Kent Konseyi ilk toplantısını yaptı

Kapaklı Kent Konseyi'nin dün yapılan ilk toplantısında başkanlık ve yürütme kurulu seçimi yapıldı.

Kapaklı 8.12.2014 17:06:00 0
Kent Konseyi ilk toplantısını yaptı

İLK KEZ TOPLANDI

Dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı H. İbrahim Erkan, Belediye Meclis Üyeleri Sami İkizler ve Muzaffer Yıldıran, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ile muhtarlar katıldı.

SEÇİMLERE GEÇİLDİ

Toplantı Kapaklı Kent Konseyi Yönetmeliği konusunun görüşülmesi ile başladı. Kapaklı Belediyesi Danışmanı Veli Çeken’in yönetmelikle ilgili yaptığı bilgilendirmenin ardından Divan Heyeti oluşturulurken, divan başkanlığına İrfan Mandalı, kurul üyeliklerine ise Seçkin Dilsiz ve Özgür Cengiz seçildi. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından seçimlere geçildi.

BAŞKAN VE YÜRÜTME KURULU SEÇİLDİ

Kapaklı Kent Konseyi Başkanlığı için aday çıkmayınca Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Fahrettin Gür’ü önerdi. Mandalı’nın önerisi oy birliği ile kabul edildi. Yürütme Kurulu üyeliklerine de oybirliği ile AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, HDP Kapaklı İlçe Başkanı Yahya Yağcı, SP Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç ve Karlı Mahallesi Muhtarı Anıl Aydın seçildi.   

İLK TOPLANTIDA BELİRLENECEK

Başkan Mandalı, Kapaklı Kent Konseyi Genel Sekreterliği için Gülşah Selçuk’u önerirken, genel sekreterlik konusunun yapılacak ilk Yürütme Kurulu Toplantısı’nda karara bağlanacağı belirtildi. Kent Konseyi Kadın Meclis Gençlik Meclisi ve diğer çalışma gruplarının da Kapaklı Kent Konseyi’nin ilk Genel Kurulu’nda belirleneceği ifade edildi.

AŞARILAR DİLEDİ

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yeni bir Kent Konseyi oluşturulduğu için bazı eksikliklerin olabileceğini söyledi. Bu eksikliklerin de el birliği ile tamamlanacağını dile getiren Mandalı, “Kent Konseyi’nin ilk başkanı Fahrettin Gür ve Yürütme Kurulu üyelerini tebrik ediyor ve yeni görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10