"Saltanata ve zulme son vermek için adayım"

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Pazar günü yapılacak olan ilçe kongresi için hazırlıklar devam ederken, ilk resmi adaylık başvurusu gazeteci Şaban Kardeş'ten geldi.

Çerkezköy 18.12.2014 18:43:00 0

MHP, SANDIĞIN GÜCÜNE İNANAN BİR PARTİ

Gazeteci Şaban Kardeş Dün saat 16.00’da MHP binasında yaptığı açıklamada ilçe başkan adaylığını açıklarken, basın toplantısına MHP İlçe Başkanı Koray Önsel de katıldı. Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Koray Önsel “21 Aralık Pazar günü saat 12.00’da ilçe kongremizi yapacağız” dedi. MHP’nin her zaman demokrasiye inanan, seçime ve sandığın gücüne inanan bir parti olduğunu ifade eden Önsel “Çerkezköy’de de aynı havanın yakalandığını düşünüyorum. Başkan adaylığı için ilk resmi müracaatı Şaban Kardeş yaptı. Medeni cesaretinden dolayı kendine teşekkür ediyorum” dedi.

KAZANAN MHP OLACAK

Kongreler mevcut yönetimlerin hesap verdiği, adayların da iddialarını belirttiği birlik beraberlik günleridir. Bu kongrenin sonunda kazanan MHP olacak” dedi. MHP Çerkezköy İlçe Başkan Adayı Şaban Kardeş de 15 yıldır Çerkezköy’de haber takip eden biri olarak 21 Aralık Pazar günü ilçe başkanlığına seçilirse gazetecilikten emekli olacağını ifade ederek “Basın sektörü ile uğraştığım zamana nokta koyarak emekliliğimi isteyeceğim ve siyasetteki yerimi alacağım” dedi.

MHP’NİN KURULUŞ FELSEFESİNDE VAR

Ülkücü olduğunu, MHP’nin bir neferi olduğunu her zaman dile getirdiğini söyleyen Kardeş “Anne ocağından sonra baba kucağı olarak gördüğümüz ülkü ocaklarında gözümü açtım. Ülkü Ocaklarında çeşitli görevler aldım. Allah bana iki şey nasip etti. Merhum Liderimiz Başbuğumuzun son uç beyi olarak Çerkezköy’de ülkü ocakları başkanlığı yaptım. Başbuğumuz rahmetli olduktan sonra liderimiz Dr. Devlet Bahçeli genel başkan olduktan sonra da Mustafa Ordu’nun ilçe başkanlığında Devlet Bahçeli’nin Çerkezköy’de ilk uç beyliğini yaptım” dedi.  Askerlik vazifesinden sonra bir başka hayali olan gazeteciliğe başladığını ve 15 yıldır gazetecilik yaptığını ifade eden Kardeş, “MHP’yi diğer siyasi partilerden farklı kılan birçok özelliği var. Demokrasi ve adalet MHP’nin kuruluş felsefesinde hep vardır ve hep var olacak” dedi.

KONGRE BİR SANCAK YARIŞIDIR

Pazar günü yapılacak olan kongrenin bir sancak yarışı olduğunu söyleyen Kardeş “Kavga, gürültü, fitne, fesat yarışı olmayacak. Başbuğun güzel bir sözü vardı. ‘Türk milletine Bizans’tan geçme bir hastalık vardır. Gevşeklik, laubalilik, fitne, fesat, terbiyesizlik. Eğer aranızda bunları düşünen varsa bir saniye dahi durmasın. Hareketimizden ayrılsın’ derdi. Diğer ilçe başkanlarının başkanlığında görev aldığım gibi Koray başkanımıza ilk görev tebliğ edildiğinde sevindim. Devlet Bahçeli liderliğindeki hareket Çerkezköy’de de ivme kazanıyordu. Çünkü Türkiye değişiyordu. Bu değişimden Çerkezköy de payına düşeni almalıydı. Başkanın çalışmalarını takip ettik. Sonraki süreçte belediye başkan adaylığı gündeme geldi.  Belediye başkanlığına aday oldu. Güzel bir sonuç aldı. Bu sonuç aslında Çerkezköy’de olan ülkücü iradenin tam manası ile sandığa yansımaması ile birlikte bugüne kadar Çerkezköy’de alınmış en büyük başarıdır” dedi.

 

ÜLKÜCÜ HAREKETTE SADECE BAYRAK YARIŞI VAR

Çerkezköy’deki ülkü erlerinden 3 yıllığına görev talebinde bulunacağını söyleyen Kardeş “Eğer lütfedip delegeler bana oy verirse boynuma vebal sırtıma ülkü yükü yükleyecekler. Bunu bilincin farkındayım. Çerkezköy’de başlatacağımız bu hareketin önce bölgemize ardından da ülkemize örnek temsil etmesini istiyoruz. Ülkücü harekette sadece bayrak yarışı vardır. Makam, mevki, koltuk yarışı yoktur. Ülkü denen zanlı yar, aşk ister, emek ister, kahraman bir yürek ister. Ülkü denen bu yar mangal gibi bir yürek ister. Bu ses Hacı Bektaş Veli’nin, Dedem Korkut’un, Yesevi’nin, Sütçü İmam’ın, Ulubatlı Hasan’ın sesidir. Günümüzde gelinen noktada sesini çıkartabilen yegane hareket Milliyetçi Hareket Partisi’nin erleridir” dedi.

ZULME BAŞKALDIRMAK ADINA BU GÖREVE TALİBİZ

Alparslan Türkeş’in Çerkezköy’e geldiğinde söylediği “Ateş yağmurun altında bizi yüce dileğe götüren bir seldir. Yüce dilek için eriyerek bitmek, şuursuzca yaşamaktan güzeldir” sözünün düstur edindiğini söyleyen Şaban Kardeş “Memleket kan ağlarken, Türkiye’de siyaset çıkmaza girmişken, adeta krallık ilan edilmişken varsın benim işim bozulsun. Ben eriyerek bitmeyi tercih ederim. Başbuğ bize gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için mücadele etmeyi öğretti. Bizden sonra burada yaşayacak olan nesillerimize mutlu bir ülke bırakmak adına, zulme başkaldırmak adına bu göreve talibiz” dedi.

AK PARTİ HÜKÜMETİ İNİŞ TAKIMLARINI AÇTI

Kardeş “AK Parti hükümeti iniş takımlarını açmıştır. O mürettebat içerisinde aziz milletimiz var. Kazasız belasız 2015 seçimlerinde o çok sevdikleri uçak sevdasından onları yere indirip, ülkücü iradenin iktidarında olduğu, herkesin anayasal güvencede olduğu, hukukun üstünlüğünün olduğu, insanların korku içinde olmadığı bir Türkiye’nin inşa edileceğine inanıyoruz” dedi. Bu ülkede ayağına ayakkabı alamayan insanlar varken birilerinin ayakkabı kutularını koleksiyon yapıp paraları bu kutulara koyduğunu söyleyen Kardeş “MHP’nin kutuları yok. Ben AK Parti’ye dur demek, saltanata ve zulme son vermek için adayım” dedi.

GENEL MERKEZ NE GÖREV VERİRSE KABUL EDERİZ

Kardeş’in konuşmasının ardından yeniden konuşan İlçe Başkanı Koray Önsel “Genel merkezimizin aldığı karar doğrultusunda il ve ilçe başkanları milletvekili adayı olamayacak. Daha önceki açıklamalarımda da genel merkez görev verirse kabul edeceğimi söylemiştim. Verilen hiçbir görevi reddetme gibi bir lüksümüz yok. Genel merkez ne görev verirse kabul ederiz. Bu bayrağı yere düşürmeyeceğiz. Üç hilali en yükseğe taşımak için ne fedakarlık gerekiyorsa yapacağız” dedi. Basın açıklamasının sonunda Başkan Adayı Şaban Kardeş gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10