Kapaklı Meclisi 2015'in ilk toplantısı yaptı

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Ocak Ayı Olağan Toplantısı dün saat 14.00'da Karaağaç'taki Ek Hizmet Binası'nda Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı.

Kapaklı 2.01.2015 18:28:00 0
Kapaklı Meclisi 2015

İLK TOPLANTI KARAAĞAÇ’TA YAPILDI

Toplantıya meclis üyelerinden Bakser Öztürk, İrfan Demir ve Ufuk Bayraktar’ın katılmadığı toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 2015’in herkese sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni etti. Karaağaç’ı hiçbir zaman unutmayacaklarını söylediklerini bu nedenle yılın ilk toplantısını da burada yapmayı uygun bulduklarını belirten Mandalı “Elbette eksiklerimiz olabilir. Biz hiçbir zaman ‘Ben Her şeyi bilirim’ düşüncesinde olmadık” diyerek amaçlarının Kapaklı’daki tüm güzelliklerin Karaağaç’ta da yaşanmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

YOLLARLA İLGİLİ SORUNLAR ÇÖZÜLSÜN

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce Başkan Mandalı, mahallenin sorunlarını dinledi. Çerkezköy OSB’nin geçiş yolunu kapattığını ifade eden Karaağaç Mahalle Muhtarı Özgür Cengiz “Bu geçişin açılmasını istiyoruz” dedi. Aboneliklerle ilgili işlemlerin de Karaağaç’ta yapılmasını istediklerini söyleyen Cengiz, yollarla ilgili sorunların da çözülmesini istediklerini belirtti. Muhtar Cengiz’in sözleri üzerine konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “OSB Kanunu açık. Onların kendilerine has kanunları var. Yıllar önce OSB ile yolarla ilgili bir protokol yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. Eğer böyle bir protokol varsa bir çalışma yapabiliriz” dedi. TESKİ konusunda da Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı müracaatta bulunabileceklerini ifade eden Mandalı “En büyük temennim Karaağaç’ın komple 1/25 000’lik imar planları kapsamında tadilat görmesi” dedi.

TÜP ALANI OLARAK BELİRLENMESİNİ İSTEMİYORUZ

Karaağaç Belediye Eski Başkanlarından İsmet Şimşek de Karaağaç’ta 701 adada plan tadilatı yapılacağını ve buranın tüp alanı olarak belirleneceğini duyduklarını ifade etti. Bu alanın okula yakın olması nedeniyle tüp depolama alanı olarak belirlenmesini istemediklerini ifade eden Şimşek, Karaağaç Öğretmen Lojmanları hakkında da konuştu.

BAŞKA ÇAREMİZ YOKTU

Karaağaç’a gelen öğretmenler kalacak yer bulamadıkları için geri döndüğünü ifade eden Şimşek “Yıllarca burada öğrencilere cami imamı matematik dersi verdi. Biz de belediye olarak kaçak öğretmen lojmanı yaptık. Bunun cezasını da biliyorum. Fakat başka çaremiz yoktu. 58 kişinin hissesinin bulunduğu alana lojmanı yaptık. Hisse sahiplerinin bir kısmı hissesini hibe etti, bir kısmını biz satın aldık. Fakat bir kısmı hissesini satmadığı için kamulaştırma işlemlerini tamamlayamadık. Lojmanın hemen yanına da zabıta noktası yaparak, lojmana elektrik verdik” diyerek Kapaklı Belediyesi’nin lojman sorununu çözmesini istediklerini belirtti.

MEMURUMUZ HAKKINDA İŞLEM YAPILACAKTI

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da Öğretmen Lojmanı’nda halen vatandaşa ait hisselerin olduğunu ifade etti. Lojman yanına yapılan zabıta noktasının 2 metrekarelik bir yer olduğunu ve buraya her ay 2,5-3 bin TL elektrik faturası geldiğini söyleyen Mandalı “Belediyedeki memurumuz küçücük alana ayda 3 bin TL fatura gelmesini izah edemeyeceğini söylüyor. Lojmana elektrik vermeye devam etseydik, Sayıştay tarafından memurumuz hakkında işlem yapılacaktı” dedi.

YASAL ÇERÇEVENİN DIŞINA ÇIKMAK MÜMKÜN DEĞİL

Kalan hissedarlara ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Mandalı “Tüm hisseleri alınca binayı incelettireceğiz. Bir sorun yoksa binayı resmileştireceğiz. Böylece binaya elektrik abonesi olunmasının önünde engel kalmayacak. Sen de eski belediye başkanısın ve sen de içeride yattın. Ben de 5 ay içeride yattım. Çok iyi biliyorsun ki bizlerin yasal çerçevenin dışına çıkması mümkün değil” dedi. Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk gündem maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan personellerin aylık çalışma ücretlerinin belirlenmesi’ talebi ile ‘Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalışan personellerin aylık çalışma ücretlerinin belirlenmesi’ talebi görüşülürken, tam zamanlı sözleşmeli personellere üst tavan ücret ödenmesine karar verildi.

2015’TE DE VERGİ ALINMAYACAK

Toplantı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Dolu kadro değişikliği’ ve ‘Boş kadro değişikliği’ konularının görüşülmesi ile devam ederken, ilgili gündem maddeleri oybirliği ile kabul edildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ‘Evsel Katı Atık Tarifeleri” konulu yazısı da görüşülürken, meclis, 2015 yılında da Evsel Katı Atık Vergisi alınmamasına karar verdi.

NEDEN EN DÜŞÜK FİYATI VEREN FİRMAYA VERİLMEDİ?

Toplantıda söz alan AK Partili Belediye Meclis üyesi Mustafa Çetin, Karaağaç Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan işçilerin davayı kazandığını anımsatarak, bu konuda belediyenin maddi kaybının olup olmadığını sordu. Çetin ayrıca, 18 Aralık’ta yapılan çöp ihalesinin, hangi gerekçe ile en düşük teklifi veren firmaya değil de Eray Temizlik firmasına verildiğini de sordu. Çetin’in soruları üzerine açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bahse konu işçilerin işe geri alınmalarının kendi yetkisinde olan bir konu olmadığını ifade etti. Mandalı, çöp ihalesi ile ilgili de “Çöp ihalesi ile ilgili kararı gerekli incelemeleri yaparak İhale Komisyonu vermiştir” açıklamasını yaptı.

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİKLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis Toplantısı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi ile devam ederken, ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin görüşülerek oy birliği ile kabul edildiği toplantıda Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 1079 ada 7 nolu parselde tamamı 242 metrekare olan arsadaki 16 metrekarelik belediye hissesinin hisse ortağına satılmasına da oy birliği ile karar verildi.

MECLİS HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞTÜ

Toplantı çeşitli ada parsellerdeki belediye hisselerinin hisse ortaklarına satılması konularının görüşülmesi ile devam etti. 1100 ada 23 nolu parseldeki 182,27 metrekarelik belediye hissesi, 39 nolu parselde bulunan 81 metrekarelik belediye hissesi, 17 nolu parselde bulunan 22,65 metrekarelik belediye hissesi, 26 nolu parselde bulunan 47,96 metrekarelik belediye hissesi, 26 nolu parselde bulunan 96 metrekarelik belediye hissesi, 21 nolu parselde bulunan 136,56 metrekarelik belediye hissesi, 723 ada 4 nolu parselde bulunan 84 metrekarelik belediye hissesi, 680 ada 6 nolu parselde bulunan 84 metrekarelik belediye hissesi, 1227 ada 13 parselde bulunan 2 metrekarelik belediye hissesi, 698 ada 5 nolu parselde bulunan 153 metrekarelik belediye hissesi, 574 ada 14 nolu parselde bulunan 193,88 metrekarelik belediye hissesinin hisse ortağına satılması oy birliği ile karara bağlandı.

KOMİSYON ÜYESİ SEÇİMLERİ YAPILDI

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün ‘Belediyeye ait imar planında belediye hizmet alanı olarak ayrılan Karaağaç Mahallesi 701 ada 1 parsel 7 bin 818 metrekarelik alanın sıkılaştırılmış petrol gazı (LPG) tüpü depolama alanı olarak kullanılması’ İmar Komisyonu’na havale edilirken, toplantının devamında Kapaklı Belediyesi’nin 2015 yılı ilk toplantısı Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen konular görüşülüp komisyon raporları doğrultusunda karara bağlandı. Toplantı Denetim Komisyon üyelerinin seçimi ile devam ederken, yapılan gizli seçim sonucu üyeliklere Mustafa Serat, Ender Dubaz, Muzaffer Yıldıran, Ufuk Bayraktar ve İbrahim Aktürk seçildi.

GEZİYE KATILACAK MECLİS ÜYELERİ BELİRLENDİ

Kamu İdarelerini Geliştirme Derneği KİG-DER tarafından 12-16 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Paris Şehircilik Belediye Hizmetleri İnceleme ve Tetkik Gezisi Programına katılacak olan kişilerin isimleri de meclis toplantısında belirlenirken, geziye Halil İbrahim Erkan, Nalan Çolak, Hilal Asıl, Nurcan Sönmez, Semih Sönmez, Seyyit Akkuş ve Deniz Akkuş’un gitmesi karara bağlandı. Toplantıda son olarak bir önceki oturumda İmar Komisyonuna havale edilen konular karara bağlandı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10