Vali Yerlikaya'dan açıklama

Dün Tekirdağ'da bir internet haber sitesinde "Tekirdağ Valisi, Valiliği Bırakıyor" ve "Mustafa Yel Vali Oldu" başlıklarıyla yayınlanan haberlere ilişkin Tekirdağ Valisi Ali Yerlikayaâ€?

Tekirdağ 11.12.2014 18:10:00 0
Vali Yerlikaya

ASPARAGAS BİR HABER

Bu sözde haberin içeriğinde, Valilikten istifa ederek milletvekili olacağı yönünde ifadeler bulunduğunu belirten Yerlikaya “Bu haberin tamamı yalandır. Bu yalan haber daha önce de yaptığı birçok haber gibi Ferhat Akgün’ün asparagas bir haberidir. 1 Temmuz 2013 tarihinde resmi web sitemiz aracılığıyla yaptığımız 11. Basın Açıklamasında da siyaseti düşünmediğimi özellikle belirtmiştim. Siyaseti düşünmediğim için de hiç kimseyle bu konuyla ilgili görüşme yapmadım. Milletvekilliği için Konya’da ve Ankara’da bir dizi görüşmeler yaptığımı iddia eden Ferhat Akgün, kimlerle görüşme yaptıysam bunu açıklasın. Eğer açıklayamazsa müfteridir” dedi.

İLK KEZ BIRAKMIYORUM

Yıllık iznini yurtdışında geçireceğini ifade eden Yerlikaya “İzinli olduğum sürelerde sırasıyla Vali Yardımcılarıma vekâlet bırakmaktayım. Vali Yardımcımız Mustafa Yel’e de ilk defa vekâlet bırakmıyorum. Haberde geçen  “Yel bu sayede 10 günlüğüne de olsa yıllardır hayalini kurduğu valilik koltuğuna oturabilecek” Vali Yardımcımız için bu şekilde bir ifadenin kullanılması yakışıksız ve etik dışıdır.  Yalan ve iftiradan ibaret olan haberler, kişinin en çok kendine zarar verir. Yaptığı işin saygınlığı kalmaz. Dolayısıyla Ferhat Akgün’e Basın Ahlak İlkelerine uymasını tavsiye ediyorum” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10