Çerkezköyspor-Çorluspor 1947 karşılaşması ertelendi

Süper Amatör Lig'de 11.hafta karşılaşmasında saat 13.00'de başlaması planlanan Çerkezköyspor ile Çorluspor 1947 karşılaşması olumsuz hava ve saha koşulları nedeniyle ertelendi.

4.01.2015 17:05:00 0
Çerkezköyspor-Çorluspor 1947 karşılaşması ertelendi

ZEMİN UYGUN DEĞİL

Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda yapılması gereken karşılaşma öncesinde üç gün kentte etkili olan kar yağışının ve stattaki temizlik çalışmalarının zemindeki etkileri, hakemler ve takımların temsilcileri tarafından incelendi. Maçın orta hakemi Mehmet Ali Özer, yardımcı hakemler Sertaç Evin ve Kenan Platin Çerkezköyspor Teknik Direktörü Ayhan Kaynak ve Çorluspor 1947 Teknik Direktörü Savaş Demiral ile görüştükten sonra sporcu sağlığı açısından zeminin uygun olmadığını bildirip karşılaşmayı erteledi.

“ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Ertelenme kararının ardından açıklamalarda bulunan Çerkezköysopr Başkanı Ahmet Korkmaz “ Süper Amatör ilk yarıdaki son maç olan Çorluspor 1947 maçına gerçekten çok ciddi bir şekilde hazırlanmıştık. Sporcularımız, teknik heyetimiz ve sporcularımız tamamen bu maça odaklanmıştı. Zirveden kopmamak adına mutlak üç puan ile ayrılmak istiyorduk. Maç saatinden önce sahaya bizzat ben ve yönetici arkadaşlarımız gittik. Sahada elverişsiz bir ortam bulunmuyordu. Maç saatinden bir saat önce gözlemciler ve hakemler geldiler sahayı gezdiler. Sahanın durumu hakkında bilgi verdik. Kendileri de gördüler. Saha çizgilerini açmamızı ve belirlenmesi için boya vurulmasını istediler. Bizde olağan gücümüz ile bizzat kendimde çalışarak çizgileri boyadık ve müsabakanın oynanması için gerekli ortamı sağladık” dedi.

“HAKEMLERİ TEHDİT ETTİ “

Sahayı karşılaşma öncesi elverişli duruma getirdiklerini kaydeden Korkmaz “ Maç saatinden on dakika önce hakem takım kaptanları çağırıp karşılaşmayı oynatacaklarını söylediler. Soyunma odasına giderken Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Ali Çimen hakem triosuna yönelik bu maçı oynatamazsınız diyerek hakemlere tehditkar kelime kullandı. Ali Çimen telefonu eline alarak bir yerlerle görüştü. Ben de buna şahit oldum. Sonra ise hakemler odasından çıkarak genel kaptanları çağırıp maçı iptal ettiklerini söylediler. Öncelikle ASKF’de yöneticilik yapan bir kişinin bu karşılaşmalarda tarafsız olması gerekiyor. Kimsenin hakemlere tehdit edecek kadar yetkisi yoktur. Bu tehditlere boyun eğerek elverişli sahada maçı iptal etmeleri ise hakemlerin ne kadar acizkar, korkak olduklarını gözler önüne seriyor.  Bu korkaklığı gösteren hakemlerin sahada ne kadar sağlıklı verecekleri kararları da kamuoyuna bırakıyorum” açıklamasında bulundu.

“YANLIŞ KARARDIR”

Korkmaz “ Mücadelenin tatil edilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapan Çorlu yöneticilerinin ne akıllı direttiklerini de anlamıyorum. Tatil olsa da elinde sonunda yağmurda çamurda onlar bize gelip maçı oynayacaklardır. Tatil edilmesi hem onların hem de bizim açımızdan olumlu değildir. Devre arası yapacakları transferler, çalışmalar bu maçın tatil edilmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Yapacak bir şey yok. Yanlış bir karar verildi. Önümüzde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Önümüzdeki hafta Sitespor ile erteleme karşılaşmasında karşı karşıya geleceğiz. Daha sonra ise Çorluspor 1947 karşılaşmasının tarihini bekleyeceğiz” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10