"CHP'lilerin, AKP'li vekillerden alacağı ekonomi dersi yok"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi'nin Marmara Ereğlisi Belediyesi'yle ilgili iddialarına yazılı açıklama ile cevap

Tekirdağ 6.01.2015 16:02:00 0

EREĞLİ HALKINI KÜÇÜMSEMEKTEDİR

Yemişçi’nin Ereğli’de yapılan hizmetleri görmesi için sahile bakmasının yeterli olduğunu ifade eden Öztrak, “AKP’li Yemişçi, yaptığı açıklamayla İbrahim Uyan’ı eleştirmekten öte, onu dördüncü kez göreve getiren Ereğli halkını küçümsemektedir. AKP’li Yemişçi’nin, Türkiye’nin faiz ödemelerinin azaldığı yönündeki iddiası doğru değildir. AKP'den önceki 27 yılda bütçenin faiz ödemeleri 251 milyar dolar iken, son 12 yılda bu rakam 389 milyar dolar olmuştur. Yani son 12 yılda, Türkiye önceki 27 yılda ödediğinin 1,5 katı kadar fazla faiz ödemesi yapmıştır” dedi.

KİMİN HAYAL KURDUĞU BELLİ

AKP Hükümetlerinin, dünyada dolar bolluğunun olduğu dönemde ekonomiyi tahkim edip zor günlere hazırlık yapmadığını, 12 yıl önce devraldığı ekonomi programının üstüne bir tuğla bile koyamadığını iddia eden Öztrak “Küresel dalga durup, para bolluğu sona erince yanlış ekonomi politikalarının sonuçları ortaya çıkmaya başlamış, 2014 yılının üçüncü çeyreğinde büyüme yüzde 2’nin de altına düşmüştür. CHP’lilerin, ekonomideki başarısızlıklarını zafer masallarıyla süslemeyi adet haline getiren AKP’li vekillerden alacağı ekonomi dersi yoktur. Yemişçi’nin açıklamaları, ekonomiden anlamadığı gibi belediyecilikten de anlamadığının göstergesidir. Öncelikle, Yemişçi’nin, Ereğli’nin çalışkan başkanı İbrahim Uyan’ın neler yaptığını görmesi için sahil şeridine bakması yeterlidir. AKP’li Yemişçi bilmese de Ereğli halkı, Başkan Uyan’ın hizmetlerini bilmektedir ki dördüncü dönem de Belediye Başkanlığı makamını İbrahim Uyan’a emanet etmiştir. Milli iradeyi dillerinden düşürmeyenlerin, Marmara Ereğlili hemşerilerimizin iradesini yok sayması, bu meselelerde ne kadar samimiyetsiz olduklarını da açıkça göstermektedir. AKP’li Yemişçi, yaptığı açıklamalarla Marmara Ereğlisi Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Uyan’ı değil, Başkanımızı dördüncü kez göreve getiren Ereğli halkını küçümsemektedir. Ereğli halkı da verdiği oylarla aslında kimin “hayal kurduğunu” açık şekilde göstermektedir” dedi.

BİLGİ SAHİBİ DEĞİL

Yemişçi’nin, doğalgaz hizmetinin Ereğli’ye nasıl getirileceği konusunda da bilgi sahibi olmadığını söyleyen Öztrak “Reis dediği Erdoğan’ın seçim meydanlarında yaptığı konuşmaları da dinlememiş olsa gerek ki, doğalgaz hizmetlerinin belediyeler tarafından getirildiğini sanmaktadır. Merkezi Hükümetin yapması gereken bir görev Belediye Başkanından beklenemez. Buna rağmen Başkan Uyan, Ereğli halkının doğalgaza kavuşması için tüm gücüyle çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çerçevede, RMS istasyonlarının yerleri ilgili şirket tarafından belirlenmiştir. Ereğli’de Şubat ayında doğalgaz dağıtım altyapı çalışmaları başlayacaktır” dedi.

BUGÜNE KADAR NE YAPTINIZ

Öztrak, Özlem Yemişçi’ye “12 yıldır iktidardasınız. Çocukluğunuzun geçtiğini söylediğiniz Ereğli için bugüne kadar ne yapabildiniz?” sorusunu sordu.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10