Tanıtım günleri başladı

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Çorlu Belediyesi'nin katkıları ile düzenlenen Çorlu Tanıtım Günleri başladı. Orion Avm'de düzenlenen Çorlu Tanıtım Günleri açılıÅ

Çorlu 4.01.2015 12:34:00 0
Tanıtım günleri başladı

ÇOK DAHA GÜZEL ORTAM OLACAK

Törende konuşan Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Selda Er, “Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Çorlumuz, Türkler tarafından fethi sırasında çok zor mücadelelerle alındığı için ismi Çorlu olarak kalmıştır. Bizler Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak Çorlumuzu tarihi ve kültürel zenginliğini yansıtan değerlerle tanıtıyoruz” derken, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da “İnanıyorum ki Çorlu büyüklüğünü kendine yakışır bir şekilde her yerde duyuracak. Çorlu’ya kadın eli değdiği müddetçe, kadınlar emeklerini ortaya koyduğu müddetçe çok daha güzel bir ortam olacaktır” dedi.

BÜYÜK ÇALIŞMALARIN BAŞLANGICI OLACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Biz Çorlu’yla her alanda gurur duyuyoruz. Çorlu, Trakya’nın en büyük şehridir. Çorlu Tekirdağ’ın büyükşehir olmasında en önemli faktörlerden birisidir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Büyükşehir Kent Konseyi’ni kuruyoruz. Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi bugün burada örnek bir çalışmaya imza atmıştır” derken, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç da “Çorlu’da 81 vilayetten insanlar yaşıyor. Çorlu’nun kültürünü yansıtan böyle bir organizasyonun düzenlenmesinden dolayı mutluluk duyuyorum. İnanıyorum ki bu çalışma daha büyük çalışmaların da başlangıcı olacak” dedi.

TOPLUMU GELENEKLER AYAKTA TUTAR

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, “Çorlumuz yeterince tanıtılmıyor. İnşallah bunun gibi çalışmalar Çorlu’yu Türkiye’ye değil, bütün Dünya’ya tanıtır. Biz milletvekilleri olarak şunu görüyoruz: Ankara’da bütün illerle ilgili tanıtım günleri düzenleniyor. İlimizle ilgili, ilçelerimizle ilgili tanıtım günleri düzenlenmiyor. Bizim de yöresel yemeklerimizin, kültürümüzün yaşatılması lazım. Toplumu ayakta tutan gelenekler, görenekler ve kültürdür” dedi.

KİTAPLARINI İMZALADI

Açılış konuşmalarının yapılmasının ardından etkinlik alanındaki stantlar ziyarete açıldı. Stantlarda sergilenen yöresel yemekler ve el işi ürünleri tanıtıldı. Etkinlik alanındaki bütün stantları ziyaret eden Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yöresel yemekleri ve el işi ürünleri hakkında bilgiler aldılar. Çorlu Tanıtım Günlerinde ayrıca Çorlulu yazarlar Fulya Gümüşpala Teke ve Ramis Çınar’ın kitapları da tanıtıldı. Fulya Gümüşpala Teke “Aşk Hiç Biter mi?”, Ramis Çınar ise “Elveda Rumeli” ile “Aşk Hayat ve Arayış” adlı romanlarını okurlar için imzaladı.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10