Veremle birlikte savaşacaklar

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Verem Savaş Haftası dolayısıyla Süleymanpaşa Verem Savaş Birimi'ni ziyaret ederek Verem Savaş Birimi Doktoru Semra Bozdoğan ile görüştü.

Şarköy 7.01.2015 16:22:00 0
Veremle birlikte savaşacaklar

21 VEREM HASTASI VAR

Süleymanpaşa ilçesinde şuanda hastalığa yakalanan 21 verem hastasının olduğunu belirten Bozdoğan, hastaların neredeyse tamamının dar gelirli vatandaşlardan oluştuğunu ifade ederek “Gelir düşüklüğünden dolayı sağlıklı beslenemiyorlar ve hastalar hastalıkları toplum tarafından dışlanma korkusu nedeniyle gizliyor” dedi. Başkan Eşkinat da, verem hastalığının halen var olmasının üzücü olduğunu ifade ederek “ “Her sağlık problemi üzücüdür. Ancak 21. yüzyılda halen verem hastalığı ile mücadele ediyor olmamız bizleri daha da çok üzüyor. Bu nokta da ilgilibakanlık, belediyeler, sivil toplum kuruluşları hep beraber ciddi adımlar atmalıyız” dedi.

SAĞLIKLI BESLENME ÖNEMLİ

Eşkinat, verem hastalığında sağlıklı beslenmenin önemli olduğuna da dikkat çekerek “Verem hastalarının neredeyse hepsinin dar gelirli vatandaşlarımızdan oluştuğunu öğrendik. Bu hastalığı atlatabilmek için ilaç tedavisinin yanı sıra sağlıklı beslenmek de oldukça önemli. Süleymanpaşa Belediyesi olarak verem hastası vatandaşlarımıza gıda desteği vererek daha iyi şartlarda hastalıklarını atlatmalarına yardımcı olmaya çalışacağız. Bu hastalığı şehrimizden silmek içini elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.” diye konuştu. İki kurum arasında işbirliği için yakın zamanda adımlar atılacak.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10