Belediye sokak hayvanlarını unutmadı

Trakya ve Kapaklı'da son günlerde etkili olan soğuk hava nedeniyle özellikle dışarıda çalışmak zorunda olan vatandaşlar büyük zorluklar yaşarken, sokak hayvanları da soğukta yemek bulmada zorlanıyo

Kapaklı 11.01.2015 16:10:00 0
Belediye sokak hayvanlarını unutmadı

SOKAK HAYVANLARINI BESLEDİLER

Kapaklı’da özellikle son bir haftadır etkisini gösteren soğuk ve yoğun kar yağışının ardından yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına, ilçe genelindeki belirlenmiş beslenme noktalarında Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kuru mama dağıtımı gerçekleştirildi. Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri periyodik aralıklarla önceden belirlenen alanlarda sokak hayvanlarını besledi. Belediye yetkilileri, vatandaşlardan evlerinin camlarının veya kapılarının önüne yatay şekilde kesilmiş pet şişelerin içine ekmek, tahıl gibi yiyecekler bırakmalarını istedi.

KURU MAMA TAKVİYESİ YAPILDI

Kırklareli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de kış şartlarında özellikle yem bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yönelik çalışma başlattı. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri kentin çeşitli bölgelerine sokak hayvanları için kuru mama takviyesi yaptı. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Sokak hayvanlarımız bu soğuk hava şartlarından dolayı yiyecek bulmakta zorlanıyorlar. Onlar için biz de çalışma başlatarak kuru mama takviyesi yapıyoruz. Sokak hayvanlarının yoğun bulunduğu bölgelere, kış mevsimi boyunca kuru mama takviyesi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10