'Engeller Ergene'de Aşılıyor' Proje Toplantısı yapıldı

Ergene Kaymakamlığı'nın Bölge Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttüğü ve engelli vatandaşları için hazırlattığı ''Engeller Ergene'de Aşılıyor'' proj

Ergene 8.12.2014 10:41:00 0

KAYMAKAM KIZILTOPRAK BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

Kaymakamlık Makamında yapılan toplantıya Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, projeyi Kaymakamlık namına hazırlayıp çalışmalarını yürüten Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli Veteriner Hekimi İlke KIZILTOPRAK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, SYDV Müdürü Naime Çeltikçi ve Deri Sanayicileri Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Ercan Negiz katıldı.

TOPLUMUN DA SORUNU

Toplantıda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili olarak da konuşan Kızıltoprak “Engelli olan bireylerin nüfusu, dünya nüfusunun yüzde 15’ini, Türkiye nüfusunun ise yüzde 12’sini oluşturmaktadır. Bu oranın yüksekliği toplumsal farkındalık ve duyarlılığın, olumlu tutum geliştirmenin ve engellilere tanınan hakların bilinmesinin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Biliyoruz ki farklılıkları olan bireylerin karşılaştığı engeller sadece kendilerinin değil, ailelerinin ve toplumun da sorunudur” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10