Teknik Komite toplantısı yapıldı

"Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik" kapsamında oluşturulan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komitesi 14. Olağan Toplantısı Tekirdağ Gıda

Tekirdağ 27.12.2014 11:36:00 0
Teknik Komite toplantısı yapıldı

14. TOPLANTI YAPILDI

İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri, Muratlı, Hayrabolu, Süleymanpaşa İlçe Müdürleri, Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dekanlığından Prof. Dr. Aydın Gürel, Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdür Vekili Cengiz Özer,  Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Cemal Polat, Tekirdağ Ziraat Odası Başkanlığı’ndan Necati Dikmetaş, Et- Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, Tekirdağ Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Başkanı Nezih Yarapsanlı, Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği’nden İlyas Arslan katıldı.

FAYDALI SONUÇLAR DOĞURDU

Toplantıda Mühendis Nesrin Erdoğan tarafından Teknik Komitesi üyelerine 2014 yılı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet veren Kurum/Kuruluşlar, desteklemeler ve denetlemeler hakkında bilgi verildi. Komite üyeleri, Tarımsal Danışmanlık çalışmalarının Tekirdağ’da faydalı sonuçlar doğurduğunu,  ancak daha iyiye ulaşmak için danışmanlara teknik eğitimler verilerek süreklilik sağlayacak bir yapının kurulması gerektiğini ifade etti.

ÜRETİCİ BİLGİLENDİRİLMELİ

Bilinçsiz kimyasal gübre kullanımı sonucu toprakların ileride  ürün yetiştirilemeyecek duruma geleceğini ifade eden komite üyeleri Tarımsal Danışmanlık hizmeti veren danışmanların özellikle toprak ıslahı konusunda üreticilerin bilgilendirilmeleri ve gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti. Bitkisel Üretim İşletmelerine tarımsal üretimin pasif olduğu belirtilirken, Aralık, Ocak, Şubat  aylarında   toplantı  ve eğitimlere,  diğer aylarda  işletme   ziyaretlerine ağırlık verilmesine  oy birliği ile karar verildi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10