Kapaklı hizmet binasına görkemli açılış

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Kapaklı Hizmet binası törenle hizmete açıldı.

Kapaklı 25.12.2014 17:30:00 0
Kapaklı hizmet binasına görkemli açılış

TÖRENLE AÇILDI

Dün saat 14.00’de gerçekleştirilen törende konuşan TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, hizmet binasının çok güzel bir yapıt olduğunu ifade ederek “Bu binada siz Kapaklı halkının istekleri, şikayetleri, dilekleri geldikçe daha da güzel olacak. Kapaklı 80 bin nüfus, 5 köy ve 5 mahalle üzere Tekirdağ’ın yüzde 3.5’lik yerini kapsıyor. Kapaklı’nın en önemli özelliği Türkiye’nin her yerinden aş ve iş için buraya gelen halkımızdır. Temel hedefimiz buraya gelen insanların Kapaklı’yı kalıcı vatan kılmalarıdır. Bunu sağlamakta suya ve toprağa sahip çıkıp yaşanabilir bir ortam yaratmaktan geçiyor” dedi.

 

 

25 PERSONEL İLE HİZMET VERECEĞİZ

Vatandaşlara suyu kaçak kullanmamaları tavsiyesinde bulunan Orta “Vatandaşlarımız suyu lütfen kaçak kullanmasınlar, kontrollü kullansınlar. Hizmet binamız 25 personelle sizlerin hizmetinde olacak. Kapaklı’da TESKİ’yi faaliyete geçiren İrfan Başkan’a teşekkür ediyorum. Artık omuzlarınızdaki yükü aldık. Ayrıca 158 Alo TESKİ hattını arayan tüm halkımız karşısında bir muhatap bulacak ve sorularına cevap alacaktır. Bizi hep eleştirin ve bizim yanımızda olun” dedi.

 

 

EN İYİ HİZMETLERİ YAPACAĞIZ

Kapaklı ile gurur duyduğunu ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Kapaklı’da 3 bini esnafımız, 31 bini aile bireyleri olmak üzere 34 bine yakın su abonemiz bulunuyoruz. Bunu 4 ile çarptığımız zaman 120 bin nüfus öngörülüyor. Kapaklı’da yapılan alt yapı hizmetleri için daire amirlerine teşekkür etmek istiyorum. Kapaklı’ya her yıl 9 bine yakın göç geliyor. Kapaklımız nüfus sıralamasında Tekirdağ’da dördüncü sıradadır. Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim için ciddi bir rakam ayırdığını biliyoruz. Eğitim için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte en iyi hizmetleri yapacağız” dedi.

ALBAYRAK’TAN DESTEK İSTEDİ

Geçmiş yıllarda Kapaklı Sahası’nı 10 yıllığına Spor İl Müdürlüğü’nden tahsis ettiklerini ifade eden mandalı “Karaağaç’a da spor alanı tahsis etmemiz gerekiyor. Beş köyümüze de Büyükşehirimizin desteği ile halı sahalar yapacağız. Ayrıca Kapaklı’ya ikinci bir stadyum kazandıracağız. Merkezde 60 dekar civarında meydanımız bulunuyor. Bu meydana 60 milyon yatırım gerçekleştirmemiz gerekiyor. Projelerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak bize yetki verirse biz projeleri alıp projelendirilmiş bir şekilde kendisine getireceğiz. Bir an önce Kapaklı’nın 1/25000’lik plan içersindeki sürecin hızlandırılması gerekiyor. Geçmiş olduğumuz günlerde Büyükşehirden 1/25000’leri meclisten geçirdik. Bazı il genel meclis üyelerinin almış olduğu kararlarda bazı yerlerde planların tavsiye olduğunu biliyoruz. Kapaklı’ya hızlı bir şekilde hizmet getirebilmesi için devlet erkanlarımız ile birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

11 İLÇEYE 11 OKUL

İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından kürsüye Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olduktan sonra 24 ay ön çalışma yaptığını kaydeden Albayrak “Milli Eğitim Müdürüne gerçekleştirdiğim ziyarette her sene göçten dolayı Tekirdağ’ın tamamında 5 bin dersliğe ihtiyaç olduğunu öğrendim. Bugün ise sizlerle bir müjdeli haberi paylaşmak istiyorum. Bugün Milli Eğitim Müdürlüğüne protokolü gönderdim. 11 ilçeye 11 protokolü Cuma günü imzalıyoruz” dedi.

HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 11 ilçenin ortak ismi olduğunu kaydeden Albayrak “874 bin 475 nüfus bizlerden hizmet bekliyor. Bugün burada her siyasi partiden arkadaşımızın olduğunu görüyorum. Gerçekten çok mutlu oldum. Hizmetin siyaseti olmaz. Hizmet için herkes elini taşın altına koyacaktır. Taş gerçekten çok ağırdır. Bu taş ne kadar hızlı kalkar ise hizmetlere de o kadar erken ulaşabiliriz. Bu binanın sabaha karşı ışıklarını açık gördüğünüz zaman Kadir Başkan çalışmaya geldi diyeceksiniz. Bu yüzden hizmet binasında 11 ilçeye 11 oda yaptırdım. 1 Ocak tarihinden itibaren Tekirdağ’da oturmayacağım. Zamanımızın birçoğunu ilçelerde geçireceğimiz. Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra yerel hizmetlerin yüzde 70’i Büyükşehir binalarında yapılacak. Bu hizmetlerin tek binada koordineli bir şekilde yürütülmesi için her ilçede Büyükşehir’in hizmet binası yapılması gerekiyordu” diye konuştu.

KAZANAN TEKİRDAĞ OLACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ve 11 ilçe belediye başkanlarının yapılacak hizmetler sonunda efsane olacağını kaydeden Albayrak “Bizler seçimlere girerken çeşitli projeler hazırladık. Bunların hepsi yerine gelecek. Aldığımız oyları her zaman hak edeceğiz. Hizmet süremizin sonunda projelerimizin ortaya çıktığı Tekirdağ’ın oluştuğunu hep birlikte göreceğiz. Büyükşehir’in Genel Bütçesinde 5 yıllık süre zarfından 2.5 milyar TL yatırım yapacağız. Bizler 30 Mart seçimlerinde siyaseti bıraktık. Kapaklımız özel konumu olan bir ilçedir ve nüfusu da her geçen gün hızla artıyor. Kimse merak etmesin İrfan Mandalı’nın verdiği sözlerin hepsi yerine gelecek. Yetmediği yerde ise biz her zaman yanında olacağız. Artık Büyükşehir olarak çok güçlüyüz. Sizler artık Büyükşehir’den hizmet isteyiniz. Bütün bu çalışmaların sonunda ise Tekirdağ, ilçelerimiz ve halkımız kazanacak” dedi.

3’TE 2’SİNİ BÜYÜKŞEHİR SUNACAK

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de “Kapaklımız ilçe olduktan sonra büyük bir değişime girdi.  Kapaklı’nın bu noktaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Artık Tekirdağ da Büyükşehir oldu. Buradaki belediye hizmetlerinin 3’te 2’sini büyükşehir sunacak. Bu binada da vatandaşlarımıza hizmet verecek. Binamızın Kapaklı’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

HİZMET BİNASINI GEZDİLER 

Konuşmaların ardından Kapaklı Hizmet Binası hizmete açıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri hep birlikte binayı gezerek incelemelerde bulundu ve çalışma sistemi ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Hizmet binasındaki makam odasında protokol üyelerini ağırlayan Albayrak “Her hizmet binamızda bir başkan odayı yapmaya çalıştık. İlçelere geldiğim zaman ben duracağım, ben olmadığım vakit genel sekreterimiz yada sekreter yardımcımız burada olacak. Burası devamlı kullanılan bir oda olacak” dedi.

HER YIL OKUL YAPSAK İHTİYACI KARŞILAYAMAYIZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın eğitime ne kadar önem verdiğini bildiğini söyleyen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz “Kapaklı artan nüfusu ile birlikte bu eğitim yatırımlarını hak ediyor. Kapaklı olarak tekli eğitime geçebilmemiz için 570 dersliğe ihtiyacımız var. Önümüzdeki 10 yıl içinde de Kapaklı’da hızlı bir nüfus artışı olacak. Kapaklı 150 bin nüfusa ulaştığı zaman 24 bin öğrencisi olacak. Buna paralel olarak 950 dersliğe ihtiyacımız olacak. İlçe Belediyelerimizin ve Büyükşehir Belediyemizin eğitime katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. En kaliteli ve değerli yatırım insana yapılan yatırımdır. Kapaklı’ya her yıl okul yapsak gerçekten ihtiyacı karşılayamayız” dedi.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Gerçekleşen açılışa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, TESKİ Genel Sekreteri Murat Yazan, TESKİ Genel Müdürü Halim Orta, Teftiş Kurulu Başkanı Şahabettin Küçükyazıcı, Başkan Danışmanı Fatih Ünsal, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, 1.Hukuk Müşaviri Orhan Perçinoğlu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Poyraz, Fen İşleri Daire Başkanı Oktay Çolpan, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr.Deniz Bozdoğan, Zabıta Daire Başkanı Murat İşözen, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Atabey Baytöre, Mali Hizmetler Daire Başkanı Müveddet Işık, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yüksel Özdal, TESKİ Abone İşleri Daire Başkanı Nurettin Doygun, TESKİ Barajlar ve İsale hatları Daire Başkanı Kenan Güneş ve TESKİ İçme Suları Ve Kanalizasyon Daire Başkanı Fatih Başaran, Kapaklı Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10