İlaç kullanımında doğru bilinen yanlışlar

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Topluluğu tarafından Morfoloji Binası'nda düzenlenen "Akılcı İlaç Kullanımı, Doğru Bilinen Yanlışlar" konulu seminere konuşmacı olarak NKÜ Tıp Fak?

Tekirdağ 26.12.2014 12:12:00 0
İlaç kullanımında doğru bilinen yanlışlar

İLAÇ KULLANIMI DOKTOR KONTROLÜNDE OLMALI

İlaç kullanımı ile ilgili katılımcılara bilgi veren Göçmez reçete yazma rehberi, ilaç seçimi optimizasyon analizi, hastanın eczacıdan ve hemşireden beklentilerinin yanı sıra ilaç kullanımına ilişkin doğru bilinen yanlışlar konularına da değindi. Ülkemizde antibiyotikler de dahil birtakım ilaçların eczaneden reçetesiz olarak alındığını söyleyen Göçmen, “Doktora başvurulduğunda o sırada kullanılan ya da daha önce kullanılan ilaçlar hakkında bilgi verilmesi gerekiyor. Birçok ilacın aynı anda kullanımının ancak doktor kontrolünde olması gerekiyor” dedi.

BİR YILDA 1.78 MİLYAR KUTU İLAÇ KULLANILDI

İlaç saklama koşulları ile ilgili de konuşan Göçmez “2013 yılında ülkemizde 1.78 milyar kutu ilaç kullanıldı. Eş, dost, akraba önerisi ile değil doktor kontrolünde ilaç kullanılmalı” dedi. Avrupa ülkeleri arasında antibiyotik kullanımında Türkiye’nin ilk sırada yer aldığını söyleyen Göçmez “Antibiyotiğin alınmamasını gerektiren rahatsızlıkların başında ise soğuk algınlığı, viral kökenli hastalıklar yer alıyor. Ağrı kesmek, ateş düşürmek için antibiyotik kullanılmamalı” dedi.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10