Karaağaç'ta sessiz veda

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde vatani görevini yaparken, akalaştığı kimliği gizli tutulan nöbet arkadaşının tüfeğinden çıkan merminin başına isabet etmesi sonucu şehit düşen

Kapaklı 4.01.2015 16:08:00 0
Karaağaç

ARKADAŞININ KURŞUNUYLA ŞEHİT OLDU

2012 yılında Tunceli’de pkk’lılar tarafından düzenlenen hain saldırı sonucu şehit düşen Karaağaçlı Jandarma Er Kadir Dadaş’ın ardından Karaağaç’a bir kez daha şehit ateşi düştü. Suriye sınırındaki Akçakale Hudut Karakolu'nda silah arkadaşı ile nöbetteyken şakalaştığı sırada arkadaşının tüfeğinin ateş alması sonucu başından yaralanan Emrah Çalkın Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

 

AİLENİN ACISINI PAYLAŞTILAR

Karaağaçlı Şehit Piyade Er Emrah Çalkın'ın cenazesi otopsi için Akçakale Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, olay yerinde inceleme yapan askeri yetkililer, acı haberi Şehit Çalkın’ın ailesine bildirdi. Acı haber üzerine Çalkın ailesi gözyaşlarına boğulurken, cumartesi günü Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Müftüsü İsa Aktaş ve Çalkın ailesinin eş dost ve akrabaları şehit evine taziye ziyaretinde bulunarak ailenin acısını paylaştı.

 

 

MEKANI CENNET OLSUN

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Emrah Çalkın’ın mertebelerin en şereflisine ulaştığını ifade ederek “Oğlunuzla gurur duymalısınız. İnşallah mekanı cennet olur” derken, şehit babası İrfan Çalkın, gözyaşlarına boğularak diğer oğlu Levent Çalkın’a sarıldı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü İsa Aktaş tarafından dua edilirken, fenalaşan şehidin halası Gülizar Utanç ise evin önünde bölgede hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından tedavi edildi.

 

 

ÇERKEZKÖY’E GETİRİLDİ

Şehit Emrah Çalkın’ın cenazesi önceki gün saat 21.00 sıralarında Çerkezköy’e getirildi. Kapaklı Belediyesi’ne ait Cenaze Nakil Aracı ile Çorlu Hava Alanı’ndan teslim alınarak Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne getirilen Çalkın'ın cenazesi, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Tuncel ile Çalkın ailesi ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanırken, hastane morguna askeri merasim ile kaldırıldı.

 

 

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehit Piyade Er Emrah Çalkın, dün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, siyasi parti temsilcileri, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Necati Karaoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcili Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, askeri erkan, Şehit Çalkın’ın ailesi ve yakınları ile yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı.

 

 

BAYRAKLARLA DONATILDI

Karaağaç Mahallesi sakinleri evlerini Türk bayrakları ile donatırken, yolcu minibüslerine de ay yıldızlı bayraklar asıldı. Karaağaç Mahallesi Hicret Camii’ndeki cenaze namazını İl Müftüsü Mahmut Gürlen kıldırdı. “Her karış toprağı şehit kanları ile yoğrulan bu aziz vatan için bir şehidi daha Allah’ın huzuruna gönderiyoruz” diyen Mahmut Gürlen, ay yıldızlı Türk Bayrağı’nın en çok da şehit tabutlarına yakıştığını belirtti.

 

 

ONLAR PEYGAMBERİMİZİN ÇOCUKLARIDIR

Çünkü Türk Bayrağı’nın o rengi şehitlerimizin kanlarından aldığını ifade eden Gürlen “Biz ordusuna Mehmetçik diyen tek milletiz. Onlar Peygamber efendimizin küçük çocuklarıdır. Onlar küçük Muhammed’ler, sevinçli Muhammed’ler. Biz ordusunu göz bebeği bilen bir milletiz” dedi. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Ordunun Duası” isimli şiirinde yer alan “Yılmam ölümden, yaradan, askerim, orduma 'Gazi' dedi Peygamber'im, bir dileğim var ölürüm isterim, yurduma tek düşman ayak basmasın, amin desin hep birden yiğitler, Allahu ekber gökten şehitler, Amin! Amin! Allahu ekber” dizelerini de okuyan Gürlen “Yerde yiğitleriyle, gökte şehitleri ile bir aziz vatanın şehitleri olmak ve bu bayrağın dalgalanması, bu ezanların okunması bir milletin yaşaması için mutlaka şehitler de olacak. Şehidimizin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bir şehit babası, şehit kardeşi ya da şehit annesi olmak, dinen en büyük payelerden biridir. Şehidimizin yaşayamadığı şeyleri rabbim cennette annesiyle, babasıyla, kardeşleriyle beraber yaşatacak inşallah. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

SİLAH ARKADAŞLARININ OMUZLARINDA TAŞINDI

Cenaze namazının kardından Şehit Er Çalkın’ın naaşı, askeri merasimle Fatih Mezarlığı’na kadar yaklaşık bir buçuk kilometre silah arkadaşlarının omuzlarında taşınırken, şehit oğlunun tabutunun önünden geçtiği sırada kendini tutamayan anne Şükran Çalkın, oğlunun tabutuna son bir kez sarılmak istedi. Şehit Annesi Şükran Çalkın’ı, askeri yetkililer ve yakınları teselli etmeye çalıştı.

TÖREN MANGASI EŞLİĞİNDE OMUZLARDA MEZARLIĞA GETİRİLDİ

Tören mangası ve dualar eşliğinde Fatih Mezarlığı’na getirilen Şehit Emrah Çalkın’ın naaşının defnedilmesi sırasında kardeşleri ve yakınları sinir krizleri geçirirken, baygınlık geçiren bazı şehit yakınlarına 112 ekipleri müdahale etti. Şehidin naşı Kürtçe ağıtlar ve dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenazenin toprağa verilmesi sırasında 3 kez saygı atışı yapıldı. Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Şehit Babası İrfan Çalkın’a Türk Bayrağı ve oğlunun resmini takdim etti. Devletin zirvesi de cenaze merasimine çelenk gönderdi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA - Cem BÜLBÜL - Sevay KARDEŞ - Burak ALMACI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10