Üniversiteler, madde bağımlılığı konusunda uyarıldı

Gençlik Hizmetleri ve Spor Tekirdağ İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile "Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Bağımlılığı" konulu p

Tekirdağ 18.12.2014 12:32:00 0
Üniversiteler, madde bağımlılığı konusunda uyarıldı

KALICI HASARLARA YOL AÇAR

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Donma, uyuşturucunun kişideki merkezi sinir sistemi üzerine kalıcı hasarlara yol açtığını belirterek “Tıbbi amaçlarla üretilen sentetik kannabinoid ilk olarak 2004 yılında uyuşturucu olarak satılmıştır. 2010 yılında ülkemize giren sentetik kannabinoidler, 2013 yılında 70 ilimizin etkilendiğini görüyoruz” dedi.

TEKİRDAĞ’IN DURUMU

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nden TUBİM Eğitimcisi Seçkin Deniz de madde bağımlılığı ve mücadelesinde Tekirdağ’ın durumu hakkında bilgiler verdi. Deniz “Gençler arkadaş ya da sevgili etkisi, merak, gruba dahil olma, sorunları çözme yanılgısı, özenti gibi etkenlerle madde kullanmaya başlıyor” dedi. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Albayrak da, Türkiye’de uyuşturucu bağımlılığı sebebiyle yatarak tedavi gören kişi sayısının her geçen gün ciddi artış gösterdiğini belirterek “Maddeye bağımlılık, aile bağlarının zayıf olması, ailede madde bağımlısı olması ve yaşanılan yerde maddeye ulaşılabilirlik faktörleriyle doğru orantılı” dedi. Panelin sonunda Prof. Dr. M. İhsan Soysal günün anısına konuşmacılara teşekkür belgesi verdi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10