Üstatların eserleri hayat buldu

Çerkezköy Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türk Müziği Korosu yılın son konserini Halk Eğitimi Merkezi'nde verdi. Şef Fahrihan Ünsal yönetimdeki koro "Yeni yıla umutla" temasÄ?

Çerkezköy 30.12.2014 11:30:00 0
Üstatların eserleri hayat buldu

KOROYU YİNE FAHRİHAN ÜNSAL YÖNETTİ

Çerkezköy Belediyesi bünyesinde kurulan ve değişik meslek gruplarında görev yapan müzik tutkunlarının yer aldığı Türk Müziği Korosu önceki akşam saat 20.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde konser verdi. Şef Fahrihan Ünsal yönetimdeki koronun “Yeni Yıla Umutla” temalı konserini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Füsun Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri Nedim Yılancı ve Ensar Sivri, CHP Tekirdağ Milletvekili Aday adayları Metin Dönmez ve Hasan Demir, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve müzikseverler izledi.

 

 

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADILAR

İki bölüm halinde gerçekleşen konserinin birinci bölüm Refik Fersan’ın Nihavend Peşrevi ile başladı. Nihavend şarkısı  “Gözemi Geldim” şarkısının seslendirilmesinin ardından konser solist Cansu Fidan’ın “Aşkımın İlkbaharı” şarkısını seslendirmesi ile devam etti. Daha sonra ise Neşe Akay “Gözlerin bir aşk bilmecesi”, Nilgün Sütçüler “Kömür Gözün Aklımda Kaldı”, Cengiz Özkaran “Gözlerinin içine başka hayal girmesin” şarkıları ile büyük beğeni toplarken, koro “Aşkım Bahardı”, “Gözleri Aşka Gülen” ve “Çamlıca Yolunda” şarkılarını seslendirerek konserin ilk bölümünü tamamladı.

ALKIŞLARLA TEMPO TUTTULAR

İkinci bölümde hicaz şarkılarının seslendirildiği programda solist Şehnaz Tuğran “Gözlerimden Yüzün” şarkısını seslendirdi. Serhan Muştu “Bir Ateşim Yanarım”, Vahdettin Tan “Gülünce Gözlerin”, Nevzat Duran “Seni Ben Ellerin”, Fikret Puza “Söyle Bana Yağmur Gözlüm” bestelerini büyük beğeni ile seslendirdi. Konserin ilerleyen bölümlerinde ise koro “İkinci Bahar”, “Ne o bensiz edebilir”, “Karşıyaka’da İzmir’in gülü”, “Safalar Getirdiniz” şarkılarını seslendirirken, dinleyiciler de alkışları ile tempo tutarak şarkılara eşlik etti. Konserin sonunda şef F.Fahrihan Ünsal ile ses ve saz sanatçıları uzun süre ayakta alkışlandılar.

 

 

SESLER VE SAZLAR

Koroda seslerde Arife Altındağ, Ayşe Buse Karabal, Fatma Aybars, Funda Yalılı, Hülya Taşkın, İnci Yılmaz, Kadriye Uygun, Müzehher Girgin, Naz Erdoğan, Neşe Akay, Nihat Akkaya, Nilgün Sütçüler, Rojda Eryılmaz, Serhat Muştu, Sevda Doğan, Seyhan Gabralı, Şehnaz Tuğran, Tuğba Karabulak, Altan Aldındağ, Bahtiyar Karakaş, Cengiz Özkaran, Engin Özden, Fevzi Canbak, Fikret Puza, Hayrettin Danyeli, Muzaffer Kartal, Nevzat Ş.Duran, Oğuz Gökdemir, Oktay Aybars, Osman Beyazkurt ve Vahdettin Tan yer alırken, kemanda Ayhan Çakır ve Namık Aydın, kanunda Turgut Özüfler ve Levent Gülez, udta Musa Kaya, Ceyhun Taşpınar ve Fatih Sütçüler, mandolinde Hüseyin Yeğen, klarnette İsmail Çetin ve darbukada Halil Kelebek yer aldı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10