Çerkezköy Karaoğlan'ı andı

Ulusal Gençlik Derneği tarafından eski başbakanlardan Merhum Bülent Ecevit'in 8.ölüm yıldönümü dolayısıyla dün saat 14.00'da Gabralı Otel'de anma programı düzenlendi.

Çerkezköy 7.12.2014 19:44:00 0
Çerkezköy Karaoğlan

ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Programa DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir ve ilçe yönetimi, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve ilçe yönetimi, CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Dr. Nurettin Erol, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, DSP Çerkezköy İlçe Eski Başkanlarından Sefer Alkan, CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Metin Dönmez, ULUSDER Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Darçın ve vatandaşlar katıldı.

 

 

ONURLU BİR ŞEKİLDE ÜLKESİNE HİZMET ETTİ

Anma programının açılış konuşmasını yapan ULUSDER Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Darçın, Ecevit’in yaşamına ilişkin bilgiler verdi. CHP ve DSP Eski Genel Başkanı ve eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in dürüst bir siyasetçi olduğunu söyleyen Darçın “Ülkesini ve insanları çok seven bir siyasetçi idi. Ülkenin refahı insanların mutluluğu için çalıştı. Yaptığı hizmetler hiçbir zaman göz ardı edilemez” dedi. 12-13 yıldır dürüst siyasetin özlemi içinde olduklarını söyleyen Darçın, onu her zaman özlemle anacaklarını söyledi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Bülent Ecevit’in her zaman özlemle anılacak bir lider ve siyaset adamı olduğunu ifade etti. Bülent Ecevit’in gerçekten dürüst bir lider ve devlet adamı olduğunu söyleyen Akay “Türkiye’nin her alanda iyi yerlere gelmesi için dış ülkelere bile taviz vermeden onurlu bir şekilde ülkesine hizmet etti” dedi.

 

 

DÜRÜSTLÜKTEN TAVİZ VERMEDİ

Programa konuşmacı olarak katılan DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer de Bülent Ecevit’i anmaktan gurur duyduğunu söyledi. Ecevit’in her zaman ülkesinin ve ülke insanlarının olduğu kadar tüm dünya insanlarının mutluluğunu isteyen bir devlet adamı olduğunu söyleyen Sezer” O bir yazardı, şairdi, siyasetçi ve devlet adamıydı. Yaşamı boyunca hiçbir zaman dürüstlükten ödün vermedi” dedi. 5 dönem başbakanlık yapan Ecevit’in her döneminde çok iyi işlere imza attığını belirten Sezer “Bugün ülkemizde ekonomi iyiye gitmiyor. Bizlere bir rant, çıkar, yolsuzluk ekonomisi dayatıldı” dedi.

TARIM VE HAYVANCILIK BİTİRİLDİ

Bu ekonominin çok ağı şekilde çökeceğini ifade eden Sezer “İktidarı savunanlarda ekonominin iyi olmadığını söyleyen solcuları eleştiriyor. Bülent Ecevit’in kurduğu 57. Hükümet döneminde kendinden önceki dönemdeki hükümet tarafından batmış olan ekonomiyi düzeltti” dedi. Ondan sonra kurulan hükümetin bir anda 70 bin dolar borç yaptığını belirten Sezer “Bugün iktidar neyimiz varsa satarak ekonomiyi ayakta tutmaya çalışıyor. Türkiye’de tarım ve tarımcılık bitirildi” dedi. Ecevit’in en önemli dış politikasının bölge merkezli olduğunu ifade eden Sezer “Bu günkü hükümet komşularla sıfır sorun diyordu. Ama sorunsuz komşumuz kalmadı. Tüm komşularımızla sorun yaşıyoruz” dedi.

TOPLUMUN HER KESİMİNİ KUCAKLADI

Ecevit’in toplumun her kesimini kucaklayan ve toplumun her kesiminin insanca yaşamasını isteyen dürüst bir devlet adamı olduğunu söyleyen Sezer “Hiç bir zamanda dürüstlükten ayrılmadı” dedi. Programın sonunda ULUSDER yönetim Kurulu Başkanı Erdal Darçın tarafından Zeki Sezer ve Belediye Başkanı Vahap Akay başta olmak üzere katkı sağlayanlara plaket takdim edildi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10