Dünya ikincileri Başkan Akay'ı ziyaret ettiler

Uluslar arası Teakvando şampiyonasında Yıldızlar'da dünya ikincisi olan Kübra Kepenek ve Samet Ayaz antrenörleri ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret ettiler.

8.12.2014 16:46:00 0
Dünya ikincileri Başkan Akay

TEBRİK ETTİ

Çerkezköy güzel Spor Kulübü sporcularından Kübra Kepenek ile Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü sporcusu Samet Ayaz   25-30 Kasım tarihlerinde Antalya Belek’te yapılan Uluslar arası Teakvando Şampiyonasında  Yıldızlar kategorisinde 33 kiloda dünya ikincisi oldu. Şampiyon sporcuları dün saat 10.15’te Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti. Şampiyon sporcuları tebrik eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “  Çerkezköy’ün gururu  olmayı sürdüren siz sporcularımızın bu önemli şampiyonada da dünya ikinciliğini elde etmenizden bir o kadar daha mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sizler ayni zamanda bölgemizin birer örnek sporcuları oldunuz. İlçemizde spordaki eksikliğin giderilmesi için acilen çalışmalar yapacağız” dedi.

BİN 400 SPORCU KATILDI

Antalya Belek’te gerçekleştirilen Uluslar arası Teakvando şampiyonasına çeşitli ülkelerden bin 400 sporcunun katıldığını kaydeden Güzel Spor Kulübü Baş Antrenörü Bilal Güzel “ Şampiyona oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçti. Her şampiyonada birincilik ve ikincilik dereceleri alarak hem Çerkezköy’ün hem Tekirdağ ve Trakya’nın gururu olan sporcularımız Kübra Kepenek ve Samet Ayaz bu şampiyonada da dünya ikinciliğini kazandılar. Biz gerek Güzelspor Kulübü gerek şampiyon Spor Kulübü olarak bu şampiyonaya çok sıkı şekilde hazırlandık” açıklamasında bulundu.

“BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİK”

Güzel “Şampiyonada Türkiye büyükler kategorisinde 4 altın,bir gümüş ve 6 bronz madalya elde edildi. Bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım,53 kiloda makbule Nur Korucu,57 kiloda Hatice Kübra İlgin ile erkekler 80 kiloda Tunus Adıel,üçüncü sırayı alan sporcularımız Sude Burcu,Nafia Kuş,Mervenur Evci,Görkem Sezer,Umut Birlik,ve Serdar Yüksel de gelecek adına önemli puanlar elde etti.Türkiye Gençler kategorisinde 4 altın,7 gümüş ve 15 bronz,yıldızlar kategorisinde  ise 5 altın ve 7 gümüş  madalya ve 17 de bronz madalya kazanıldı. Yedi gümüş madalyanın hepsini Trakya bölgesinden sporcularımız kazandı. Bu şampiyona ilçemize iki dünya ikinciliği alarak dönen sporcularımızın artık önü açıldı. Bundan sonra yapılacak Uluslar arası şampiyonalara milli sporcu olarak katılacaklar.Birinci Uluslar arası  Türkiye Açık Teakwando Turnuvası kapsamında düzenlenen yarışmalarda ise milli sporcular 25’i altın,21’i gümüş ve 25’i de bronz olmak üzere 71 sporcumuz madalya ile rakip ülkelere fark atmayı başararak büyük bir başarı elde ettiler” diye konuştu.

Şampiyona’ya yetmiş ülke sporcularının katıldığını ve 150 sporcu ile en fazla İran’ın katıldığını kaydeden Güzel “ Şampiyonada ülkelerinde savaş olmasına rağmen Ukrayna 70 sporcu ile  katılırken, şampiyonaya  İran 150 sporcu ile en çok sporcu ile katılan ülke oldu. Biz bu şampiyonaya daha çok sporcu ile de katılabilirdik ve daha çok başarı elde edebilirdik. Ancak ülkemizde özellikle bizim branşımızdaki  spora karşı daha ileri düzeye gelmesi acısından gerekli çalışma yok..Biz Teakvando sporunda ülkemizde çok daha üst düzeye gelmesini istiyoruz. Bunu kısa zamanda başardığımız vakit daha büyük başarılar elde edeceğimize de sonuna kadar inanıyorum. Güzel Spor ve Şampiyon Spor Kulübünde spor yapan çocukların bazılarının sanayici olan babaları da var. Son 10-15 yılda Çerkezköy’de kaç sporcumuz şampiyonalarda derece almış görülecek. Bizim spor kulüplerimizde herkesim insanımızın çocukları spor yapıyor. Spor yapan çocuklarımız ayni zamanda uyuşturucudan da uzak duruyor.Ancak ilçemizde gerekse ülke genelinde bu tip sporlara gerekli ilgi gösterilmediğinden dolayı sıkıntı çekmekteyiz” dedi.

“GENÇLERİ SPORA TEŞVİK EDELİM”

Şampiyon Spor Kulübü Baş Antrenörü Vural Ayaz’da, “Çerkezköy Belediyemizin bizlere her zaman destek ve katkı vermesinden çok memnunuz. Başkanımız Vahap Akay’ın katkı ve destekleriyle bu başarıları elde ettik. Başkanımıza bizlere verdiği destek nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Başkanımızdan bir ricamız olacak. Başarılı olan sporcularımızın resimlerini ilçe merkezinde bulunan bilbordlara koydukları zaman sporcuları da teşvik edecektir.  Eğer başkanımız bu konuda gerekeni yaparsa çok iyi olacak.Ayni zamanda ilçemizdeki başarılı sporcuları da halkımız tanımış olacak” dedi.

 

Sporcular olarak her zaman gurur duyduklarını kaydeden Başkan Akay “ İlçemizde spor eksikliklerinin olduğunu kabul ediyoruz. Özellikle bireysel, sosyal ve fiziksel olarak eksiklerimiz bulunuyor.  Bu eksiklikleri ve yetersizlikleri gidermemiz lazım. Bu konuda da gerekeni de belediye olarak yapacağız. Temel noktada gençlerimizi bir araya getirmek gerekiyor ve bu sıkıntıyı da kısa zamanda gidermemiz lazım. Bir çok olimpiyatlar yaşıyoruz. Belediyeler bu konuda hedefler ortaya koyuyor. Sizleri ve kulüplerinizi başarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Sizler bu şampiyonada elde etmiş olduğunuz dünya ikinciliğiyle bizleri yine gururlandırdınız onurlandırdınız.Sizlerle ne kadar gururlansak azdır.Belediye olarak her zaman spora üzerimize düşeni yapmaya hazırız.Sizler şampiyona öncesi  derece ile döneceğinize söz verdiniz ve sözünüzü dünya ikinciliğiyle gerçekleştirmiş olmanız ise bizim için ayrı bir sevinç ve övünç kaynağı oldu.Sizleri başarılarınızdan dolayı tekrar tebrik ediyor,başarılarınızın devamını diliyorum”dedi.

Haber/ Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10