Taşkın alanlarını inceledi

İl Kriz heyeti ile birlikte Tunca ve Meriç Köprüleri'nde sel ve taşkın alanlarında incelemelerde bulunan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Şu anda korkulan bir durum yok. Can ve mal güvenliği açısından

Bölgede Gündem 14.12.2014 16:47:00 0
Taşkın alanlarını inceledi

BULGARİSTAN’IN BAZI BÖLGELERİ DE SULAR ALTINDA

Taşkınların sadece Edirne’de olmadığını, Bulgaristan’ın Haskova, Yanbol ve Kırcaali bölgelerinin de sular altında olduğunu söyleyen Şahin “Çarşamba gününden bu yana Bulgaristan’da bulunan baraj diyemeyeceğim çünkü bizim bildiğimiz anlamda baraj değil bunlar sulama bentleri niteliğinde ama büyük sulama bentleri. Bu bentlerden gerek Haskova’da gerekse de Yanbol’da ve Kırcaali’deki bentlerden su salınımına Çarşamba gününden bu yana başlandı, devam ediliyor” dedi.

ASIL FELAKET BULGARİSTAN’DA

Edirne’nin sel ve su taşkınlarından en çok etkilenen bölgelerinin başında gelen Karaağaç Mahallesi’nde cumartesi ve pazar günleri Kızılay tarafından bin kişilik yemek verileceğini ifade eden Şahin “Biz Karaağaç bölgemizdeki vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağımızı ifade etmiştik. Bugün yapmış olduğumuz toplantı sonrası her halükarda şu anda pek büyük bir ihtiyaç olmamasına rağmen yarın ve öbür gün Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na transfer edilen bin kişilik yemek çıkaracağız. Karaağaç’ta şu anda alınan tedbirlerle büyük bir durum yok. Ama asıl felaket Bulgaristan’da. Bizdeki onların yanında çok çok az ifade ediliyor” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10