Şiddet ve madde bağımlılığı masaya yatırıldı

Çerkezköy'de madde bağımlılığına savaş açıldı. "Şiddete ve Madde Bağımlılığına Hayır" projesi kapsamında dün saat 10.00'da Çerkezköy İlçe Milli Eğ

Çerkezköy 9.01.2015 15:30:00 0
Şiddet ve madde bağımlılığı masaya yatırıldı

ŞİDDETE VE MADDE BAĞIMLILIĞINA HAYIR

Toplantı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan başkanlığında yapıldı. Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Cemal Sabırlı, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz ile Çerkezköy RAM Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uzmanları Gülcan Uzunöz, Eda Çetin ve Eylem Yılmaz’ın da katıldığı toplantıda konuşan Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) öncülüğünde “Şiddete ve Madde Bağımlılığına Hayır” adı altında bir çalışma başlatıldığını ifade etti.

ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Bu çalışmayla Çerkezköy’de madde bağımlılığının ve şiddetin önüne geçilmesini hedeflediklerini dile getiren Hüseyin Erdoğan “Çerkezköy RAM tarafından konuyla ilgili ciddi çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalara katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür ediyorum” dedi. İlçede bu sıkıntıyı tüm paydaşları ile birlikte ele alarak ortadan kaldıracaklarını söyleyen Erdoğan, bu çalışmaların, çocuklar için, dolayısıyla Çerkezköy’ün geleceği için yapıldığını dile getirdi.

ÇOK FAYDALI PROJELERE İMZA ATILACAK

Erdoğan, proje ile Çerkezköy’de madde bağımlılığının azaltılmasını amaçladıklarını ifade ederek “Çerkezköy’de RAM olmasaydı bu projelerin ilçemizde hayata geçirilmesi hiç de mümkün olmayacaktı. Çerkezköy RAM’ın kurulması ile ilçemizde çok faydalı projelere imza atılacağına inanıyorum. Bu proje de onlardan biridir” derken, Çerkezköy RAM Müdürü Cemal Sabırlı da Çerkezköy’deki orta öğretim kurumlarında ‘Madde Bağımlılığına ve Şiddete Hayır’ etkinliklerini başlattıklarını söyledi.

YARINLAR İÇİN SESSİZ KALMA

Çerkezköy Kaymakamlığı’nın desteği ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve Çerkezköy Belediyesi’nin katkılarıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Sabırlı, çalışmaların mayıs ayına kadar devam edeceğini ifade etti. Çalışmalar kapsamında rehberlik öğretmenleri tarafından öğrencilere ve ailelerine seminerler verileceğini belirten Sabırlı “’Yarınlar için sessiz kalma’ ve ‘Yarınların için sessiz kalma’ sloganı ile hareket ediyoruz” dedi.

AMAÇ FARKINDALIK DÜZEYİNİ ARTIRMAK

Amaçlarının toplumdaki farkındalık düzeyini artırmak olduğunu söyleyen Sabırlı, proje ile öğrencileri bilinçlendireceklerini belirtti. Sabırlı, çocuklara madde bağımlılığına karşı hayır demesini öğreteceklerini ifade etti. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz de Kent Konseyi üyelerinin de konuyla ilgili rahatsızlık duyduğunu söyledi. Üyelerin de konuyla ilgili çalışma yapmak istediğini söyleyen Karagöz “Kent Konseyi Konferans Salonumuz her zaman hizmetinizdedir. Burada da madde bağımlılığı ve şiddete hayır konularında seminerler verilebilir” dedi.

Çerkezköy Haber / Burak ALMACI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10