2015'te trafiğe açılması planlanıyor

İlk olarak 2009 yılında ihaleye çıkarılan ve dönemin MHP milletvekili Kemalettin Nalcı'ya ihale edilen fakat zamanında bitirilememesi nedeniyle ihalesi fesholan Kapaklı-Saray Duble Yolu, 16 Mart 2012 tarihinde yeniden

Kapaklı 23.12.2014 13:45:00 0
2015

ALTGEÇİTLİ KAVŞAK TALEBİNDE BULUNDUK

Çok sayıda kazanın meydana geldiği ve bu zamana kadar en az 10 kişinin can verdiği Kapaklı-Saray Duble yoluyla ilgili son gelişmeler hakkında açıklama yapan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, yolun trafiğe açılmasından önce, güvenli trafik akışı için Yıldızkent Kavşağı mevkisine bir alt geçitli kavşak yapılması talebinde bulunduklarını söyledi.

ÖLÇÜM ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Kapaklı-Saray Duble Yolu’nun 2015 yılı yaz mevsimi başında alt geçitli kavşak projesinin de tamlanması ile birlikte trafiğe açılmasının planlandığını ifade eden Kapaklı Kaymakamı Gürbüz, konuyla ilgili görüşmelerde bulunmak amacıyla geçtiğimiz günlerde Devlet Kara Yolları Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Yolun yaklaşık bir aylık işinin kaldığını söyleyen Gürbüz, “Fakat biz bu yolu trafiğe açmadan önce, güvenli trafik akışı için Yıldızkent Kavşağı mevkisine bir alt geçitli kavşak yapılması talebinde bulunduk. Kara Yolları yetkilileri, bizimle olan görüşmelerinin ardından Kapaklı’ya bir grup gönderdiler” dedi. Buradan günde kaç araç geçtiği konusunda ölçüm çalışmalarının yapıldığını ifade eden Gürbüz “Çalışmalarının neticesine göre alt geçitli kavşak projesinin yapılıp yapılmayacağına karar verecekler” açıklamasını yaptı.

TEK YÖN UYGULAMASINA GEÇEBİLECEĞİZ

Kapaklı-Saray Duble Yolu trafiğe açıldıktan sonra, şu anda kara yolları uhdesinde olan Pınar Bulvarı’nın, Tekirdağ Büyükşehir sorumluluğuna geçeceğini söyleyen Gürbüz, böylece şehir merkezindeki güzergahlarda tek yön uygulamasına geçebileceklerini belirtti.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10