Asansör yerine merdiven

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, obezite ve diğer kilo ile gelen hastalıklarla mücadele kapsamında,kamu ve özel kurumlarda bundan itibaren ilk 3 kata asansör yasağı getirildiğini ve vatandaşları sağlık için merd

Bölgede Gündem 2.01.2015 12:25:00 0
Asansör yerine merdiven

ASANSÖRLERİN İLK 3 DURAĞI ŞPTAL EDİLECEK

Bu projenin Sağlık Bakanlığı’nı ve diğer bakanlıkları harekete geçirdiğini ifade eden Vali Şahin “Obeziteyle mücadele konusunda biz de Edirne Valiliği olarak örnek olacak bir proje geliştirdik. Bundan böyle gerek kamu,gerekse özel sektördeki bütün asansörlerin ilk 3 durağı iptal edilecek.Tabi ki hastaneleri göz ardı etmek gerekir,bunlar istisnai tutulacak” dedi.

AFİŞLER DAĞITILACAK

İl Sağlık Müdürlüğünde başlayan bu uygulamanın diğer kurumlarda da başlaması için Vali Şahin’in talimatlarıyla hazırlıklar başlatıldı. Hazırlanan afişler kurumlara dağıtılacak ve vatandaşları bilgilendirmek amaçlı Edirne’nin belli bölgelerine bu afişlerden asılacak. Ayrıca il hıfzıssıhha kurulunda konu taraflarca görüşülerek, hastaneler hariç diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yük ve eşya taşıma dışında asansör kullanılmaması için kararlar alınacak.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10