2014'te Çerkezköy'de neler oldu?

Çerkezköy'de 2014 yılında önemli gelişmeler yaşandı. 30 Mart yerel seçimleri, Tekirdağ'ın Büyükşehir oluşu, CHP'nin 25 yılın ardından belediye başkanlığını kazanmas

Çerkezköy 31.12.2014 09:56:00 0
2014

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR OLDU

2014'ün önemli olaylardan bazılarını sizin için derledik. Kasım 2012’de çıkarılan yasa ile Tekirdağ Büyükşehir olurken, Karaağaç, Veliköy ve Kızılpınar da mahalle oldu. Yasa kapsamında Kapaklı Beldesi, Karaağaç ve 5 köyü de bünyesine katarak ilçe olurken, kapanan Veliköy ve Kızılpınar beldeleri ise mahalle statüsüne dönüştürülerek Çerkezköy’e bağlandı. Seçimlere kadar süreç eskisi gibi devam ederken Tekirdağ 1 Nisan 2014 itibari ile resmi olarak Büyükşehir statüsüne kavuştu.

 

CHP’LİLERİN 25 YILLIK HASRETİ SONA ERDİ

2014 yılının önemli olaylarından biri de 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Rahmetli Hikmet Uğraş’ın ardından 25 yıldır belediye başkanlığı özlemi çeken Cumhuriyet Halk Partisi, Vahap Akay ile bu özlemini giderdi. 2 dönem Çerkezköy Belediye Başkanlığını yürüten ve 3. dönemde de AK Parti’den aday olan Ali Ertem ise % 39.8 oy ile seçimden 2. çıktı. Seçimlere Koray Önsel ile giren Milliyetçi Hareket Partisi % 12.5 oy alırken, Halkların Demokratik Partisi % 2.9, seçimlere Faruk Korkmaz ile giren Büyük Birlik Partisi ise % 2 oy aldı. Seçimlerde Erol Kaya ile yarışan Saadet Partisinin oy oranı ise % 0.2 oldu.

 

CHP MECLİSE 14+3 MECLİS ÜYESİ GÖNDERDİ

Partilerin aldığı oy oranlarına göre Nedim Yılancı, İmdat Özgür, Funda Selifce, Binali Etyemez, Enver Bayram, Necmettin Çınar, Ali Çalışkan, Serdar Ürkmez, Uğur Erem, Ali Dede, Yüksel Sevil, İsa Karaman, Ayfer Dönmez, Taner Bahar CHP’nin çiçeği burnunda meclis üyeleri olurken; Ömer Kılınç, Remzi Garip, Ali Dönmez, Şükrü Dumanlar, Mehmet Soyhan, Turgut İleri, Melek Şen, Nurettin Yekeler, Seyithan Caferoğlu, Ayhan Çitil, Dilaver Burak, Mustafa Çiftçi ve Ahmet Çetin de AK Parti’nin meclis üyeleri arasında yer aldı. Milliyetçi Hareket Partisi ise sadece birinci sırada yer alan Hasan Sakallı’yı meclise gönderebildi. Çerkezköy Belediyesini alan CHP’nin, Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte kontenjandan meclis üyeliğine seçilen isimler ise Ensar Sivri, Rağbet Erol ve Nihat Mıstık oldu.

 

ÇERKEZKÖY DEVLET BAHÇELİ’Yİ AĞIRLADI

Seçim çalışmaları kapsamında Mart ayı başında Trakya turuna başlayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 5 Mart’ta Çerkezköy’e geldi. Çerkezköy Belediye Başkan Adayını tanıtan Devlet Bahçeli, buradan hükümete de yüklendi. Çerkezköy mitinginde rüşvetin kanserden kötü olduğunu vurgulayan Bahçeli, "AKP'nin Yüce Divandan kurtuluşu yoktur. Yargının önüne er geç çıkacaktır" dedi.

 

DAVUTOĞLU ADAYLARA DESTEK İSTEDİ

Dönemin Dışişleri Bakanı olarak 30 Mart seçimlerinden bir gün önce Çerkezköy’e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin adayları Ömer Karadeniz ve Ali Ertem ve Mustafa Yel’e destek istedi. Bu ziyaret, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bakan olarak Çerkezköy’e yaptığı son ziyaret oldu. Dönemin Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun yanı sıra pek çok bakan da seçim öncesi Çerkezköy’e gelerek AK Parti’nin adayına destek istedi.

 

OSMAN PAMUKOĞLU ÇERKEZKÖY’DE

Çerkezköy 2014’un Aralık ayında, Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu’nu da ağırladı. Bedelli askerlik kanununu “Adaletsizliğin, eşitsizliğin haksızlığın dik alası” olarak nitelendiren Pamukoğlu, “Hele böyle bir dönemde. Bin 300 kilometrelik sınır boyu delik deşik, perişan; güvenliği yok. Fırat’ın doğusunda adamlar neredeyse devleti ilan etmek üzereler. Dağlar terörist dolu. Tam bu dönemde bunu yapıyorlar” dedi.

 

DP GENEL BAŞKANI DA ÇERKEZKÖY’Ü ZİYARET ETTİ

Şubat ayında Çerkezköy’e gelen Demokrat Parti Genel Sekreteri Muhtar Mahramlı, seçim öncesi Çerkezköy’de iddialı olduklarını belirtirken, yerel seçimlerden bir süre önce Çerkezköy’ü ziyaret eden DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, yarınlarından emin bir Türkiye için mücadele ettiklerini söyledi.

 

BALBAY ÇERKEZKÖY’DE

Ergenekon Davası kapsamında 2009’da tutuklanan ve 4 yıl 277 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Balbay 30 Mart seçimleri öncesi Çerkezköy’e geldi. İlçe teşkilatı ziyaretinin ardından Mustafa Balbay partisinin Kızılpınar’daki Seçim İrtibat Bürosunun açılışına katıldı.

 

ENGİN ALAN ÇERKEZKÖY’Ü ZİYARET ETTİ

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Temmuz ayında Çerkezköy’e gelen Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Engin Alan, partililerle bir araya geldi.

 

SARIGÜL’E SEVGİ SELİ

Şişli’de uzun yıllar belediye başkanlığı yapan ve 2014 yerel seçimlerinde CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Sarıgül, Kasım ayında geldiği Çerkezköy’de coşkulu bir şekilde karşılandı.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN MAHALLE MUHTARLARI BELLİ OLDU

30 Mart yerel seçimlerinde Çerkezköy’de mahallerde seçim yarışı da çok çekişmeli geçti. Çerkezköy Merkez’de 8, yeni mahalle olan Kızılpınar ve Veliköy’de muhtarların isimleri belli oldu. İstasyon Mahallesi muhtarlığına Bahri Çakır, Bağlık Mahallesi muhtarlığına Tahsin Akgün, Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığına Hikmet İşcan, Yıldırım Beyazıt Mahallesi muhtarlığına İrfan Akın, Fevzipaşa Mahallesi muhtarlığına Turhan Ersöz, Gazi Osman Paşa Mahallesi muhtarlığına Mutlu Timur, Fatih Mahallesi muhtarlığına Mehmet Çetin, Kızılpınar Mahallesi muhtarlığına Ahmet Milli, Veliköy Mahallesi muhtarlığına da Ersan Albayrak seçildi.

 

CHP KONGRESİ YAPILDI

Ekim ayında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çerkezköy İlçe Kongresi yapıldı. 192 delegenin oy kullandığı seçimde, Saim Özkan ve yönetiminin görevden alınmasının ardından bir süre kayyum heyeti başkanlığı yapan Hasan Demir, 118 oy alarak CHP’nin yeni ilçe başkanı olurken diğer aday Fedai Güven ise 70 oy aldı. 2 ay ilçe başkanlığı yapan Hasan Demir 25 Aralık’ta ise ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek Tekirdağ Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Demir’in istifasının ardından yönetim kurulu tarafından ilçe başkanlığına Birol Öztürk getirildi.

 

MHP’DE DELGE “ÖNSEL” DEDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy 11. İlçe Olağan Kongresi geçtiğimiz ay yapıldı. Mevcut başkan Koray Önsel ile Şaban Kardeş’in yarıştığı seçimlerde, daha önce 2 kez genel merkez tarafından ilçe başkanlığına atanan Koray Önsel, bu kez delegelerin oyları ile başkanlığa seçildi.

 

AK PARTİ’DE 2 KEZ SANDIK KURULDU

AK Parti Çerkezköy İlçe Kongresi de 2014 yılında yapıldı. Alaettin Demirbağ’ın yerel seçimlerden kısa bir süre önce istifa etmesinin ardından ilçe başkanlığını vekâleten bir süre Selda Yeşil yürütmüş, sonrasında da Reşat Bahar İlçe Başkanlığı’na atanmıştı. Reşat Bahar kongre öncesi, yeniden aday olurken, genel merkez ise aday olarak Abdullah Öge’yi açıkladı. Genel merkezin kararına rağmen Mehmet Can Danyeli’nin katılarak başkanlık için yarıştığı seçimde Abdullah Öge’nin listesi 179 oy aldı. Abdullah Öge’nin isminin yanında başkan adayı ibaresi bulunmaması dolayısıyla yönetim kurulu seçimini kabul eden İlçe Seçim Kurulu başkanlık seçiminin yeniden yapılmasına karar verdi. Delegeler başkanlık seçimi için 2. kez sandığa gitmek zorunda kalırken, Mehmet Can Danyeli’nin katılmadığı seçim sonunda Abdullah Öge ilçe başkanlığına da seçildi. 

 

BBP DE KONGREYE GİTTİ

Kasım ayında Büyük Birlik Partisi’nin Çerkezköy İlçe Kongresi de yapıldı. Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan’ın da katıldığı kongrede Yılmaz Bulut ilçe başkanı seçildi.

 

ANADOLU PARTİSİ ÇERKEZKÖY’DE DE ÖRGÜTLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa eden Dr. Nurtekin Erol, Anadolu Partisi’nin ilçe teşkilatının kuruluş dilekçesini Kasım ayında Çerkezköy Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’ne verdi.

 

SOMALİLİ BAKAN KALMOY ÇERKEZKÖY’DE

2014 yılında Çerkezköy, Somali Ulaştırma Bakanı Muhiadin Mohamed Kalmoy’u da ağırladı. Somali’nin Başkenti Mogadişu’ya yapılacak olan havalimanı inşaatı için güvenlik ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Kardeşler Yapı Grup yöneticileri ile görüştü. Kalmoy, Türkiye’nin ayrım yapmadan bütün Somali’ye her türlü yardımı yaptığını ifade etti.

 

KOCABIÇAK GİTTİ, OGAN GELDİ

Çerkezköy’de 2014 yılında bazı kurum ve kuruluşların müdürleri de değişti. 4 Temmuz 2012 tarihinde Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevinden Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan ve 18 ay görevini sürdüren Murat Kocabıçak, Tekirdağ İl Asayiş Şube Müdürlüğü görevine atandı. Kocabıçak’tan boşalan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine bir süre İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Tuncel vekalet ederken, sonrasında da, Murat Ogan İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atandı. Çerkezköy’de 8 yıl Vergi Dairesi Müdürlüğü görevini yürüten Hacı Şimşek emekliye ayrılarak Yeminli Mali Müşavir Tahsin Akbaş ile birlikte Çerkezköy’ün ilk yeminli mali müşavirlik ofisini açarken, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürlüğüne de Ahmet Tetik atandı. Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Kapaklı bünyesine atanırken, yerine İsa Altay vekâleten atandı.

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DE DEĞİŞTİ

Çerkezköy’de bir dönem Atatürk İlköğretim Okulu Müdürlüğü görevinde bulunan, sonrasında da bir dönem vekâleten Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevini yürüten Hüseyin Erdoğan, Haziran ayında Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne; 13 yıl Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Ahmet Hamdi Zenginal ise eğitim uzmanı olarak Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesine atandı.

 

ODA VE DERNEKLERİN KONGRELERİ YAPILDI

Geçtiğimiz yıl bazı oda, kooperatif ve derneklerin genel kurulları da yapıldı. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş 5. kez başkanlığa seçilirken, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odasının Olağan Genel Kurulunda da mevcut başkan Ali Bozdağ 6. kez başkanlığa seçildi. Çerkezköy Kent Konseyi’nde de 2014 yılında yeni bir başkan seçildi. Mevcut başkan Ahmet Gayretli’nin de aday olduğu genel kurulda başkanlığa Serkan Karagöz seçildi. Çerkezköy Pazarcılar Derneği’nin 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı da 2014 yılında yapıldı. Pazarcılar Derneği Başkanlığına Cevdet Aydemir seçildi. Çerkezköy Emlakçılar Derneğinin başkanı da değişti. Serkan Karagöz’ün ardından Kasım ayında yapılan kongrede dernek başkanlığına Daimi Tavan seçildi. Çerkezköy’de şehir içi taşımacılığını yapan Akarsu Birlik Kooperatifinde de kongreye gidildi. Yapılan kongrede mevcut kooperatif başkanı İlhami Yörük görevini bırakırken, yeni kooperatif başkanlığı için tek liste çıkaran Ali Öztürk başkan seçildi. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Olağan Kongresi de Kasım ayında yapıldı. Nafis Ünal, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

 

ŞEHİDİMİZİN İSMİ ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın girişimleri sonucu ismi değişen eski ismiyle Gazi Osmanpaşa İlkokulu, geçtiğimiz yıl şehidimizin ismini alarak Gazi Osman Paşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu oldu.

 

YENİ HASTANENİN TEMELİ ATILDI

Hafriyat çalışmalarına 2013 Eylül ayında başlanan yeni 200 yataklı Devlet Hastanesi’nin Temel Atma Töreni 2014 yılında Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi. Hastanenin 23 Nisan 2015’e kadar bitirilmesi hedefleniyor.

 

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN

2015 yılında tüm okuyucularımıza, Çerkezköy halkına ve ülkemize huzur ve mutluluk sağlık ve esenlikler diliyoruz…

 

Saygılarımızla.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10