Çerkezköy'lü Sezgin Çoşkun ney çalmayı öğrendi

Çerkezköy Belediyespor'un alt yapısından yetişen, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'da futbol hayatını başarılı bir şekilde sürdüren Çerkezköy'ün gururu Sezgin CoÅ?

7.01.2015 17:26:00 0
Çerkezköy

“ÇERKEZKÖY ALT YAPISINDA BAŞLADIM” 

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'un takım kaptanı Sezgin Coşkun, etkilendiği tasavvuf kitaplarını okuduktan sonra ney çalmayı öğrendi. Eskişehirsporlu futbolcu Coşkun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, futbola 12 yaşında Çerkezköy’de başladığını belirterek, profesyonel futbolculuğa 18 yaşında, Çorluspor ile başladığını kaydetti.Daha sonra Eyüpspor'a oradan da Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a transfer olduğunu kaydetti.

“8 YILDIR ESKİŞEHİRSPOR FORMASI GİYİYORUM”

Çoşkun “ Bir süre sonra Eskişehirspor'a transferim gerçekleşti. Yaklaşık 8 yıldır Eskişehirspor forması giyiyorum. Eskişehirspor'a transfer olduğumuz tatilde öğrenmiştim. Denizden çıktım ve telefonda yaklaşık 100 cevapsız arama vardı. Hemen Serdar Özbayraktar'ı aradım ve Eskişehirspor'a transfer olduğumuzu söyledim. Dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, transferimizi gerçekleştirmişti. İyi ki buraya gelmişim” dedi.

“NEY İLE İLGİLENDİM”

Çocukluğundan itibaren müzik aleti çalmak istediğini kaydeden Çoşkun “ Neyin sesini sevmeyen yoktur. Herkesi etkileyen bir tınısı var. Kiminin aklına sevdiklerini, kiminin aklına Allah'ı, getirir. Özellikle ramazan ayında duyulan bir sestir. Ney çalmadan önce tasavvuf kitapları okumaya başladım. Mevlana'nın ve Şems'in yaşamlarını okudum. Antrenmanımızı yapıyoruz ve maçımızı oynuyoruz. Bunun dışında kişisel gelişimimize önem vermeliyiz. Tasavvuftan etkilendiğim için ney çalmak istedim. Yaklaşık 2 yıl önce kurs almaya başladım. Herkes, neyin çalması zor bir müzik aleti olduğunu söyledi. Neyde sesin oturması uzun sürüyor. Sevdiğim bir müzik aleti olduğu için neyle uğraşmaya devam ediyorum. Bir günlük ders yaklaşık 2 saat devam ediyor. Tesislerde de her gün 15-20 dakika çalışıyorum. Ney dinlemek için arkadaşlarımdan odaya girenler oluyor” dedi. Coşkun, futbolcuların, futbolun dışında bir uğraşla meşgul olmaları gerektiğini sözlerine ekledi. .

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10