Akay: Kimseyi mağdur etmeden çözmek istiyoruz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, dün saat 10.00'da Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, Yönetim Kurulu Üyeleri Celal Yeşilyurt, Ersin Yegin, Gülcan Altınay ve Yetiş Demirâ?

Çerkezköy 10.12.2014 16:39:00 0
Akay: Kimseyi mağdur etmeden çözmek istiyoruz

ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Ziyarette konuşan Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, Çerkezköy’de imar konusunda yaşanan en büyük sorunun Tepe mevkindeki İmar Uygulamaları olduğunu ifade etti. Önceden orman içinde kalan vatandaşın yerinin yapılan uygulamalarla yol kısmına geldiğini söyleyen Tavan, bu sorunların bir an evvel çözülmesi istediklerini belirtti. Tavan ayrıca dernek olarak bu konuda üzerlerine düşeni de yapacaklarını söyledi. İnşaat atıklarının Ambardere mevkinde biriktirildiğini söyleyen Tavan “Bölgede inşaat ve hafriyat atıkları arttı” dedi.

13 YILDIR VAR OLAN BİR SORUN

Bu inşaat atıklarının geri dönüşümü kapsamında bir çalışmanın yapılabileceğini söyleyen Tavan, inşaat atıklarının geri dönüşümü ile ilgili Çerkezköy’e bir tesis bile kurulabileceğini belirtti. Kızılpınar’daki Kocameşe Piknik Alanı’ndan yeterince faydalanılamamasından da rahatsız olduklarını belirten dernek başkanı Tavan “Artık Kızılpınar da Çerkezköy sınırları içinde olduğuna göre, Tepe Piknik Alanı ile Kocameşe Piknik Alanı arasında bir yol yapılarak iki alana arasında bağlantı sağlanabilir” dedi. Gümrük Müdürlüğü üstündeki Tepe mevkiinin, son 13 yıldır var olan bir sorun olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da "Burada birkaç kez plan yapılmış. Bu bölgede vatandaşlarımızın ciddi mağduriyetleri var” dedi.

KİMSEYİ MAĞDUR ETMEDEN ÇÖZMEK İSTİYORUZ

Vatandaşın orada vergisini ödemesine rağmen yatırım yapamadığını söyleyen Akay, belediye olarak bölge ile ilgili İmar Uygulaması konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Akay, Tepe mevkiinde imar planları ile ilgili bazı hukuki süreçlerin de olduğunu ifade etti. Şuanda kendi planlarını yaptıklarını belirten Akay “Çalışmalarımız netleştikçe sizlerle ve basınımızla paylaşacağız. Amacımız ortadaki sorunları, elimizden geldiğince kimseyi mağdur etmeden çözüme kavuşturmaktır” dedi.

DENETİMLERİ SIKLAŞTIRACAĞIZ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 30 Mart’tan sonra her türlü atığın kontrolünün Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini söyledi. Çerkezköy ve Kapaklı’da inşaatların çok fazla olduğunu dile getiren Akay “Biz inşaat atıklarıyla ilgili sorunları Büyükşehire bildirdik. Bir yandan da üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz” diyerek konuyla ilgili denetimleri de sıklaştıracaklarını belirtti. Kızılpınar’daki Kocameşe Piknik Alanı ile ilgili de açıklama yapan Başkan Akay Kocameşe Piknik Alanı’nın da Tepe Piknik Alanı gibi belediye kontrolünde olması için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Taleplerini Orman Bölge Müdürlüğü’ne ilettiklerini söyleyen Akay “Olumlu yönde cevap gelmesi halinde iki piknik alanını yapacağımız yol ile birbirine bağlamayı düşünüyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10