Kutsal topraklara dualarla uğurlandılar

Veliköy Mahallesi'nden umre ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara gidecek olan vatandaşlar için Veliköy Düğün Salonu'nda bir program düzenlendi.

Çerkezköy 30.12.2014 14:56:00 0
Kutsal topraklara dualarla uğurlandılar

42 KİŞİ GİDECEK

Dün saat 12.30’da gerçekleştirilen programa Veliköy Eski Belediye Başkanı ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hanifi Belindir, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Veliköy eski belediye meclis üyeleri, Veliköy Mahalle Muhtarı Ersan Albayrak, Kızılpınar Merkez Camii İmam Hatibi Ahmet Baksı ile vatandaşlar katıldı.  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Kızılpınar Merkez Camii İmam Hatibi Ahmet Baksi 24 günlük ilk turda 42 umrecinin kutsal topraklara gideceğini ifade ederek “Veliköy Mahallesi’nden 27, Kızılpınar Mahallesi’nden 7, Çerkezköy’den 6 ve Çorlu’dan iki umreci vatandaşımız kutsal topraklara gidecek” dedi.

“HERKES İÇİN DUA EDECEĞİZ”

Grubun kafile başkanlığını Tekirdağ İl Müftülüğü Personel Müdürü Ali Aydın’ın, grup hocalığını ise kendisinin yapacağını kaydeden Baksi “Medine’de 8 gün kaldıktan sonra Mekke’ye geçilecek. Kutsal topraklarda bizleri uğurlayanlar için bol bol dua edeceğiz. İkinci turda yani bir ay sonra bir grup daha kutsal topraklara gidecek. Bu sene Veliköy Mahallesi’nden 60-70 umrecimizi kutsal topraklara yolcu edeceğiz” dedi.

“UMRE ÖMÜRDEN GELİYOR”

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna da umreye gidecek olan vatandaşları tebrik ederek “Allah gidemeyen kardeşlerimize de umre ve hac yapmayı nasip eylesin. 2010 yılından beri Veliköy’de yaşayan vatandaşlarımız kutsal toprakları görme imkanını yakaladılar. Umre gerçekten çok önemlidir. Umre peygamberimizin makamına gidip Kabe’ye varmayı, tavaf etmeyi peygamberimizin huzurunda dua etmeyi selam vermeyi simgeler. Bizim selamlarımızı da peygamberimize iletiniz. Umre ömürde bir kere yapmak Sünnet-i müekkede eyler. Umre ömürden geliyor ve bereket anlamına da gelmektedir. Allah giden kardeşlerimize hayırlısı ile gelmelerini cenabı hak kendilerine nasip eylesin” diye konuştu.

SABAH HAREKET ETTİLER

Yapılan duanın ardından program sona erdi. Umreye gidecek olan 42 kişi dün gece 01.00’de Çerkezköy Osmanlı Camii’nden hareket ederek İstanbul’a gitti. Atatürk Havaalanında saat 09.00’da uçağa binen umreciler kutsal topraklara gittiler.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10