'Şiddete ve madde bağımlılığına hayır'

Çerkezköy'de şiddet ve madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla Çerkezköy Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Şiddet ve madde bağımlıl

Çorlu 9.12.2014 11:13:00 0

ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın girişim ve katkıları ile düzenlenecek olan projenin koordinatörlük görevini ise Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Cemal Sabırlı yürütecek. Proje kapsamında şiddet ve madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğunda çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 

PAZARTESİ TANITIMI YAPILACAK

Kamu kurum ve kuruluşları ile medya kuruluşlarının da desteğiyle gençleri şiddet ve madde bağımlılığından uzak tutmak için ortaokullarda “şiddete hayır” lise ve ortaöğretim okullarında da öğrencilere ve velilere yönelik “madde bağımlılığına hayır” eğitim ve seminerleri düzenlenecek. Projenin tanıtımı 15 Aralık Pazartesi günü Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan tarafından yapılacak. Toplantıda programın içeriği de paylaşılacak.

5 AY SÜRECEK

Yürütülen kampanya kapsamında 5 ay boyunca bir taraftan rehberlik öğretmenleri aracılığıyla öğrencilerle, bir taraftan da ailelerle iletişime geçilerek eğitim ve seminerler düzenlenecek. Program kapsamında açık hava reklamları ile daha geniş kitlelere ulaşılması hedefleniyor.

PSİKOEĞİTİM SEMİNERİ

Proje kapsamında ulaşılmadık öğrenci ve velinin kalmayacağını belirten yetkililer “Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı ve onlara ‘hayır’ diyebilme alışkanlığı kazandırmak istiyoruz” dedi. Proje kapsamında ilk olarak 15-19 Aralık tarihleri arasında rehber öğretmenlere yönelik Türk Tekstil Vakfı’nda psikoeğitim semineri düzenlenecek.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10