Kent Konseyi'nin 6 ayı değerlendirildi

Çerkezköy Kent Konseyi tarafından düzenlenen genel kurul toplantısında kent konseyinin 6 aylık çalışmaları değerlendirildi.

Çerkezköy 8.01.2015 18:28:00 0
Kent Konseyi

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Dün düzenlenen toplantıda konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, halkın insan kaynağı, bilgi birikimi, düşünce üretimi ve araştırma kapasitesini, iletişim ve organizasyon becerisini en verimli biçimde değerlendirerek Çerkezköy’ün güçlenmesi ve insanların kalkınması için çalıştıklarını belirtti. Türkiye’nin sanayi üstü olan Çerkezköy’ün daha yaşanabilir bir kent olması için daha fazla çalışmaları gerektiğini dile getiren Karagöz Haziran 2014’ten bu yana yürütülen çalışmalarla ilgili de bilgiler verdi.

KURSLAR DEVAM EDİYOR

Çerkezköy Kent Konseyi binasında ve çevresinde çeşitli tadilatlarla birlikte ön bahçeyi çimlendirip çiçeklendirdiklerini ifade eden Karagöz “Kent konseyi için ihtiyaç olan bir televizyon, 50 tane plastik sandalye gibi ihtiyaçlarımızı belediyemizden temin ettik. Kültür Sanat ve Sosyal faaliyetler grubumuzla hafta sonu ve hafta içi 3 grup rölyef sanatı kursumuz 50-60 kişi devam ediyor” dedi. Bu kursları da İlçe Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile gerçekleştirdiklerini belirten Karagöz, kurslarla ilgili de bilgiler verdi.

SOSYAL ETKİNLİKLER DE DÜZENLENDİ

Çerkezköy Kent Konseyi olarak en önemli çalışmalarından birinin ‘okula gitmeyen çocuk kalmasın’ projesi olduğunu söyleyen Karagöz, proje kapsamında okula gidemeyen çocukları tespit ederek 104 öğrenciye okul kıyafeti temin ettiklerini belirtti. Düzenledikleri seminerlerle ilgili de bilgiler veren Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Genel Sağlık Sigortası, kişisel ve kurumsal gelişim konulu seminerler düzenlediklerini belirtti. Çocuk Meclisi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında 40 öğrencinin İstanbul Tüyap Kongre Merkezi’ne götürüldüğünü belirten Karagöz “Çerkezköy Kent Konseyi olarak Sakatlar Derneği ile mektup yarışması düzenledik. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından 5 yarışmacıya mini bilgisayar ve plaket verildi” dedi.

YAPMAK İSTEDİKLERİ PROJELERİ ANLATTI

Yapacakları ve yapmak istedikleri projelerle ilgili de bilgiler veren Serkan Karagöz “Marmaris’te bulunan müzikli havuzlu su gösteri parkının aynısını Çerkezköy’de eski otogarın bulunduğu alana uygulanmasının iyi olacağını düşündük. Bu projenin maliyeti 4-5 milyon TL. Kent Konseyi binasının önündeki hazır temelin üzerine Çanakkale savaşını anlatan anıt veya heykel yaptırılıp alt kısmına da Çanakkale’de şehit düşen 34 Çerkezköylünün isimlerinin verilmesi projemiz var. Ayrıca Kızılpınar’da ve Veliköy’de bazı parklara büyük satranç oyun alanlarının kurulması, Ramazan ve yaz aylarında uygun bir yer bulunarak sanat sokağı yapılarak çeşitli el ürünlerinin satışı gibi projeler de hazırlıyoruz” dedi.

DERENİNN KOKUSU RAHATSIZ EDİYOR

Kumlu Geçit’ten geçen derenin özellikle gece çok kötü kokması nedeniyle vatandaşların rahatsız olduğunu söyleyen Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, bununla ilgili de bir proje sunacaklarını söyledi. Çerkezköy’de bulunan okullar arasından yılın en temiz 3 okulunun her yıl seçilmesi ile ilgili Kaymakamımızla ve Belediye Başkanımızla görüşmeler yapıp yarışma koşullarını belirtmek istiyorum” dedi.

İLÇENİN TANITIMINA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Kent Konseyi olarak Çerkezköy’ün tanıtımına katkı sağlamak istediklerini belirten Karagöz “Her çocuğa  bir fidan kampanya projemiz var. Bunu geliştirip belediyemize sunmak istiyoruz. Çevre sağlığı çalışma grubumuz atık yağların ve atık pillerin toplanması ve eğitimler verilmesi konusunu hazırlıyor. Çeşitli hastalıklar konusunda her ay bir seminer verilmesi konuları devam edecek. Çerkezköy Kent konseyini daha çok tanıtmak amacı ile bu binada kokteyl verilmesi insan ilişkilerini daha sıcak hale getirmek istiyoruz” dedi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Kent Konseyi tarafından yapılan çalışmaların anlatıldığı toplantıya Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Belediye Meclisi Üyesi Funda Serfiçe, Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Dr. Nurtekin Erol, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar,Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan,S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat,Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan,Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, mahalle muhtarları ile çalışma grupları üyeleri katıldı.

Çerkezköy Haber / Burak ALMACI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10