Özgüveni olmayan çocuk başarılı olamıyor

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Aile içindeki iletişim ve internetin zararları' konulu seminer

Çerkezköy 29.12.2014 18:45:00 0
Özgüveni olmayan çocuk başarılı olamıyor

ÇOCUKLAR SEVGİ VE İLGİ BEKLİYOR

Günümüzde birçok ailenin çocuklarıyla iletişim sorunu yaşadığını ifade eden Akel, “Çocuklarını mutlu etmek isteyen bu aileler 2 bin liralık telefonla 100 lira harçlıkla çocuklarını mutlu etmeye çalışıyor. Ancak çocuklar mutlu olmuyor. Anne ve babalarından sevgi, şefkat ve ilgi görmek istiyor” dedi. Çocukların eğitiminde başarıyı sağlayabilmesi için velilerin, özellikle de babaların aile içi iletişimde büyük rol oynadığını ifade eden Akel, “Babalar işten geldiğinde ailesine mutlaka zaman ayırması gerekiyor. Günümüzde anne ve babaların büyük bir kısmı çalıştığından çocuklarıyla fazla ilgilenemiyor. Oysa çocuklar anne ve babalarından ilgi, sevgi ve şefkat bekliyor” dedi.

EN ÇOK SEVGİYE İHTİYAÇLARI VAR

Çocukların en çok sevgiye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Akel “Aile içi iletişimin en önemli unsuru sevgidir. Eğer ailede bir anne ve baba çocuklarıyla iletişim kuramıyor ve onlara sevgi veremiyorsa iletişim ailede yoktur. Bu da çocukta öz güven duygusunu yok ediyor” dedi. Özgüven konusunda da konuşan Akel “Bazı aileler çocuklarını daha küçük yaşlarda sıkmaya başlıyor. Ve hep kendi dediklerinin yapılmasını istiyor. Biraz da çocukları serbest öz güvenlerini sağlaması için bırakmak gerekiyor” diye konuştu.

ÇOCUK AYAKLARININ ÜZERİNDE DURMAYI ÖĞRENMELİ

Özgüveni olmayan çocukların başarılı da olamadığını ifade eden Akel, “Nedeni küçük yaşlarda hep sen onu yapamazsın başarılı olamazsın gibi etkenler. Çocuğa küçük yaşlarda ayaklarının üzerinde durmayı anne baba öğretmeli. Biz millet olarak çocuklarımızı çok sevdiğimizden onlar üzerinde aşırı bir baskı uyguluyoruz ve öz güvenlerini de yok ediyoruz” dedi.

BAŞARININ ÖNNE GEÇEN İLETİŞİM ARAÇLARI

Günümüzde internetin çocuklar üzerinde büyük etkisinin olduğunu ifade eden Akel “Çocukların başarılarının önüne geçen en büyük engel televizyon, internet ve cep telefonu gibi iletişim araçları. Öğrencilerin bu alışkanlıklarından vazgeçip mutlaka okuma alışkanlığı kazanarak, bu tür iletişim araçlarına harcadıkları zamanı okuma alışkanlığına dönüştürmeleri çok doğru bir hareket olacak” dedi.

VELİLER DE KATILDI

Dün 14.00-15.30 saatleri arası Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin yanı sıra, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlileri, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Sekreteri Gülsüm Tekin ve bazı öğrenci velileri katıldı.

Çerkezköy Haber / Burak ALMACI

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10