Günay: 12 bin istihdam hedefliyorduk

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, "Tekirdağ Organize Sanayi Bölgesi (TORSAB) ile ilgili açıklamalarda bulunarak projede 12 bin kişinin istihdamını hedefliyorduk. Ancak süreç istihdamı

Tekirdağ 17.12.2014 15:39:00 0
Günay: 12 bin istihdam hedefliyorduk

YER TESPİTİ YAPILDI

TORSAB’ın çevreci ve Süleymanpaşa’da bulunan Asyaport ve yat limanı projeleri ile entegre olmuş projelerden en önemlilerinden biri olduğunu ifade eden TSO Başkanı Cengiz Günay, “TORSAB projesinde 12 bin istihdam, 2 milyar TL yatırım, 1.2 milyar dolar ihracat, 1.2 milyar dolar ithalat hedeflendi” dedi. TORSAB’ın kuruluş aşamasında gelinen noktadan bahseden Günay, “Dava süreci devam ediyor. TORSAB 2013 yılının Ekim ayında yüzde 51 Tekirdağ Valiliği, yüzde 49 Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile kuruldu. 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde müteşebbis heyeti oluşturularak yer tespiti yapıldı” dedi.

GEREKLİ İZİNLER ALINDI

Bakanlıktan kuruluş ile ilgili izinlerin alındığını belirten Günay “Bakanlar Kurulu’ndan kamulaştırma ile ilgili iznimiz çıktı. Başbakan ve Cumhurbaşkanı onayından geçerek kuruluşunu tamamlamış olduk. Bu süreç içerisinde yaklaşık 200 ulusal ve uluslar arası firma organize sanayi bölgesi içerisinde yer almak istedi. Çevreci ve üretime önemli katkı sağlayan ve istihdam alanında dengeli sanayi bölgesi ortaya çıktı. Ancak Tekirdağ’da son günlerde bilgisi olmadan fikri olan insanların itirazları ile TORSAB’ın kurulmaması ve yer tespitinin yanlış olduğuna yönelik Danıştay’a ve İdare Mahkemesine açılmış dava var. Dava süreci devam ediyor. Biz Tekirdağ olarak Süleymanpaşa olarak uyuyan sakin bir kentiz. Bu sakin ve uyuyan kent görünümü ile 2023 vizyonunda yer almamız ve bu şehrin insanlarına bu bakış açısıyla hizmet vermemiz mümkün değil. Ancak sürdürülebilir ekonomi, ticaret ve sosyal hayatla yani devamlılığı olan her türlü ticari yapıyla bu şehri büyütmemiz gerekmektedir. TORSAB projesinde 12 bin istihdam, 2 Milyar TL yatırım, 1.2 milyar dolar ihracat, 1.2 milyar dolar ithalat hedefleniyor. Proje Türk Tasarım Vakfı tarafından yapılan hem kentin ekonomisine hem ülke ekonomisine inanılmaz derecede katkı sağlayacak bir projeydi” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10