1911 Çerkezköyspor'a Gençlerbirliği çelmesi

Süper Amatör Ligde haftanın en önemli karşılaşmasında temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor deplasmanda Çorlu Gençlerbirliğispor'a konuk oldu. Rakibi karşısında mutlak galibiyet için sahaya çıkan

5.01.2015 17:21:00 0
1911 Çerkezköyspor

Süper Amatör Lig’de şampiyonluk hesapları yapan 1911 Çerkezköyspor deplasmanda karşı karşıya geldiği karşılaşmada sezonun ilk yenilgisini aldı.

13.00’DE BAŞLAYACAK

Pazar günü saat 13.00’de Çorlu General Basri Saran Stadyumunda oynanan karşılaşmaya 1911 Çerkezköyspor, Muzaffer, Ziya, Tuna, İsmail, Tolga, Vedat, Bahadır, Oğuz, Gençağa, Gökhan, Şafak kadrosu ile çıkarken, Çorlu Gençlerbirliğispor ise sahaya İlkay, Çağatay, Atalay, Abdullah, Özkan, Emrah, Bektaş, Mustafa, Salih, Yusuf ve Bülent 11’i ile çıktı. Maça iyi başlayan ev sahibi ekip Çorlu Gençlerbirliğispor onuncu dakikada önemli bir fırsattan yararlanamadı. Sağ kanattan gelişen atakta Yusuf’un pasında topla buluşan Bülent’in vuruşu üstten auta çıktı.

ÇORLU GENÇLER YÜKLENDİ

Rakibi karşısında savunmada hata yapmayan temsilcimiz 12’inci dakikada önemli bir fırsat yakaladı. Sağ kanattan seri bir şekilde ilerleyen Oğuz Kaptan topu Şafak’a aktardı. Şafak’ın sağdan sert vuruşunu kaleci İlkay mükemmel şekilde kornere çeldi. Pozisyonun devamında Oğuz’un kornerinde İsmail’in vuruşu savunmadan döndü. Dönen topu iyi takip eden Vedat’ın vuruşu üstten auta çıktı. Rakibi karşısında ilk devrenin ilerleyen bölümlerinde sağlı sollu ataklar geliştiren ev sahibi ekip Çorlu Gençlerbirliğispor bir çok pozisyondan yararlanamadı.

İLK DEVREDEN GOL ÇIKMADI

Karşılaşmanın 32’inci dakikasında ev sahibi ekip Çorlu Gençlerbirliğispor etkili geldi. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Bülent Çakmak’ın vuruşunu Muzaffer kontrol etti. Karşılaşmanın ilk devresinin ilerleyen bölümlerinde tansiyon yükseldi. 38’inci dakikada ise gelişen 1911 Çerkezköyspor atağında Gençağa’nın vuruşu az farkla auta çıktı. İlk devrenin son dakikalarında kasığından sakatlanan Oğuz Kaptan’ın yerine oyuna Gürel dahil oldu. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmadı.

ÇORLU GENÇLERBİRLİĞİ ÖNE GEÇTİ

Karşılaşmanın ilk devresinde iki takım taraftarları arasında tartışma yaşandı. Tribünlerden birbirlerine yabancı madde atan iki gruba polis müdahalede bulundu. Polisin araya girmesi ile sakinleşen taraftarlar takımlarını desteklemeye devam ettiler.Karşılaşmanın ikinci devresine ev sahibi ekip Çorlu Gençlerbirliğispor tekrar atak bir futbol ile başladı. 49’uncu dakikada Mustafa’nın pası ile hareketlenen Bülent kaleci Muzaffer’i geçerek topu ağlarla buluştu.

BERABERLİK GOLÜNÜ ARADI

İlk devrenin başında gelen golle birlikte mağlup duruma düşen temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. 54’üncü dakikada Gökhan Küçük’ün pası ile hareketlenen Bahadır’ın vuruşu auta çıktı. Sağlı sollu ataklarla gol arayan temsilcimiz 57’inci dakikada etkili geldi. Sağ kanattan Tolga ile gelişen atakta Gürer topla buluştu. Gürer’in ortasında müsait pozisyonda Şafak topa vuramadı. 1911 Çerkezköyspor’un gol için geldiği dakikalarda ev sahibi ekip kontra ataklar geliştirdi. Sağ kanattan gelişen atakta Bülent’in vuruşu az farkla dışarı çıktı.

İLK MAĞLUBİYETİNİ ALDI

Karşılaşmanın 78’inci dakikasında Vedat’ın aşırtma vuruşu üstten dışarı gitti. Bu pozisyondan bir dakika sonra orta alanda topla buluşan Gürer’in pası ile hareketlenen Şafak mutlak pozisyondan yararlanamadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada ev sahibi ekip Çorlu Gençlerbirliğispor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu mağlubiyet ile birlikte şampiyonluk yarışında ağır yara alan 1911 Çerkezköyspor 19 puanda kalırken, Çorlu Gençlerbirliğispor ise bu galibiyet ile birlikte 22 puanla maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

TARAFTARLAR ŞEHİDİNİ UNUTMADI

Maçın başından sonuna kadar tezahüratlarla takımlarını destekleyen Azaplar ve Caddeliler taraftar grubu önceki gün Şanlıurfa’da şehit olan Emrah Çalkın’ı da unutmayarak ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganı attılar.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10