MHP Kapaklı kongresini yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kapaklı İlçe Kongresi dün yapılırken, kongrede seçimlere mevcut başkan Yusuf Çetin'in tek listesi ile gidildi.

Çerkezköy 21.12.2014 20:36:00 0
MHP Kapaklı kongresini yaptı

DİVAN BAŞKANLIĞINI BELEN YAPTI

Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda düzenlenen kongrede MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen Divan Başkanlığı’na seçilirken, Divan Üyeliklerine ise Dr. Özkan Yücel, Nejdet Ülkücü, Ahmet Duran Kecek, Abdullah Mayadağ, Fatih Gelek ve Nail Kaleli seçildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajının okunmasının ardından faaliyet raporu ve mali raporlar görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

 

 

KAZANAN MHP OLACAK

MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin kongrede yaptığı konuşmada Kapaklı’nın Türkiye’nin en hızlı göç alan şehirlerinden biri olduğunu ifade etti. Bu özelliği göz önüne alınarak, Kapkalı’nın Büyükşehir Yasası kapsamında ilçe olduğunu dile getiren Çetin “Biz de MHP İlçe Başkanlığı görevine atandık. İlk olarak tüm ülküdaşları yanımızda görmeyi amaçladık ve bunu büyük ölçüde başardığımıza inanıyorum. Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Bugün ilk ilçe kongremizi yapıyoruz. Bugünün kaybedeni olmayacak. Kazanan MHP olacak” diye konuştu.

KAPAKLI’YI HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ

Çetin, kongrenin ardından çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacaklarını ifade etti. 2015 Genel seçimlerinde Kapaklı’yı hak ettiği yerlere getireceklerini ve MHP’yi iktidara taşıyacaklarını iddia eden Çetin “Bu kapsamda hedefleri bir olan tüm ülküdaşları MHP çatısı altında birleşmeye davet ediyorum. Tüm engelleri birer birer aşarak hedefe ulaşacağız” dedi. Çetin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ sözü ile konuşmasını tamamladı.

SEFERBERLİK İLAN ETTİ

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ülkemizin girdiği karanlık yoldan çıkışı kapsamında bir fırsat olan 2015 seçimlerine daha güçlü yönetimlerle girmek için ülke genelinde ilçe ve il kongrelerini başlatarak seferberlik ilan ettiğini dile getirdi. Bu seferberlik kapsamında da Kapaklı’nın ilk ilçe kongresini yaptıklarını söyleyen Belen, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da gönderme yaparak “Başbakan Davutoğlu meclisteki grup konuşmasında ‘Kimse Devletin önünde diz çökmeyecek, diz çökecek olan Devlettir’ sözlerini sarf etti. Bu sözler, Türkiye’ye dayatılan dönüşümün geldiği noktayı özetlemektedir. Devletin diz çöktüğü doğrudur. AK Parti sayesinde Devlet, pkk ve bebek katili Öcalan’ın önünde maalesef diz çökmüştür” dedi.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ KARANLIK

Belen, Türkiye’nin geleceğinin karanlık olduğunu ileri sürerek “Bu karanlık gelecekten, Türkiye’yi kurtarmak için Haziran seçimleri bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. MHP’yi TBMM’de tek başına hükümeti kuracak parti konumuna getirmeliyiz” ifadelerini kullandı. 2011 seçimlerinde MHP’nin Tekirdağ’dan 1 milletvekili çıkardığını anımsatan Belen, iyi çalışılırsa milletvekili sayısını 2 yapabilmenin çok basit bir hale geldiğini belirtti. CHP’ye de yüklenen Milletvekili Belen “CHP son yerel seçimlerde Tekirdağ’da 12-0’lık bir zafere imza attı. CHP’nin başarısı ortadadır. CHP’li belediyeler perişan vaziyettedir. Belediyeler CHP’nin iş yapmayı sevmeyen kafası yüzünden insanımıza hizmet vermemektedir. Son yaptıkları imarlarla ilgili davalar açıldı. İmar uygulamaları mahkeme kararıyla iptal edildi” dedi. Ülke ekonomisine de değinen Belen, Türkiye’nin ekonomisinin güçlü olmadığını savundu. Sosyal sigortalara tabi çalışan insan sayısının yaklaşık 5 milyon olduğunu ifade eden Belen “Asgari ücretle çalışan insan sayısı 2 milyon 700 bin kişidir. Yani sigortalı çalışanların yarısı asgari ücretle çalışıyor. Peki Türkiye’de açlık sınırı nedir. Bin 300 TL’dir. Demek ki açlık sınırı altında çalışan insan sayısı 2 milyon 700 bin kişidir” dedi.

DIŞ BORÇ BİTTİ Mİ?

57’nci Hükümet döneminde toplam borç stoğunun 221.8 milyar dolar olduğunu söyleyen Belen “Bunun 130 milyar doları iç borç, 92 milyar doları da dış borçtu. Bugün AK Parti sözcüleri sık sık IMF’e olan borcu kapatmakla övünüyorlar. 57’nci Hükümet döneminde IMF’ye borcumuz 15 milyar dolardı. Bunun 10 milyar doları kullanılmamıştı. 10 milyar dolar 58’inci AK Parti Hükümeti kullandı. O dönem yaklaşık 8 milyar dolar da kendi borç aldı. Bu borcu kapattılar. Peki dış borç bitti mi? Televizyonlara çıkan ekonomistler bunu dillendiremiyorlar. Çünkü Silivri korkuları var” dedi.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE DE DEĞİNDİ

Türkiye’nin 31 Aralık 2013 itibari ile dış borcunun 401 milyar dolar olduğunu ifade eden Belen “Devlet kurumlarının borcu 123 milyar dolar. İşte Türkiye’nin güçlü ekonomisi. Türk insanı borç batağında. Kredi kartlarındaki borç miktarı 100 milyar lirayı aşmış durumda. Tüketici kredilerindeki borç miktarı 400 milyar lirayı aşmış durumda. Bireysel kredi borcunu ödeyememiş kişi sayısı Eylül 2014 itibari ile 506 bin kişi ve bunların ödeyemedikleri kredi miktarı 2 milyar 276 milyon TL’dir” dedi. Kredi kartı borcunu ödeyemeyen kişi sayısının 793 bin kişi ve ödeyemedikleri miktarın da 5 milyar 132 milyon TL olduğunu söyleyen Belen “Türkiye’nin ekonomisinin ne kadar güçlü olduğu bu örneklerle ortadadır” dedi. Cumhurbaşkanlığı için yapılan sarayı da eleştiren Belen “Atatürk Orman Çiftliği’nde bir karanlık kaçak saray yapıldı. Bin odalı sarayda oturan muhterem yasalara göre kaçak bir yapıda oturmaktadır. Bu zat-ı muhterem Cumhurbaşkanlığı makamını işgal etmektedir” dedi.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut Başkan Yusuf Çetin, MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın ilk seçilmiş başkanı oldu. İşte Yusuf Çetin Başkanlığında oluşan yeni MHP Kapaklı İlçe Yönetimi: “Erden Ekkazan, Erol Çetin, Adnan Hasköy, Nesrin Küp, Çağlar Bütün, Hamza Sakarya, Sevim Boncuk, Kazım Doğaç, Nedret Biyik, Recep Çengelli, Feyzullah Yorulmaz, Nihat Kaygusuz, İsmet Yılmaz, Tayfun Dost, Hızır Altınöz, Nihat Özbirge, Faruk Arabacı ve Bünyamin Kurt.”

KATILIM YOĞUN OLDU

MHP Kapaklı Teşkilatı’nın ilk ilçe kongresine MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, MHP İl Başkanı Enez Kaplan, MHP İl Genel Sekreteri Fatih Gerek, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, MHP Saray İlçe Başkanı Lütfü Mercan, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, 2014 MHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı Dr. Özkan Yücel, MHP Kapaklı Belde Eski Başkanı Hayri Varol, MHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ahmet Çetin ile çok sayıda partili katıldı.   

 

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10