Süper Lig'de lider değişti

Tekirdağ Süper Amatör Lig'de 10'uncu hafta karşılaşmalarının ardından liderlik el değiştirdi. Haftaya lider giren Çorluspor 1947'nin bay geçtiği ligde evinde Kapaklıspor'u iki golle

1.01.2015 16:30:00 0
Süper Lig

Tekirdağ Süper Amatör Lig’de 10’uncu hafta geride bırakılırken, 2015 yılına Malkara Belediyespor lider girdi. 11 takımın mücadele ettiği Süper Amatör Lig’in en son sırasında ise Ergene Belediyespor yer aldı.

1911 ÇERKEZKÖYSPOR EVİNDE MÜCADELE ETTİ

Haftaya averajla dördüncü sırada giren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor evinde Çorlu Kültür Sultanköyspor’u konuk etti. Maça iyi başlayan temsilcimiz 34’üncü dakikada golü buldu. Sol kanattan kullanılan korner atışında Oğuz’un ortasını rakip defans uzaklaştıramadı. Dönen topu iyi takip eden Gençağa şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek 1911 Çerkezköyspor’u öne geçiren golü kaydetti. Rakip defansın hata yaptığı pozisyonda topla buluşan Oğuz Kaptan sağ çaprazdan şık bir vuruş gerçekleştirerek skoru 2-0 yaptı. İlk devre sonunda gelen golle birlikte temsilcimiz ilk devreyi 2-0 önde tamamladı.

 

 

BEŞ FARKLI KAZANDI

Rakibi karşısında kanatlardan müthiş bir ataklar geliştiren temsilcimiz üçüncü golü ise 60’ıncı dakikada buldu. İkinci devre etkili bir futbol ortaya koyan Ziya Gençağa ile paslaştı. Topla tekrar buluşan Ziya sol kanattan kale içine irdi. Ziya’nın şık ortasında topu bu sefer iyi takip eden Ufuk topu ağlara göndererek skoru da 3-0 yaptı.Karşılaşmanın 75’inci dakikasında seri çalımlarla ceza sahası içine giren Bahadır kalecinin bacaklarının arasından topu filelerle buluşturunca fark da dörde çıkmış oldu. Rakibi karşısında savunmada önemli bir pozisyon rakibine göstermeyen temsilcimiz son dakikalarda da farkı beşe çıkardı. Sezonun en farklı galibiyetini elde eden 1911 Çerkezköyspor puanını 19 yaparken, Çorlu Kültür Sultanköyspor ise üç puanda kaldı.

MALKARA BELEDİYESPOR LİDERLİĞE YÜKSELDİ

Haftaya 17 puanla giren Malkara Belediyespor ise evinde Kapaklıspor’u konuk etti. Maç boyunca rakibi karşısında etkili olan Malkara Belediyespor 36’ıncı dakikada öne geçti.  Burak Elagöz'den pası alan Tarkan Hancı, topla düz koşu yapıp kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda yerden yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi. Kapaklıspor’un yüklendiği dakikalarda kontra ataklar geliştiren ev sahibi ekip Malkara Belediyespor 88.dakikada farkı ikiye çıkardı. Semih Köksal'ın sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortaya iyi yükselen Burak Elagöz kafa vuruşuyla topu kalecinin uzanamayacağı köşeye göndererek takımın 2. golünü attı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Malkara Belediyespor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu galibiyet ile birlikte puanını 20 yapan Malkara Belediyespor maç fazlasıyla liderliğe yükselirken, Kapaklıspor ise 12 puanda kaldı.

SİTESPOR NEFES ALDI

Alt sıralardan kurtulmaya çalışan Sitespor ise evinde Ergene Belediyespor’u konuk etti. Özellikle sol kanattan etkili hücumlar geliştiren Sitespor arzuladığı gole karşılaşmanın 20’inci dakikasında ulaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topu iyi takip eden Olcay şık bir kafa vuruşu ile topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. Karşılaşmanın  ilerleyen bölümlerine doğru ataklarını tüm hızıyla sürdüren Sitespor 34’üncü dakikada farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan gelişen Sitespor atağında topla buluşan Fevzi düzgün vuruşla topu ağlara göndererek Sitespor’u 2-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın kalan dakikaları da karşılıklı ataklarla geçildi.Sağlı sollu ataklarını devam ettiren Sitsepor üçüncü golü ise 81’inci dakikada günün başarılı ismi Tolga Şen ile buldu. Sitespor bu galibiyet ile birlikte puanını dokuz yaparken, Ergene Belediyespor ise üç puanda kaldı.

GENÇLERBİRLİĞİ’NDEN ÖNEMLİ GALİBİYET

Haftanın en önemli karşılaşmasında ise Muratlı Belediyespor evinde Çorlu Gençlerbirliğispor’u konuk etti. Her iki takımında maç boyunca etkili bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmada konuk ekip Çorlu Gençlerbirliğispor ilerleyen bölümlerde bulduğu golle rakibini mağlup etmesini bildi. Evinde önemli bir puan kaybı yaşayan Muratlı Belediyespor 14 puanda kalırken, çok önemli bir galibiyet alan Çorlu Gençlerbirliğispor ise 19 puanla üçüncü sıradaki yerini korudu.

ÇERKEZKÖYSPOR MAÇI ERTELENDİ

Haftaya yedinci sırada giren temsilcimiz Çerkezköyspor ise Karadeniz Gençlikspor ile karşı karşıya gelecekti. Şike süreci nedeniyle AFDK tarafından alt lige düşürülen Karadeniz Gençlikspor kararı tahkime taşımıştı. Bu karşılaşma ise ertelendi.

EN ÇOK GOLÜ ÇORLU 1947 ATTI

Geride kalan 10 haftada attığı 26 golle Tekirdağ Süper Amatör lig’in en golcü takımı Çorluspor 1947 olurken, en çok gol yiyen ekip ise 34 golle Ergene Belediyespor oldu. 11’inci haftada Çerkezköyspor evinde Çorluspor 1947’yi konuk edecek. Çorlu Kültür Sultanköyspor, Karadeniz Gençlikspor ile; Çorlu Gençlerbirliğispor, 1911 Çerkezköyspor ile; Ergene Belediye Spor, Muratlı Belediyespor ile; Kapaklıspor da Sitespor ile karşı karşıya gelecek. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10