TFF'den tarihi karar! Şikeye küme düşürme

TFF Tahkim Kurulu, geçen sezon şike yaptığı gerekçesiyle Tekirdağ Süper Amatör Lig takımı Karadeniz Gençlikspor'u küme düşürdü.

Tekirdağ 2.01.2015 16:08:00 0
TFF

TOPLANTIDA ELE ALINDI

Kuruldan yapılan açıklamada, geride kalan sezonda Karadeniz Gençlikspor ile Kumbağspor arasında oynanan 1. Amatör Lig maçında müsabaka sonucunu etkilemekten dolayı, Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) tarafından Karadeniz Gençlikspor’a verilen küme düşme cezasının duruşmalı toplantıda ele alındığı kaydedildi.

KARAR VERİLDİ

Kulüp yöneticisi Ahmet Demirci, kulüp futbolcusu Erdi Şayan’ın da hazır bulunduğu belirtilen toplantıyla ilgili olarak;Müsabakayla ilgili eyleme dair fail ve tanık anlatımları dikkate alındığında, eylemin tamamlandığı, müsabaka sonucunun etkilendiği anlaşıldığından, AFDK’ca  Karadeniz Gençlikspor Kulübü’nün, müsabaka sonucunu etkilemekten dolayı bir alt lige düşürülmesine karar verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına oy birliğiyle karar verilmiştir” denildi.

CEZA ALDILAR

Geçen sezonun son haftasında Karadeniz Gençlikspor’un 1. Amatör Lig’den Süper Amatör’e çıkabilmesi için Kumbağspor’u 4 farklı yenmesi gerekiyordu. İki ekip arasında oynanan maç 4-0 bitince Karadeniz Gençlikspor, Süper Amatör Lig’e yükselmişti. Ancak Kumbağspor’dan iki futbolcu Karadeniz Gençlikspor’dan şike maksadıyla 1000’er lira aldıklarını söyleyince açılan soruşturma sonucu şike tespit edildi. Bunun ardından Tahkim Kurulu, Karadeniz Gençlikspor’u bir alt lige düşürdüğünü açıklarken, kulüp yöneticisi Ahmet Demirci’ye ve futbolcu Erdi Şayan’a ömür boyu spordan men cezası verdi.

UĞUR IŞIK: OYUNCULARIM İTİRAF ETTİ

İki oyuncusu şike yaptığı için yükselmeyi averajla K.Gençlik’e kaptıran Kumbağspor’un başkanı Uğur Işık konuştu. Başkan sezon, ceza açıklanmadan tescil edildiği için K.Gençlik’in yeniden 1. Amatör’e düşürülmesinin anlamsız olduğunu söyledi ve “Benim iki oyuncuma para vermişler. Daha sonra bu iki oyuncu ‘Biz sizin ekmeğinizi yedim’ diye itiraf ettiler. Biz de kamera kayıtlarını bulup durumu ispatladık. Kumbağ yöneticileri, bizim oyuncularımıza ulaşıp yapılan şikeyi inkar etmelerini söylemiş” ifadelerini kullandı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10