Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

Çerkezköy Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını dün yaparken, saat 14.00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapılan toplantıya AK Partili Meclis Üyesi Remzi Garip

Çerkezköy 5.01.2015 17:31:00 0
Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

MECLİS AĞUSTOSTA TATİL YAPACAK

Başkan Vahap Akay’ın 2015 ile ilgili temennilerini dile getirmesinin ardından toplantıda ilk olarak 2015 yılında Mahalli İdareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım, taşıma, ayni ihtiyaçlar ve personel temini konularının belediye tarafından karşılanıp karşılanmayacağı konusu görüşülürken, ilgili gündem maddesi oybirliği ile karara bağlandı. 2015 yılında meclisin Ağustos ayında tatil yapması oybirliği ile karara bağlanırken, toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Denetim Komisyonu üyeleri belirlendi.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Yapılan gizli oylama sonucu Yüksel Sevil, Taner Bahar, Şükrü Dumanlar, Mehmet Soyhan ve Serdar Ürkmez Denetim Komisyonu’na seçildi.

YARIM KONUSUNU KOMİSYON GÖRÜŞECEK

Toplantıda 2014 Mali Yılında olduğu gibi 2015 Mali yılında da ihtiyaç sahibi engellilere yardım edilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, belediyede boş bulunan 1 adet kadroda unvan değişikliği ve 2 adet kadroda da unvan ve derece değişikliği yapılması konusu ise oy birliği ile karara bağlandı. Toplantı sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin tespiti konusunun görüşülmesi ile devam etti. Belediyede çalıştırılacak olan sözleşmeli personellere taban ücret ile tavan ücretin ortalamasının hesaplanarak ödenmesine oy birliği ile karar verildi.

BÜYÜKŞEHİRE DEVREDİLECEK

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Türkiye Beyazay Derneği’ne kiraya verilen taşınmazın durumunun yeniden incelenmesine ilişkin yazısının görüşülmesi sırasında konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu yer Tepe Emlak Konutları’nda bulunuyor. Fakat son iki yıldır burada hiçbir çalışma yapılmadığını tespit ettik” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın, Çerkezköy’de kreş yapımı için yer talebinde bulunduğunu söyleyen Akay, kreş için burayı uygun gördüklerini, bu yeri Beyazay Derneği’nden geri alarak kreş yapılması için Büyükşehir'e devredeceklerini söyledi.

AK PARTİ GRUBUNDAN RED

Başkan Akay, Beyazay Derneği yönetiminin Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile birlikte konuyla ilgili görüşmek üzere geçtiğimiz günlerde kendisini ziyaret ettiğini ifade ederek, kendilerine Amfi Tiyatro’da başka bir yer gösterdiklerini belirtti. Onların da mevcut ilçe kütüphanesinin bulunduğu yeri istediğini söyleyen Akay “Biz de onlara projeleri ile birlikte gelmeleri halinde yardımcı olabileceğimizi ilettik. Projeleriyle belediyemize müracaat ederlerse onları mağdur etmeyiz” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından yerin Beyazay Derneği’nden geri alınması AK Parti Grubu'nun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 

İHALELER 2 YILDA BİR YAPILACAK

Çerkezköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün görev yetki ve sorumluluklarına ait yönetmeliğin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından toplantı Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Temizlik Hizmeti konulu yazısının görüşülmesi ile devam etti. Temizlik ile ilgili ihalelerin bundan sonra 2 yıl süreli yapılmasına ilişkin yazı oy birliği ile karara bağlandı. İlçenin münferit noktalarındaki belediye hisselerinin hisse maliklerine satışı konusu da görüşülürken, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 758 ada 17 parselde bulunan 66 metrekarelik belediye hissesinin diğer malik Namık Kısa’ya; İstasyon Mahallesi 767 ada 5 parselde bulunan 63,54 metrekarelik belediye hissesinin diğer malik Nurten Özaltun’a; İstasyon Mahallesi 278 ada 7 parselde bulunan 100 metrekarelik belediye hissesinin diğer malik Emine Daştan’a; Veliköy Mahallesi 600 ada 7 parselde bulunan 926 metrekarelik belediye hissesinin diğer malik Cengiz Aydoğdu’ya; Kızılpınar Mahallesi 652 ada 16 parselde bulunan 57,08 metrekarelik belediye hissesinin diğer malik Ali Erkan Alagöz’e; Kızılpınar Mahallesi 672 ada 10 parselde bulunan 68,53 metrekarelik belediye hissesinin diğer malik Sedrettin Eser’e; Kızılpınar Mahallesi 676 ada 16 parselde bulunan 156 metrekarelik belediye hissesinin diğer malik İsmail Yıldız’a ve Kızılpınar Mahallesi 786 ada 10 parselde bulunan 20,21 metrekarelik belediye hissesinin diğer malik Halime Tuna’ya satılması konusu oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi.

MECLİS CUMA GÜNÜ YENİDEN TOPLANACAK

Toplantıda Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Atık Su ve Evsel Katı Atık tarifelerinin uygulanmasının ertelenmesi konulu yazısı görüşülmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edilirken, 512 ada 6-7 nolu parseller ile 511 ada 15 nolu parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi de görüşülmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Ocak Ayı Meclis Toplantısının 2.oturumunun 9 Ocak Cuma günü saat 14.00’da yapılması karara bağlandı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10