Sporda 2014 böyle geçti

2014 yılını geride bırakırken daha şimdiden 2015'teki futbol heyecanını yaşamaya başladık bile. Futbolseverlerin tam anlamıyla futbola doyduğu 2014 yılında, ön plana çıkan birçok olay yaşandı.

31.12.2014 11:25:00 0
Sporda 2014 böyle geçti

OCAK

 

* Tekirdağ 1.Amatör Lig’de şampiyonluk hesapları yapan Sitespor evinde konuk ettiği Ahımehmet Gençlikspor’u Samet’in(4), Fevzi, Mesut, Erkan’ın golleri ile 7-2 mağlup etti.

* Kapaklıspor 1.Amatör Ligin 15.hafta karşılaşmasında deplasmanda konuk olduğu Ahımehmet Gençlikspor ile Fahrettin’in son dakikalarda kaydettiği golle 1-1 berabere kaldı.

* Çerkezköy Yaşar Doğuspor Kulübü geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ülkenin yetiştirmiş olduğu önemli isimlerden Samsun’lu Yaşar Doğu’yu andı.

* 1.Amatör Küme’de  Kapaklıspor ile Sitespor arasında oynanan karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlanmıştı.

* Kapaklı Kaymakamlığı tarafından 11-12 Ocak tarihleri arasında Kapaklı Gazi İlkokulu’nda yapılan okullar arası satranç turnuvası iki gün sürdü.

* Tekirdağ U-17 Ligi üç grupta toplam 27 takımın katılımı ile start aldı.

* Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Çerkezköyspor ikinci devrenin ilk karşılaşmasında evinde konuk ettiği Keşanspor’u Abdi’nin golü ile mağlup etti.

* Tepe İlk ve Ortaokulu öğrencileri 11-19 Ocak tarihleri arasında Muratlı Atatürk Spor Salonu’nda yapılan Satranç Ligi’nde il şampiyonu oldu.

* Sitespor 19 Ocak tarihinde evinde konuk ettiği Ulaş Belediyespor ile 2-2 berabere kalarak sezonun tamamlanmasına bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek Süper Amatör Lige yükseldi.

* Bölgesel Amatör Lig temsilcilerinden Çerkezköyspor 25 Ocak Cumartesi akşama Trakyum Et Lokantasında birlik ve beraberlik yemeği düzenledi.

* Çerkezköyspor ligin 15.hafta karşılaşmasında evinde konuk ettiği Yenibosnaspor’a 3-0 mağlup oldu.

* Kapaklıspor sezonun son karşılaşmasında deplasmanda Çukuryurtspor’u üç golle yenerek Sitespor’un ardından Süper Amatör Lige yükselen ikinci ekip oldu.

ŞUBAT

 .

* Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta mücadele eden Çerkezköyspor ligin 16.hafta karşılaşmasında Babaeskispor’u deplasmanda 3-2 mağlup etti.

* Süper Amatör Lig ekiplerinden Veliköyspor deplasmanda konuk olduğ Sultanköy Belediyespor’u Musa’nın ve Semih’in golleri ile 2-1 mağlup etti.

* Ligin 17.hafta karşılaşmasında evinde Bozcaadaspor’u konuk eden Çerkezköyspor 1-0 mağlup götürdüğü karşılaşmada yaşanan olaylar sonucunda alınan karar neticesinde 3-0 hükmen mağlup olmuştu.

* Çerkezköyspor ligin 17.hafta karşılaşmasında deplasmanda Yalovaspor ile 1-1 berabere kaldı.

* Süper Amatör Lig temsilcilerimizden Veliköyspor evinde konuk ettiği Malkara Belediyespor ile 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yolunda ağır bir yara almıştı.

* Bölgesel Amatör Lig’de 19.hafta karşılaşmasında ilk devresini 1-0 mağlup kapattığı karşılaşmada Çerkezköyspor Dikilitaşspor’u Şafak ve Serkan Akyüz’ün mükemmel golleri ile 2-1 mağlup etti.

* Çerkezköy Fenerbahçeliler Derneğinin Olağan Genel Kurulunda Başkanlığa Çerkezköy’ün duayen sanayicilerinden Ömer Kılınç getirildi.

* Süper Amatör Ligde zirve hesapları yapan Veliköyspor deplasmanda konuk olduğu Muratlı Belediyespor’u Mahmut’un golü ile rakibini mağlup etmişti.

 

MART

* Batı Grubu Marmara Şampiyonasında Muay-Thai branşında şampiyon olan Çerkezköy’lü minik sporcular Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a ziyaret gerçekleştirdi.

* Tekirdağ Süper Amatör Lig’de Veliköyspor evinde konuk ettiği Velimeşe Belediyespor’u tek golle mağlup ederek liderliğe yükseldi.

* Bölgesel Amatör Lig’de Çerkezköyspor 2-0 öne geçtiği karşılaşmada deplasmanda Tekirdağspor’a 4-2 mağlup olurken, evinde konuk ettiği Lüleburgazspor’u ise 6-2 mağlup etti. 

* Çerkezköyspor ligin 21.hafta karşılaşmasında evinde konuk ettiği Edirne Gençlikspor karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir futbol ortaya koyan Çerkezköyspor son dakikalarda kalesinde gördüğü golle rakibine mağlup olmuştu.

* Süper Amatör  Ligde Ergene Belediyespor’u konuk eden Veliköyspor rakibini üç golle yenerek zirvedeki yerini korumuştu.

* 1.Amatör Küme B Grubunu ikinci tamamlayarak Süper Amatör Lige yükselen Kapaklıspor Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’yu ziyaret etti.

* Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Çerkezköyspor deplasmanda konuk olduğu Halide Edip Adıvarspor’a 4-0 mağlup olmaktan kurtulamamıştı.

* 18 Mart Çanakkale kutlamaları çerçevesinde 16 Mart tarihinde tekvando şampiyonasında Şampiyon Spor Kulübü üç altın ve dört bronz madalya kazandı.

* Süper Amatör Ligde 17.hafta karşılaşmasında Veliköyspor deplasmanda konuk olduğu Çorlu Gençlerbirliğispor ile 3-3 berabere kalarak şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj kaybetmişti.

 NİSAN

* Bölgesel Amatör Ligin 26.hafta karşılaşmasında Yeni Çanspor’a konuk olan Çerkezköyspor Yeni Çanspor’a 4-2, Vefaspor’a ise deplasmanda 5-1 mağlup oldu.

* Süper Amatör Lig oynanan son hafta karşılaşmaları ile tamamlanırken, son hafta mücadelesinde Muratlı Belediyespor’u mağlup eden Velimeşe Belediyespor şampiyonluğunu ilan ederken, temsilcimiz Veliköyspor ise sezonu ikinci sırada tamamladı.

* Çerkezköyspor yönetimi ve futbolcuları 30 Mart Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanlığına seçilen Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti.

* Tekirdağ 1.Amatör Küme B Grubu’nu şampiyon olarak tamamlayan Sitespor takımı şampiyon yapan Teknik Direktör Nevzat Aksaka ile tekrar anlaştı.

* Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Türkiye Tekvando şampiyonasında dereceye giren Güzel Spor Kulübü sporcularını makamında ağırlayarak çeşitli hediyeler verdi.

* Bölgesel Amatör Ligi 20 puanla tamamlayan Çerkezköyspor playoff karşılaşmasında Süper Amatör Lig temsilcisi Velimeşe Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Üç yıldır Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Çerkezköyspor rakibi karşısında ilk devreyi önde tamamlamasına rağmen ikinci devre kalesinde üç gol görerek uzun yıllar sonra Süper Amatör Lige düştü.

 

MAYIS

 

 

* 1-5 Mayıs tarihleri arasında Çorum’da düzenlenen Yıldızlar, Küçükler Satranç Liginde Çerkezköy Belediyesi Yıldız Satranç Kulübü 32 kulüp arasında 18’inci olurken, Küçükler Satranç Kulübü ise 58 kulüp arasında 43’üncü oldu.

* Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay 33.kilogram kategorisinde Türkiye üçüncüsü olan Gülsüm Ügey’i altınla ödüllendirdi.

* Bölgesel Amatör Lig’den Süper Amatör Lige düşen Çerkezköyspor yaptığı Olağan Genel Kurul ile yeni yönetimini belirledi.

* Tekirdağ U-11 Ligi A,B,C Grubu’nda toplam 17 Takımın mücadelesi ile başlarken, ilçemizi Çerkezköyspor ile Çerkezkoy Aslangücüspor temsil etti.

* Tekirdağ 2.Amatör Küme C Grubu’nda mücadele eden Çerkezköy 1923 Gençlikspor  sezonu 28 puanla şampiyon tamamlayarak 1.Amatör Küme’ye çıktı.

* 75.Yıl Ortaokulu ve Atatürk İlköğretim Okulu Spor Kulübünün düzenlediği 2.mini Voleybol Şenliği Kapalı Spor Salonu’nda iki gün sürdü.

 

HAZİRAN

* Türkiye Futbol Federasyonu Milli Eğitim Bakanlığı ve Nike işbirliği ile 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen Liseler Arası Nike Halı Saha turnuvasında Tekirdağ grubunda mücadele eden ÇTSO Anadolu Lisesi final karşılaşmasında Malkara Anadolu Lisesini mağlup ederek finallerde Tekirdağ’ı temsil etti.

* Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından ilk kez düzenlenen Kaymakamlık Turnuvası’nda final maçında Çerkezköy Belediyesi ile 3.Zırhlı Tugay Komutanlığı karşı karşıya geldi. 3-3 berabere biten karşılaşmada penaltı atışlarında rakibine üstünlük kuran Çerkezköy Belediyesi şampiyonluğunu ilan etti.

* Süper Amatör Lig’de mücadele eden Veliköyspor yaptığı olağan genel kurulda ismini ve başkanını değiştirdi. Takımın ismi 1911 Çerkezköyspor olurken, takımın başkanlığına ise Murat Narçın getirildi.

* Çerkezköyspor alt yapısında futbol hayatına başlayan ve Bank Asya 1.Lig ekiplerinden Denizlispor’un formasını giyen Erçağ Evirgen Yalı Restaurant’ta düzenlenen düğün töreninde Selen Namal ile hayatını birleştirdi.

* Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulları futbol, basketbol, voleybol, yüzme, masa tenisi, İngilizce, folklor ve bilgisayar branşında açıldı.

* Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen halı saha turnuvasında final maçında Hema Endüstri’yi 4-0 mağlup eden Bross şampiyonluğunu ilan etmişti.

* Çerkezköy Fenerbahçeliler Derneği Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ligde elde ettiği 19’uncu şampiyonluğu Simit Sarayı Bistro’da şampiyonluk gecesi ile kutladı.

* Süper Amatör Lig temsilcilerimizden 1911 Çerkezköyspor Şafak Törin, Vedat Tura ve Bahadır Aydınoğlu’nu kadrosuna kattı.

 

 

TEMMUZ

* Şanlıurfa İskender’de bir araya gelen 30’a yakın Galatasaray taraftar grubu Ultraaslan iftar yemeği düzenledi.

* Kapaklıspor yöneticileri düzenlenen programda basın mensuplarına Kapaklıspor forması hediye etti.

* Çerkezköy Beşiktaş Taraftarları Derneği Dekur Düğün Salonu’nda iftarda bir araya geldiler.

 

 

AĞUSTOS

* Çerkezköyspor’un alt yapısında sayısız başarılara imzası olan kaleci Sedat Çolak Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Tekirdağspor ile anlaştı.

* Süper Amatör Lig ekiplerinden Kapaklıspor 21 Ağustos tarihinde Teknik Direktör Faruk Kuzu nezaretinde yeni sezona merhaba dedi.

* Çerkezköy Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda Uluslar arası Tekvando şampiyonası düzenledi.

 

EYLÜL

* Çerkezköy Belediyesi Süper Amatör Lig ve 1.Amatör Ligde mücadele eden Çerkezköyspor, 1911 Çerkezköyspor, Fevzipaşaspor ve 1923 Çerkezköyspor’a malzeme desteğinde bulundu.

* 1911 Çerkezköyspor Teknik Direktör Suat Akdereli, Çerkezköyspor ise Ergun Uncuoğlulları yönetiminde yeni sezona merhaba dedi.

* Konya’da düzenlenen minikler tekvando şampiyonasında Güzel Spor Kulübü Sporcusu Kübra Kepenek ve Şampiyon Spor Kulübü sporcusu Samet Ayaz üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

* Tekirdağ 1.Amatör Küme A ve B Grubu’nda 19 takımın katılımı ile başladı.

* Çerkezköy’de hanım ablalığı ile bilinen Leyla Şener, Edirne Lalapaşa’da yapılan yağlı güreşlerin ağalık ihalesini alarak Çerkezköy’deki hanım ablalık titrine Lalapaşa hanım ağalığını da ekledi.

EKİM

* 2014-2015 futbol sezonu Süper Amatör Lig kuraları 17 Ekim Cuma günü yapılan toplantının ardından çekildi.

* Tekirdağ Süper Amatör Lig temsilcilerimizden 1911 Çerkezköyspor sezonun ilk karşılaşmasında evinde konuk ettiği Ergene Belediyespor’u Oğuz ve Şafak’ın golleri ile 2-0 mağlup etti.

KASIM

* Çerkezköy Motosiklet İhtisas Kulübünün düzenlediği Cumhuriyet Kupası Çerkezköy bisiklet dağ yarışmaları sporcular tarafından yoğun ilgi gördü.

* Süper Amatör Lig temsilcilerimizden Çerkezköyspor Sultanköyspor’u 4-0 mağlup ederken, 1911 Çerkezköyspor ise Kapaklıspor’u deplasmanda 2-0 yendi. Sitespor ile 2-2 berabere kalan 1911 Çerkezköyspor evinde Malkara Belediysepor’u tek golle geçerken, Muratlı Belediyespor ile golsüz berabere kaldı. Evinde Çorlu Gençlerbirliğispor’a 3-1 kaybeden Çerkezköyspor ise daha sonraki haftalarda Ergene Belediyespor’u 3-2 mağlup ederken evinde ise Kapaklıspor’a 2-1 kaybetti.

* ÇerkezköyMotosiklet İhtisas Kulübü sporcuları Fethiye’de düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonasının alıtncı ayağına katıldı.

* Çerkezköy’lü sporcular Hamdi Baygın, Bahtiyar Karakaş, Cemil Şenel, İhsan Engin ve Muhsin Akdağ 45.Avrasya Maratonunda Çerkezköy’ü temsil ettiler.

* Kötü sonuçların ardından Çerkezköyspor’da Ergun Uncuoğullarından boşalan Teknik Direktörlüğe Ayhan Kaynak getirildi.

* ARALIK

* 1911 Çerkezköyspor Aralık ayında evinde Çorluspor 1947 ile 2-2, deplasmanda ise Çerkezköy derbisinde Çerkezköyspor ile 0-0 berabere kaldı. Karadeniz Gençlikspor’u deplasmanda 4-2 mağlup eden 1911 Çerkezköyspor evinde ise Çorlu Kültür Sultanköyspor’u 5-0’lık skor ile gole boğdu

* Uluslar arası tekvando şampiyonasında yıldızlar dünya ikincisi olan Samet Ayaz ve Kübra Kepenek antrenörleri ile birlikte Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti.

* Süper Amatör Lig’de mücadele eden Çerkezköyspor’un taraftar grubu Caddeliler ile 1911 Çerkezköyspor taraftar grubu Azaplar, 1911 tribününde birleşme kararı aldı.

* Çerkezköyspor deplasmanda Malkara Belediyespor’a 3-0 mağlup oldu.

* Çerkezköy’lü sporcu Murat Kıroğlu Çorlu’da düzenlenen 35-40 yaş kata dalında Türkiye şampiyonu oldu. 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10