2015-2016 av sezonunda keklik avı yasak

Süleymanpaşa İlçe Av Komisyonu toplantısı önceki gün saat 10.00'da Tekirdağ Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Süleymanpaşa 7.01.2015 12:35:00 0
2015-2016 av sezonunda keklik avı yasak

KICIROĞLU BAŞKANLIĞINDA TOPLANILDI

Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu başkanlığında yapılan toplantıya Tekirdağ Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Gökay İnal, Ziraat Mühendisi Figen Yalçın, İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Yzb. Ömer Faruk Keleş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ersan Bayraktar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, Orman İşletme Şefi Aylin Karali, Yeni Kara Avcılar Derneği Başkan Yardımcısı Cengiz Ataklı, Sürdürülebilir Avcılık ve Av ve Yaban Hayatı Koruma Derneği Temsilcisi Nedim Çalım, Tekirdağ Çınar Avcılık Atıcılık ve Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Nurittin Eren katıldı.

KEKLİK AVI YASAKLANDI

Komisyonca Avlanmasına İzin Verilen Av Hayvanları ve Avlanma Süreleri belirlenirken, I. grup avlanabilen kuşlardan, bıldırcın ve üveyik avının 22 Ağustos Cumartesi günü başlayıp, 27 Aralık’ta sona ermesi, II. grup avlanabilen kuşlardan, kum kekliği, kınalı keklik ve kaya kekliği avının yasaklanması,  III. Grup (a) avlanabilen kuşlardan, sakarmeke, sakarca, yeşilbaş, bozördek, fiyu, çamurcun, Macar ördeği,  tepeli patka, kılkuyruk,  elmabaş patka, karaördek, çıkrıkçın,  su çulluğu  avının 3 Ekim Cumartesi günü başlayıp, 13 Mart 2016 Pazar günü sona ermesi, III. grup (b) avlanabilen kuşlardan, kaya güvercini, tahtalı, karatavuk, öter ardıç ve çulluk avının 3 Ekim Cumartesi günü başlayıp, 13 Mart 2016 Pazar günü sona ermesi, IV. grup avlanabilen kuşlardan, alakarga, küçük karga, ekin kargası, kara leşkargası, leşkargası ve saksağan avının 22 Ağustos Cumartesi günü başlayıp, 21 Şubat Pazar günü sona ermesi, I. grup memeli av hayvanlarından, yaban tavşanı, ada tavşanı, tilki, ve kaya sansarı avının 3 Ekim Cumartesi günü başlayıp, 3 Ocak 2016 Pazar günü sona ermesi, II. grup memeli av hayvanlarından, yaban domuzu ve çakal avının 15 Ağustos Cumartesi günü başlayıp, 21 Şubat 2016 Pazar günü sona ermesi, av hayvanlarının II. Grup memeli av hayvanları sınıfında olan domuz avının ve I. Grup avlanabilen kuşlardan bıldırcın ve çulluk avının  Salı, Çarşamba, Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftanın 4  günü ve resmi tatil günlerinde, diğer av hayvanları avının Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere haftanın 3 günü ve resmi tatil günlerinde yapılabilmesi karara bağlandı.

AVLANMA LİMİTLERİ BELİRLENDİ

Komisyon avına izin verilen az hayvanlarının avlanma limitlerini de belirledi. Avına izin verilen av hayvanlarının, avcı başına bir av günü için limit bıldırcın için 12, üveyik için 8, Karatavuk      için 3, Güvercin (kaya güvercini) için 6, Çulluk     için 4, Saksağan  için 15, Tahtalı, sakarca kazı için 3, Sakarmeke için 3 ve Alakarga, suçulluğu (bekasin) için 1 olarak belirlendi. Kınalı keklik, kum kekliği ve kaya kekliği, çil keklik avının Tekirdağ’da yasak olduğu belirtilirken, Yeşilbaş, bozördek, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, karabaş patka, elmabaş patka, çıkrıkçın, kara ördek ve altıngöz için avlanma limiti 6, küçük karga, ekinkargası, kara leşkargası ve leşkargası için 15, Şehir serçesi ve kızılsırtlı örümcek kuşu için yılda 4 adet olarak belirlendi. Memeliler için avlanma limiti 1, Yaban tavşanı için 2, Adatavşanı için 2, Yaban domuzu (bek ve yürüyüş avında avcı başına) için 2, Sansar (kayasansarı, ağaçsansarı toplamda )    için 2, Yaban domuzu (sürek avında avcı başına) için 2, Çakal için 2 ve Tilki için 1 olarak belirlendi.

KORUMA ALTINA ALINDI

Komisyonca koruma altına alınan av hayvanları ile ilgili de karar alındı. Kınalı keklik, kaya kekliği, kum kekliği ve çil kekliğin popülasyonu azaldığı ve nesillerinin tehlike altında olduğu gözlendiğinden 2015-2016 av sezonunda yasaklanmasına karar verildi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10