hizmetleri veriliyordu. Devlet ayrımcılık yapıyordu. Bunlar tek çatı altında toplandı” dedi. İnsan hakları konusunda da büyük sıkıntılar yaşandığını söyleyen Akbulut, “28 Şubat’ta işbaşında bir tane inançlı kadro kalmadı. 28 Şubat hükümeti beni de Konya Valiliği görevinden aldı. AK Parti’nin yaptığı çalışmalarla halkımız artık din ve vicdan özgürlüğünü yaşıyor” dedi.

 

 

ASLAN PAYINI ÇERKEZKÖY’E VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti göreve gelmeden önce ülkede terör sorununun olduğunu da söyleyen milletvekili Akbulut “Her gün yüzlerce insan hayatını kaybediyordu. Bunu dış güçler yönetiyordu. Çözüm süreci ile birlikte 3-4 yıldır terör asgariye indirildi, şehit haberleri gelmez oldu. 40 yıldır devam eden teröre de AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu sayesinde son vereceğiz” diye konuştu. Turgut Özal’ın “Risk almayan idareci, idareci değildir” sözünü anımsatan Akbulut, AK Parti’nin seçim kaybetme kaygısı gütmeden risk alarak ülkenin sorunlarını çözmeye çalıştığını söyledi. 30 Mart seçimlerini de anımsatan Akbulut “Çerkezköy’de 30 Mart seçimlerinde bir trafik kazası oldu. Onun dışında Çerkezköy hep bizi destekledi. Biz de aslan payını Çerkezköy’e verdik ve vermeye de devam edeceğiz” dedi.

 

 

2 KONGREMİZİ ERTELEMEK DURUMUNDA KALDIK

Kongrede konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay da “Çerkezköy kongremiz Tekirdağ’daki son ilçe kongremiz olacaktı. Ama 2 kongremizi ertelemek durumunda kaldık. Bugün de kongremizi birlik ve beraberlik içinde yapacağımıza inanıyorum” dedi. 2015 seçimlerinin çok önemli olduğunu dile getiren Akçay, “Canla başla çalışıp 2015 seçimlerinde en yüksek oyu alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

KONGRE SÜRECİNİN YÜZDE 90’I TAMAMLANDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop da Türkiye’de kongre sürecinin yüzde 90’ının tamamlandığını söyledi. Şubat ayının ilk 10 günü içinde il kongrelerinin de tamamlanacağını dile getiren Şentop “7 Haziran 2015’te genel seçimler yapılacak. Böyle bir süreçte kongre yapmak her babayiğidin harcı değil” dedi. Diğer partilerde siyasetin kişisel menfaatler için yapıldığını iddia eden Şentop “AK Parti önüne büyük hedefler koydu. 2011’de 2023 hedeflerini açıkladık. Daha sonra da 2053 ve 2071 hedeflerini açıkladık. Böyle büyük projelerle hareket eden partimizin mensuplarının da kendi kişisel hesapları ile hareket etmediğini görüyorum” dedi.

DEĞİŞİMİ GÖRMEK İÇİN DIŞARIYA ÇIKMAK LAZIM

AK Parti’nin ülke genelinde 9 milyon üyesinin olduğunu ve bunların 4 milyonunun aktif olarak çeşitli kademelerde görev aldığını söyleyen Şentop “Ufak tefek çatışmalar olabilir. Ama biz bunları kolayca aşabilme gücüne sahibiz” dedi. Kongreleri seçim hazırlıkları mahiyetinde gördüklerini söyleyen Şentop “Türkiye’deki değişimi anlamak için Türkiye’nin dışına çıkmak lazım” dedi. Türkiye’nin en büyük devriminin özgüven devrimi olduğunu söyleyen Şentop “Milletin bunu benimsediğini cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gördük. Bir ülkenin ayaklarının üzerine basmasını istiyorsanız milletin özgüven sahibi olmasını sağlamak zorundasınız” dedi.

TUTAMAYACAĞIMIZ SÖZÜ VERMEYİZ

Demokrasi ve özgürlükle ilgili de konuşan Şentop “Millete güveniyorsanız demokrasinin de önünü açacaksınız. Biz vesayetçi sistemi ortadan kaldırdık. Bürokratik oligarşik yapıyı tesviye ettik. Her şeyin kararını, milletin oyuyla seçilmiş iktidar verecek, atanmışlar seçilmişlere tabi olacak dedik. Biz söz verdiysek yaparız, tutamayacağımız sözü vermeyiz” dedi. 2015 seçimlerinin bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Şentop, baraj tartışmaları ile ilgili de konuştu.  2013’te barajla ilgili öneri sunduklarını ama kabul edilmediğini söyleyen Şentop, “CHP sıfır baraja razı değil, o yüzde 5 istiyorlar. MHP ise yüzde 10 ile devam etmesini istiyor” dedi.

400 DELEGEDEN 262’Sİ OY KULLANDI

Şentop konuşmasının ardından milletvekilleri ve il başkanı ile birlikte salondan ayrıldı. Kongre faaliyet raporu, gelir gider hesapları ve tahmini bütçenin görüşülmesi ile devam etti. Yapılan görüşmelerin ardından divana 2 liste sunuldu. Seçimlere genel merkezin belirlediği Abdullah Öge ile İlçe Gençlik Kolları Eski Başkanı Mehmet Can Danyeli’nin listeleri ile gidildi. Seçimlerde 400 delegeden 262 delege oy kullanırken, 262 delegenin 179’unun oyunu alan Abdullah Öge İlçe Başkanlığına seçildi. Mehmet Can Danyeli ise 80 oyda kalırken, 3 oy ise geçersiz sayıldı.

GÜZEL BİR KONGRE SÜRECİ YAŞADIK

Seçimin ardından iki aday da birbirlerini tebrik edip birlik ve beraberlik mesajı verdi. Seçime katılan delegelere ve partililere teşekkür eden yeni ilçe Başkanı Abdullah Öge “Delegeler ile birlikte çalıştık ve mücadele ettik. Mehmet Can Danyeli ile bu süreçte sıkıntılar yaşadık. Bunu güzel bir şekilde atlattığımızı düşünüyorum. Bu seçime girerken birlik beraberlik içinde güzel bir kongre olsun diye hazırlandık. Birbirimizi üzecek hiçbir konuşma yapmadık. Bazı şeyler söylendi ve biz hiçbirine kulak asmadık. Güzel bir kongre süreci yaşadık. Genç kardeşimiz Mehmet Can Danyeli’yi bundan sonraki siyasi hayatında hep bizim yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

“LAYIKI İLE YERİNE GETİRECEĞİNE İNANIYORUM”

Seçimi kazanan Öge’yi tebrik eden Mehmet Can Danyeli de “Biz arkadaşlarımız ile birlikte seçime girdik. Bu iş nasip işidir. Delegelerin ve demokrasinin kararına sonsuz saygı duyuyorum. Bu görevi Abdullah Öge’nin layıkı ile yerine getireceğine inanıyorum. Elimizden geldiğince projelerimizle ve insan kaynaklarımız ile bir şekilde yanınızda çalışacağız. Başkanımın elini kaldıran ilk kişi olmak istedim” dedi. Mehmet Can Danyeli ve yeni Başkan Abdullah Öge birbirlerine sarılarak birlik mesajı verdi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Abdullah Öge başkanlığındaki yönetimde Mikail Çelik, Ali Eke, Ömer Faruk Bilgin, Göksel Bozdağ, Hüseyin Karaca, İrfan Ak, Sinan Kozuva, Umut Danış, Nurcan Aksoy, Ömer Yalvaç, İnci Engirli, Erdem Güner, Ercan Tanışık, Zafer Erdağ, Nevzat Teker, Süleyman Bahçekapılı, Vahit Özcan, Kenan Özaydın, Ömer Güner, Celal Yeşilyurt, Aydın Kaya, Abdullah Coşkun, Salih Azbay, Şaban Uğur, Filiz Gören, Ercan Erdoğan, Murat Akbay, Adem İçli, Ümit Kök yer aldı.

SADECE OY KULLANMAK İÇİN GELDİ

Şubat ayından bu zamana kadar ilçe başkanlığı görevini yürüten Reşat Bahar ise kongreye sadece oy kullanmak için geldi. Konuşmalar sırasında salona gitmediğini söyleyen Reşat Bahar, “Kongre salonuna gitmedim. Bunu daha önce il başkanına da söylemiştim. Sadece oy kullanmaya gittim” dedi. Kongrede Öge ve ekibi kırmızı kravatları ile bir bütünlük oluşturdu. Sonucun açıklanmasının ardından Abdullah Öge’nin babası Sinan Öge, seçimde yarışan her iki adayın elini kaldırarak beraberlik mesajı verdi. Adaylığını açıklamayan kişilerin İstanbul’da mülakata götürülmesine tepki gösteren aday adaylarından Tuncay Yegin, kongreyi salonun üst katından takip etti.

138 DELEGE OY KULLANMADI

Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi, İl Başkanı Ahmet Akçay, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, AK Partili Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Kapaklı İlçe Yönetimi, AK Parti İlçe Eski Başkanlarından Alaeddin Demirbağ ve Mehmet Danyeli, İl Eski Başkanlarından Ahmet Kambur ve Mehmet Şık, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy ve Kapaklı eski dönem meclis üyeleri ile partililer katılırken, katılım önceki kongrelere oranla az oldu. Seçimde 400 delegeden 138’i oy kullanmadı.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER - Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10