Çocuklar kaybolmasın

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ströer Kentvizyon ve YAKAD işbirliği ile yürütülen "Çocuklar Kaybolmasın" projesi kapsamında 10 altın kural ile çocukların kaybolmaları önlenecek.

9.12.2014 17:42:00 0
Çocuklar kaybolmasın

ÇOCUĞUN YARARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI

“Çocuklarımız Kaybolmasın” projesinin ATO Congresium’da yapılan tanıtımında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, “Dünyanın geleceğini garanti altına almak istiyorsak aile içerisinde ve toplumsal hayatta adaleti tesis etmek, çocuklarımız için hem fiziksel hem de toplumsal alanın düzenini sağlığını korumak zorundayız” dedi. Bakanlık tarafından risk altındaki bütün çocuklara yönelik özel hizmet modelleri geliştirildiğini ifade eden Atabek “Çocukları etkileyen tüm yasa ve politikalarda, idari ve yargısal kararlarda, hizmet sunumunda ayırım gözetmeksizin çocuğun yüksek yararı ilkesi göz önünde bulundurulmaktadır” diye konuştu.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Proje hakkında bilgi veren Atabek “Çocuklarımızın kaybolmasını önlemek, çocuk güvenliğinin sağlanması ve ailelerimizin bu konuda bilinçlendirilmesi amacıyla bakanlığımız ve Ströer Kentvizyon reklam pazarlama şirketi ve YAKAD arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında bakanlığımız Web sitesinde ailelerimizin bu konuda bilinçlenmesi için ‘Çocuklarımız Kaybolmasın’ başlıklı bir sayfa oluşturuluyor. Burada aileler çocuklarının yaş gruplarına uygun uzman görüşlerine ulaşabilecekler. 444 0 183 ücretsiz bilgilendirme hattı oluşturmuş olup, ailelerimiz çocukların yaş gruplarına uygun uzman önerilerini buradan öğrenecekler. Ayrıca çocukların kaybolmalarını önlemeye yönelik aileleri bilinçlendirme kapsamında afiş ve broşürler hazırlanacak” dedi.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10