AK Parti'den siyasi partilere ziyaret

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge ve yönetim kurulu üyeleri CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel ve Büyük Birlik Partisi İlçe Ba

Çerkezköy 6.01.2015 16:33:00 0
AK Parti

DEMOKRASİ ADINA ÖNEMLİ KURUMLAR

Dün saat 10.30’da ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge ve yönetim kurulu üyelerini CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk ve partililer karşıladı. Ziyaretten dolayı AK Partililere teşekkür eden CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk “El ele olmak gerçekten güzel bir şey. Partiler demokrasi adına önemli kurumlardır. Yaşamak ve ortak paydaları birlikte aşmak önemlidir. İnşallah Çerkezköy adına güzel şeyler yaparız” dedi.

İLK ZİYARETİ SİZE YAPMAK İSTEDİK

AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öge de, siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu ifade ederek “Bizlerin ve sizlerin de yeni yönetimleri oluştu. Henüz daha görev dağılımı yapmadık fakat ziyaretlere başlamak istedik. Ziyaret programlarına ise kurumlardan önce siyasi partilerden başlamak istedik. Yerel Yönetimde iktidar olan parti olmanız dolayısıyla ilk sırayı size verdik” dedi.

BİZİM DERDİMİZ ÇERKEZKÖY

Genel siyasetin ülke genelinde iş bölümü halinde yapıldığını belirten Öge “Bizler genel siyaset değil yerel siyaset yapmalıyız. Bizim derdimiz Çerkezköy. Yerel yönetimde bir araya gelerek Çerkezköy için ne yapabiliriz bunu düşünmeliyiz. Muhalefet olarak değil vatandaş odaklı çözümlerle Çerkezköy’de refah seviyesini arttırmalıyız. Partiniz için inşallah iyi çalışmalara imza atarsınız” dedi.

ÇERKEZKÖY’E YAKIŞMIYOR

Geçtiğimiz hafta yaşanan kar muhalefeti nedeniyle kesilen elektrikler hakkında da partililer karşılıklı fikir alışverişinde bulundur. Tekirdağ’ın ekonomide Türkiye’de 16’ncı sırada olmasına rağmen gerekli hizmetin verilmediğini kaydeden CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk “2015 yılındayız fakat hala daha tellerin birbirine çarpması ile saatlerce şehrin elektriği kesiliyor. Bunun üzerine basın açıklamasında bulunup tepkimizi dile getirdik. Karın ortasında 15 saatlik elektrik kesintisi Çerkezköy’e yakışmıyor. Çerkezköy’ün en büyük problemi elektrik oldu” dedi.

SIKINTIYI ÇÖZEBİLİRİZ

Kar yağışından bir gün önce TREDAŞ’ı ziyaret ettiklerini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öge de “Kendileri ile konuştuğumuzda harici hatların ekonomik ömrünün dolduğunu ve havadaki kabloların yer altına alınması gerektiğini söylediler. Siz de, biz de bu konunun üzerinde durup birlikte elektrik sıkıntısını çözebiliriz” dedi.

AYRIMCILIK SÖZ KONUSU DEĞİL

AK Parti hükümetinin her bölgeye eşit miktarda yatırım gerçekleştirdiğini kaydeden Öge “Bugün Karadeniz Bölgesi’ne ne yatırım yapılıyorsa, Trakya’da da aynısı yapılıyor. Tekirdağ’da belediyelerin CHP belediyesi olması buraya yatırım yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Trakya gelişiyor ve göç alıyor. Göç alan yerlerin de yatırımlarında sıkıntılar yaşanıyor. Bölgede yatırım ile alakalı ayrımcılık söz konusu değil. Yapılan devlet hastanesi ve okullar da bunun göstergesidir. Çerkezköy göç aldığı için okul sıkıntısı her yıl artıyor. Bu sorunları hep birlikte isteyip çözme noktasında buluşturmalıyız” dedi.

ONUR DUYUYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatından ayrılan AK Partililer daha sonra ise saat 11.15’de MHP İlçe Teşkilat’ını ziyaret etti. AK Partililer, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ve partililer tarafından karşılandı. Milliyetçi Hareket Partisi olarak tüm siyasi partileri ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Önsel “MHP ve AK Parti bir kongre süreci atlattı. Bu kongrelerin memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Çerkezköy’ün ve memleketin geleceği için vereceğimiz hayırlı mücadeleler için başarılı bir şekilde yol alırız” dedi.

BÜTÜN PARTİLERİN FİKRİNE AÇIĞIZ

Partililer olarak güzel bir kongre sürecini birlikte yaşadıklarını kaydeden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge “İki partimiz de seçimlere 2 aday ile girdi. Güzel bir yarış içinde ve demokratik ortamda bir seçim yaşadık. Hepimizin gayesi kongreleri yapıp hizmet verebilmektir. Seçmelerimizin, hemşerilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermemiz gerekiyor. Bu tür sorunları ise hep birlikte çözme gayesinde olmaya çalışacağız. Bizler siyasi partilerin temsilcileriyiz. Kendimize görev olarak Çerkezköy’e hizmetleri hedef aldık. Yerel hizmetlerde partilerimizin siyasi görüşlerini ikinci plana bırakıp hizmeti öne çıkarmayı çabalıyoruz. Bu hizmetlerde siyasi partinin koyduğu çerçevede onun verdiği sınırlarda yapıp hizmet vermeye çalışıyoruz. Sizlerin de bizimle gibi aynı düşüncede olduğunuza inanıyorum. Hepimizin düşüncesi elimizdeki imkanlarla bu hizmetleri yerine getirmektir. Karşılıklı fikir alışverişinde bütün partilerin fikrine açığız” diye konuştu.

DİK DURUŞUMUZU HER ZAMAN SERGİLİYORUZ

Genel siyasetin Çerkezköy’de ayakları olduklarını kaydeden Önsel “Eleştirileri ve isteklerimizi kırıcı olmadan yapıcı bir şekilde birbirimize iletirsek daha da memnun oluruz. Toplum ve siyasi partilerin kadroları açısından daha iyi olur. Hep birlikte Çerkezköy için mücadele edip birlik ve beraberliği sağlarsak memleketimiz için de örnek teşkil eder. Bizler elimizden geldiğince bugüne kadar hep yapıcı eleştirilerde bulunmaya çalıştık. Yanlışa doğru deme gibi durumumuz olmadı. Haksızlık karşısında da her zaman dik duruşumuzu sergiliyoruz” dedi.

ÇERKEZKÖY’ÜN KONUMUNU BİLİYORUZ

7 Haziran’da Genel seçimlerin yapılacağını kaydeden Önsel “O sürece kadar gerçekten yoğun bir çalışma ortamı olacak. Çerkezköy Tekirdağ’ın üçüncü büyük ilçesi. Bütün gözler Çerkezköy’ün üzerinde olacak. Teşkilatımız olarak Çerkezköy’e ayrı bir göz ile bakıyoruz” dedi. Çerkezköy’ün bölgede farklı nüfus yapısına sahip olduğunun bilincinde olduklarını kaydeden AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öge de “Çerkezköy’ün ağırlığının olması gerektiğine, artık temsil edecek daha fazla milletvekili olması gerektiğine inanıyoruz. Genel seçimlerde genel merkezimizin uygun gördüğü program ile çalışmalarımızı yürüteceğiz. Çerkezköy’ün Trakya’da teşkilatlar içindeki konumunu biliyoruz. Elimizden geldiğince hak ettiği hizmeti de almaya çalışıyoruz. Derdimiz ve niyetimiz Çerkezköy’dür” dedi.

18 OCAK’TA İL KONGREMİZ OLACAK

Basın mensuplarının “Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy’den milletvekili çıkarmasına rağmen AK Parti 13 yıldır ilçeden milletvekili çıkartamadı. Bu dönem için Çerkezköylü birini ilk sıralarda görebilecek miyiz” sorusuna cevap veren AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öge “18 Ocak’ta gerçekleştirilecek olan il kongresine yoğunlaştık. O kongremizi yaptıktan sonra çalışmalarımıza başlayacağız. Biz Çerkezköy’ün en az bir AK Partili milletvekili ile temsil edilmesini arzu ederiz. Tekirdağ’ın bütün milletvekilliğine AK Parti olarak talibiz ve hepsi için de çalışırız. Arzumuz ve kısmetimiz de o yöndedir. İl Teşkilatı ile görüşüp çalışma yapılarak partiyi en iyi yerlere getirecek adaylarla yola çıkacağız” dedi.

İLK SIRADA ADAY İSTİYORUZ

Aday adaylığı çalışmalarının başlamadığını kaydeden Öge “İl kongresinin ardından daha güzel çalışma ortamı bulup oraya doğru yönleneceğiz. Partililerimiz her zaman Çerkezköy’den milletvekili çıkmasını istemiştir. Biz de pozisyon olması için talep edeceğiz. Aday adaylarımızı da yakın zaman içinde yapacakları basın açıklamaları ile tanımaya başlarsınız” diye konuştu. Kendisinin aday olmayacağını söyleyen Önsel “Çerkezköy’den partimize milletvekilliği aday adaylığı için çok talep geliyor. İlk sırada da yer alacak olanlar da var” dedi.

SON ZİYARET BBP’YE

AK Partililer günün son ziyaretini ise saat 12.30’da Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatına gerçekleştirdi. Abdullah Öge ve beraberindeki ilçe yönetimini teşkilatta Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Yılmaz Bulut ve ilçe yönetimi karşıladı. Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Yılmaz Bulut “Bizler aynı ilçede yaşayan ve birbirlerini tanıyan insanlarız. Bu nedenle partilerimiz ayrı da olsa ilçemizin geleceği için birlikte hareket ederek ortak paydada buluşmalıyız. Ziyaretiniz bizleri mutlu etti” dedi. AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öge “AK Parti Çerkezköy İlçe yönetimi olarak bu bir tanışma ziyaretidir. İleride de çalışma ziyaretlerimiz olacak. Biz birlik ve beraberlik içinde ilçemiz için ne yapmamız gerekiyorsa birlikte yapalım diyoruz” dedi. AK Parti’nin genç bir parti olduğunu ve bünyesinde her siyasi görüşten insanların olduğunu da belirten Öge “13 yıllık partimizin bünyesinde CHP’den, MHP’den ve diğer partilerden olan insanlarımız var. Sizinle tabanımız aynı. Rahmetli eski Genel Başkanınız Muhsin Yazıcıoğlu’nu da anıyorum. Merhum Yazıcıoğlu düzgün, ülkesi için çok çalışan bir siyasetçiydi” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10