MHP delegesi 'Koray Önsel' dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy 11. İlçe Olağan Kongresi dün saat 13.00'da Elite Düğün Salonu'nda yapıldı.

Çerkezköy 21.12.2014 20:07:00 0
MHP delegesi

BAŞKAN AKAY BAŞARILAR DİLEDİ

Kongreye MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç, Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sertaç Alkaya, Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Ergün, Muratlı İlçe Başkanı İmdat Altıntaş, Ergene İlçe Başkanı Ahmet Hisar, Saray İlçe Başkanı Lütfü Mercan, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ, Saray İlçe Eski Başkanı Hakan Özgül, Çerkezköy İlçe Eski Başkanları Mustafa Ordu ve Eser Önsel, MHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Hasan Sakallı, Tekirdağ İl Eski Başkanı Yunus Meral, Tekirdağ İl Ocak Eski Başkanları Taner Karaoğlu ve İlker Yücel, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Kamil Günay, Mümün Buluş, Saray Belediye Meclis Üyesi Serdar Sezen, Muratlı Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Kuş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Kuzey Kafkas Derneği Başkanı Mahmut Göçmez, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Kamu-Sen Tekirdağ İl temsilcisi Muzaffer Doğan, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Nurtekin Erol ile çok sayıda partili ve davetli katılırken, kongre salonuna gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge ve CHP Çerkezköy İLçe Başkanı Hasan Demir de ilçe başkan adayları Şaban Kardeş ve Koray Önsel’e başarılar dileyerek kongrenin hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

MHP’NİN İKTİDAR ZAMANI GELDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyeti oluşturulurken, divan başkanlığına Enez Kaplan, divan başkan yardımcılığına Mustafa Aydın, divan üyeliğine de Hasan Bulut ve Mehmet Tüysüz seçildi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin mesajının okunmasının ardından kongre faaliyet raporu ve mali raporun sunulması ile devam etti. Raporların oybirliği ile kabul edilmesinin ardından kongrede ilk konuşmayı MHP Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan yaptı. Kongreden çıkacak karar ne olursa olsun kaybedenin olmayacağını, MHP’nin kazanacağını söyleyen Kaplan “7 Haziran 2015’te yapılacak milletvekilliği seçimi milletimiz için ikinci bir kurtuluş mücadelesi fırsatı olacaktır. İnanıyoruz ki 45 yıllık MHP mücadelesinin iktidar zamanı gelmiştir. Çünkü biz metanetle çileleri, cesaretle güçlükleri yendik. Türk milleti varsa Türk milliyetçileri de vardır. Türklük varsa, Türkçe yaşıyorsa, Türk milleti bir ve beraberse Milliyetçi Hareket sonsuza kadar var olacaktır” dedi.

 

 

YOLUMUZ ÇETİN AMA AŞILMAZ DEĞİL

Görevlerinin zor ama imkansız olmadığını söyleyen Kaplan, “Yolumuz çetindir ama aşılmaz değil. Biz kendimize inanıyoruz, aziz milletimize itimat ediyoruz. Çünkü biz Türk milletini ve Türkiye’yi karşılıksız seviyoruz” diye konuştu. Kongrenin demokrasi şöleni havasında geçmesi gerektiğini, herhangi bir anlaşmazlığa, hizibe, kırgınlığa ve dargınlığa meydan verilmemelidir. Her kongre bir yenilenmedir, bir demokrasi mücadelesidir. Kongre salonlarından kardeşçe çıkmak, hep birlikte partimizin başarısı için çırpınmak dava adamlığının ön şartıdır” dedi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin yönetiminde söz ve pay sahibi olmayı düşünen her dava insanının nefsini yenmesi, bireysel gündemini kenara itmesi, milli ve tarihi şuurla hareket etmeye özen göstermesi gerektiğini ifade eden Kaplan “MHP büyük Türk milletinin yükselişi yolunda yürüyecektir. 45 yıllık bir mücadelenin yanlış hesaplar ve davranışlarla zarar görmesini engellemek, hepimize düşen bir görev ve davamızın vazgeçilmez sorumluluğudur” dedi.

 

 

GİDEN SADECE BEDENİYDİ, ÇINARLARI DİMDİK AYAKTAYDI

MHP Çerkezköy İlçe Başkan Adaylarından Şaban Kardeş de hakkın divanına çıkmadan önce MHP divanının önünde ülkü erlerinin huzuruna çıktığını söyledi. Bu davaya gönül veren, 12 Eylül fırtınalarından geçmiş tüm şehitleri ve son şehit Cengiz Akyıldız’ı, Adnan Özaydın’ı, Turan Genç’i, İzzet Akın’ı, Ünal Yavuz’u, İsmail Çelik’i, Kenan Karaca’yı, rahmetle anarak konuşmasını sürdüren Kardeş, partiye emek veren herkese de teşekkür etti. Ana kucağından sonra, baba ocağı olarak gördüğü Ülkü Ocakları’nda gözünü açtığını belirten Kardeş “Allah bana iki şey nasip etti, merhum liderimiz Alparslan Türkeş’in son uç beyi, O’nun ölümünden sonra genel başkan olan Devlet Bahçeli’nin de ilk uç beyi olarak Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptım” dedi. “Rehber Kur-an, hedef turan” diyerek yola çıktıklarını ifade eden Kardeş “Başbuğ kalabalık bir salonda konuşurken baktı bazıları uyuyor. Herkesi ayağa kaldırdı. ‘siz uyursanız millet uyur. Biz bu harekete asla haram, hile katmadık. Sizler benim uç beyimsiniz. Kulaklarınızı tıkar, gözlerinizi kapatırsanız ’ dedi. 4 Nisan’da giden Başbuğumuzun bedeniydi. Fikirleri, çınarları, bizler ayakta dimdik onun davasını yaşamalıydık, yaşatmalıydık” dedi.

 

 

NEDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Celalettin Macit, Nuri Özdoğan, Eser Önsel ve Mustafa Ordu’nun ilçe başkanlığında Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptığını söyleyen Şaban Kardeş “Yanlış yaptıklarında da bir bozkurt gibi karşılarına dikildim. Ben Alparslan Türkeş’in diktiği fidanlardan biriyim. Gelinen noktada Çerkezköy’de bırakın ağaç dikmeyi, mevcut ağaçlar budanarak, ‘ülkücü hareket küçük olsun benim olsun’ felsefesi yapıldı” dedi. MHP’nin Çerkezköy’de büyümesi, ülkücü iradenin Tekirdağ’da hakim olması, MHP’nin Trakya’ya hükmetmesi, MHP’nin fikirlerinin yaşatmak ve yeşertmek için aday oldum. Geçmişte yapılan hatalar, yanlışlar devam ediyor” dedi.

 

 

KİM YANLIŞ YAPARSA KARŞISINDA DURACAĞIM

Son 20 yılda Türkiye’nin hızla değiştiğini, Trakya’nın ve Tekirdağ’ın değiştiğin söyleyen Kardeş “Bu değişiklikten Çerkezköy de payını aldı. Ama gelinen noktada büyümeyen, büyütülmeyen bir MHP var. 15 yıl önce gördüğüm yanlışlardan sonra halka hizmet etmek için gazeteciliğe başladım. Kalemim benim namusum olacak dedim. Kalemimi nasıl atmadıysam, satmadıysam, bundan sonra da kim yanlış yaparsa onun karşısında duracağım” dedi. Partiden üye listesini istediğini söyleyen Kardeş “Çoğu üyeye ulaşamadım. Çünkü listede iletişim bilgileri yok. Kendi şirketinizin defterini böyle mi tutuyorsunuz. Kaldı ki bu sizin babanızın şirketinin değil, milletin defteri” dedi. 

 

 

ÜLKÜCÜ İRADENİN DİVANINA ÇIKTIM

80 yıl önce idama giden ülkü erleri gibi ülkücü iradenin divanına çıktığını söyleyen Başkan Adayı Şaban Kardeş, “Eğer bu harekete zeval verirsem idam sandalyeme tekmeyi siz vurun” dedi. Konuşmasının ardından Kardeş’in liste ile ilgili sözlerine cevap veren İl Başkanı Enez Kaplan, “Ali Dönmez’in istifası il başkanlığına ulaştırıldı. Üye listeleri Yargıtay tarafından yıl 2 kere Haziran ve Aralık aylarında güncelleniyor. O nedenle halen listede görünüyor” dedi. Çerkezköy’de üye sayısının sorulması üzerine de Kaplan, Çerkezköy’deki üye sayısını 988 olarak açıkladı. MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel de kongrenin ülkücü hareketin zaferi ile sonuçlanmasını temenni etti. Ülkücüler olarak söz konusu vatan olduğunda teferruatlarda boğulmadıklarını, milli birliği tehdit edenlere gereken cevabı layıkıyla verdiklerini ifade eden Önsel “Milliyetçi ülkücü hareket milletimizi egemenliğini etnik azınlıklara paylaştırma planının başarılı olmasını engellemek için meşru yolların henüz tükenmediğine inanmaktadır. Yaklaşık 2 sene önce 18 Mart 2013’te teslim aldığımız görev süresi boyunca herkese temas etmeye, bize verilen kıymeti karşılıksız bırakmamaya gayret gösterdik. Hesap sorandan hatır sorana, kusur bulandan kusur örtene, dertlenenden dert dinleyene, yapılan yatay geçiş neticesinde hemşerilerimizden aldığımız teşekkürler ile uğurlandık. Bulunduğumuz makam elden gelen ile yetinmenin, bahanelere sığınmanın makamı olmamıştır ve olmayacaktır” dedi.

 

 

BULUNDUĞUMUZ MAKAMDA YORULMAK YASAK

Bulundukları makamın yorulmanın yasak olduğu bir makam olduğunu dile getiren Koray Önsel “Birincilik dışında alınan her sonuç başarısızlık olmasına rağmen seçim sonuçlarını merkez almadan çalışmak gerektiği bilincinin hakim olduğu bir makamdır” dedi. Bu şanlı davanın bünyesinde çok fazla kahramanlık barındırdığını ifade eden Önsel “Bu yüzden işimizin zor olduğunu biliyoruz. Çerkezköy ülkücülerinin temsil makamı olarak ülkü ocaklarımız ve kadın kollarımızla uyumlu bir şekilde tüm sosyal faaliyetlerin içinde bulunduk. Yalnızca seçim zamanı hatırlayan değil hemşerilerimizin tüm acı tatlı günlerinde yanlarında olduk. Hiçbir hesaplaşmanın içinde bulunmadık. Düşmanımın düşmanı benim dostumdur demedik. Siyaseti kahve köşelerinde kapalı kapılar ardında değil, teşkilatımızda ve meydanlarda gerçek halkın arasında yaptık” diye konuştu.

 

 

SÜLEYMANPAŞA İLE EN FAZLA ÜYEYE SAHİP İLÇEYİZ

Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişmediklerini söyleyen Önsel “Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin öğütlerini, cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in mirasını siyasetimize temel yaptık. Kişisel egolarımızın davamızın önünde seyretmesine izin vermedik. Gündelik siyasetteki beklentileri gerçekleşmeyince teşkilatımıza sırt dönenlerden olmadık olmayacağız. 2 sene içinde girdiğimiz 2 seçimde de partimizin başarı çıtasını yükselttik. 2014 yerel seçimlerinde partimizin oylarını yaklaşık yüzde 60 oranında artırdık. 15 yılda yapılan üye sayısını 1 buçuk yılda 2 katına çıkarttık. Tekirdağ’da Süleymanpaşa ilçemizle beraber en fazla üye sayısına sahip ilçeyiz” dedi.

 

 

ALDIĞIMIZ SONUÇLAR BİZİM İÇİN YETERLİ DEĞİL

Kimsenin üyelik talebini reddetmediklerini de dile getiren Koray Önsel “Aldığımız sonuçlar bizim için yeterli değildir. Biz kendimize milliyetçi ülkücü Tekirdağ ve Türkiye’de iktidara getirdiğimiz zaman ve Trakya’da en çok üyesi olan teşkilat olduğumuz zaman başarılı sayacağız. Biz başarılı olacağız ve inşallah 2019’da 3 hilalli bayrağı Çerkezköy Belediyesi’nin tepesine dikeceğiz” diye konuştu. Göreve seçilmeleri halinde yapacakları çalışmalardan da bahseden Önsel “Yapılan hataları örtmenin değil hatalardan ders çıkarmanın telaşı ile çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Kırılan gönülleri kaybetmenin değil kazanmanın hesabını yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Yapıcı muhalefet anlayışında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Ben değil, biz olacağız” dedi.

 

 

GENEL MERKEZE İLETTİK

Partide geçmişte görev alan yöneticilere de teşekkür eden Önsel, Şaban Kardeş’in kendisi ile ilgili eleştirilerine de cevap verdi. Partideki hiyerarşiye göre ilçe yönetimlerinin il başkanlığından habersiz adım atamadığını ifade eden Önsel “Benden üye listesini istediler. Tekirdağ İl Başkanlığından istediğim üye listesini ilettim. 74 sıra numaralı bugün AK Parti’de meclis üyeliği yapan Ali Dönmez ve bununla birlikte o dönemde 23 Şubat 2014’te partimize istifalarını verenlerin istifalarını kabul ettik. Bunu il başkanlığımıza ve genel merkezimize ilettik. Muhtemelen seçim sürecinde Yargıtay ile iletişimsizlikten dolayı atlanmış olabilir” dedi. 

 

 

MHP GENİŞ BİR AİLE

MHP’nin geniş bir aile olduğunu söyleyen Önsel “Bu ailenin saadeti camianın bütününü düşünmeyi gerektirir. Yıldızları nişan alarak hareketi yükseklere taşırsak liderimiz Devlet Bahçeli’yi de başbakanlığa taşıyacağız. Bizim sevdamız Türkiye’dir. Bizim sevdamız yüce Türk milletidir. Biz ay yıldızın vurgunuyuz. Biz vatanımızın tutkunuyuz” dedi.  Önsel “Ne mutlu Türk’üm” diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından Erdem Karakoç ve Enez Kaplan ile birlikte kürsüye çıkan adaylar birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kongrede konuşmaların ardından seçimlere geçildi.

 

 

291 DELEGE SANDIĞA GİTTİ

Mevcut ilçe başkanı Koray Önsel’in beyaz, Şaban Kardeş’in de kırmızı liste ile yarıştığı seçimde 400 delegeden 291’i sandık başına gitti. Kullanılan oyların 5’i geçersiz sayıldı. Genel merkez tarafından 2 kez ilçe başkanlığına atanan Koray Önsel, bu kez 214 delegenin oyunu alarak ilçe başkanlığına seçildi. Diğer aday Şaban Kardeş ise 72 oy aldı.

 

 

DEMOKRASİNİN BİR ÖRNEĞİ OLDU

Sonuçların açıklanmasının ardından açıklama yapan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel “Demokrasinin bir örneğini vermiş olduk. Cenabı Allah bize daha büyük bir birlik beraberlik içinde kongre yapmayı nasip etsin. Ülkücüler olduktan sonra inşallah bu bayrak inmeyecek, ezan dinmeyecek, bu vatan bölünmeyecektir. Yönetim kurulu üyelerimize ve delegelerimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Koray Önsel’in başkanlığındaki yönetimde “Koray Önsel, Fatih Berber, İlker Yücel, Ali Gürsel Tefon, Tevfik Lanacı, Çetin Aygün, Bilge Nur Şümşet, Aynur Işık, Alpaslan Karıksız, Sonat Genç, Mustafa Çevik, Halil İbrahim Kayır, Hüsamettin Kaynak, Mesut Avcı, Mehmet Kar, Mehmet Nane, Niyazi Özdemir, Özkan Başaran, Emrullah Ataçay” yer aldı.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10