Güvenli gıda tüketimi bir insan hakkıdır

Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından ilçedeki okul idarecilerine ve kantin işletmecileri ile çalışanlara yönelik düzenlene

Çerkezköy 9.12.2014 19:08:00 0
Güvenli gıda tüketimi bir insan hakkıdır

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN SAĞLIKLI BESLENME

Eğitimde başarılı olanlara dün saat 16.30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle belgeleri verildi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay programda yaptığı konuşmada sağlıklı nesiller için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti. Okul kantinlerinde hijyenik bir ortam sağlanmasının önemine de dikkat çeken Altay “Çocukların kantinden temin ettikleri gıdaları tüketmeleri amacıyla hijyenik ortam sağlanması da oldukça önemli” dedi.

 

 

EĞİTİM VERİLDİ

Geçtiğimiz yıl 5 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği kapsamında Çerkezköy’deki okullara yönelik eğitimlerle okul idarecilerine ve kantin işletmecilerine eğitim verildiğini ifade eden Altay eğitimde gıdaların satın alınmasından taşınmasına, hazırlanmasından pişirilmesine, ürünlerin muhafaza koşullarına kadar birçok konunun masaya yatırıldığını ifade etti.

 

 

36 İDARECİ BELGE ALMAYA HAK KAZANDU

Eğitim sonunda 36 okul idarecisi ve 115 kantin işletmecisinin başarı belgesi almaya hak kazandığını dile getiren Altay “31 Aralık tarihinden itibaren belgesi olmayanlar bu tür yerleri işletemeyecek” diyerek hali hazırda bu tip işletmelerde çalışıp da belgesi olmayanların yeni bir eğitim yapılabilmesi için müdürlüğe başvurması gerektiğine dikkat çekti.

MEVZUATA GÖRE YAPILACAK

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da “Tüm ülkede olduğu gibi Çerkezköy’de de kantin işletmeciliği mevzuatta yapılan değişiklikler kapsamında yapılacak” dedi. Güvenli gıda tüketiminin bir insan hakkı olduğunu vurgulayan Kubilay, kaymakamlık olarak bu konuda çok hassas olduklarını söyledi. Özellikle çocukların okullarında güvenli gıda tüketmelerinin son derece önemli olduğunu belirten Kubilay “İlçedeki okullarda habersiz kantin denetimleri yapıyoruz. Denetimlerimiz artarak devam edecek” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL DA DEVAM EDECEK

Kaymakam Kubilay, eğitimin her türlüsü ile yakından ilgilendiklerini belirtti. Çerkezköy’de birçok okul kantininin yenilendiğini ifade eden Kubilay, hepsini yakından takip ettiklerini vurguladı. Bu yıl başlattıkları gıda ile uğraşan ‘Örnek İş Yeri’ projesini önümüzdeki yıl da devam ettireceklerini söyleyen Kubilay, ilçedeki örnek iş yerlerinin çoğalmasını temenni etti.

BELGELERİ VERİLDİ

Programda konuşmaların ardından Kaymakam Metin Kubilay, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Olcay Palak, belge almaya hak kazanan idareci ve kantin işletmecilerine belgelerini verdi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda dün saat 16.30’da düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Olcay Palak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, okul idarecileri ile kantin işletmecileri ve çalışanları katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10