1 ayda 14 işyeri açma ruhsatı verildi

2014 yılında Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından 2014 yılı Aralık ayında toplam 14 işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verildi.

Kapaklı 9.01.2015 12:36:00 0
1 ayda 14 işyeri açma ruhsatı verildi

İŞLETMELERİN KONTROLÜ YAPILDI

Faaliyetlerle ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Aralık ayında 14 vatandaşın defin işlemleri yapıldı” dedi. Aralık ayında İcra Müdürlüğü, Belediye ve diğer kurumlardan gelen 11 adet ilanın tutanak altına alındığını, 18 adet Hoparlör İlan Zabıt Varakasının düzenlendiğini belirten Mandalı, ruhsat verilen işletmelerin kontrolünün yapıldığını da söyledi.

HİÇBİR İŞYERİ MÜHÜRLENMEDİ

“Aralık ayı içinde menşe şehadetnamesinin verilmediğini belirten Mandalı “İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, SGK ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne aylık verilen iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları gönderildi. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine verilecek iş yeri ruhsatların emniyet müdürlüğüne kontrol yazıları yazıldı. Ayrıca 218 özürlü ve tedavi gören yoksul ailelerin hastane nakil işlemleri zabıta müdürlüğünce gerçekleştirildi. Aralık ayında 255 gelen, 167 de giden olmak üzere toplam 422 evrak kayıt altına alındı. Gelen dilekçeler hakkında söz konusu olay yerinde cezai işlem yapıldı ve kişilere cevapları verildi. Aralık ayında ayrıca 8 adet de zabıt varakası ve 1 adet de idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi. Bir aylık süre zarfında hiçbir iş yeri mühürlenmedi” dedi.

ÇÖP ŞİKAYETLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

İlçede çöp şikayetleri incelenerek çöp araçlarına yönlendirme yapıldığını ve eksik çöp bidonlarının tamamlandığını söyleyen Mandalı “Emniyet müdürlüğü ile ortak hareket ederek umuma açık istirahat ve eğlence yerleri denetlendi. Yeni ruhsatlandırılan iş yerlerine gidilerek ruhsat kesinleştirme tutanağı tutuldu” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10