Satranç turnuvasında şampiyonlar belli oldu

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından organize edilen Okullar arası Satranç Turnuvası Cumartesi ve Pazar günü oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı.

Kapaklı 11.01.2015 17:35:00 0
Satranç turnuvasında şampiyonlar belli oldu
AÇILIŞI YAPILDI

Cumartesi günü Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda başlayan turnuvaya Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İlhan Çetinkaya ile çok sayıda veli ve öğrenci katıldı. Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, minik sporcuları zamanlarını iyi kullanmaları ve dikkatli olmaları konusunda uyardı. Turnuvanın açılış hamlesini de Kaymakam Gürbüz yaptı.

12 HAKEM GÖREV YAPTI

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ün çocukları Ataberk ve Göktürk’ün de yarıştığı turnuvaya 7-8 yaş erkekler kategorisinde 41, 9-10 yaş erkekler kategorisinde 52, 11-12 yaş erkekler kategorisinde 29, 13-14-15 yaş erkekler kategorisinde 33 ve kızlar kategorisinde de 49 olmak üzere toplam 204 sporcu katıldı. Aralarında Satranç İl Temsilcisi Baş Hakem Mehmet Vardar’ın hazır bulunduğu turnuvada Mehmet Vardar, Remzi Yakut, Murat Bektaş, Nejdet Dizman, Sencer Sancaktar, İlyas Saldıran, Mehmet Sah, İbrahim Yücetürk, Mehmet Süngü, Ahmet Canakay, Nihat Özsoy görev yaptı.

İKİ GÜN SÜRDÜ

İki gün boyunca oynanan karşılaşmaların ardından dün saat 15.30’da ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül töreni öncesinde Çorlu’lu satranç hakemi Nejdet Dizman ile satranç karşılaşması yapan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz rakibini mat etmesini bildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Satranç İl Temsilcisi Baş Hakem Mehmet Vardar konuşma gerçekleştirdi. İki gün boyunca süren turnuvada destekleri olanlara, mücadele eden sporculara ve kendilerine yalnız bırakmayan velilerine teşekkür eden Vardar “ Uzun zamandan beri en büyük katılımlı turnuvayı gerçekleştirdik. Oyuncularımız beş ve altı tur üzerinden yarıştılar. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

“KAPAKLIYI ÖNEMSİYORUZ”

Kapaklıyı çok önemsediklerini kaydeden Vardar “ Daha önce Çorlu ve Çerkezköy’de üst düzey turnuva düzenledik. Toplam 39 UKD sporcumuzda turnuvada ter döktü. Düzenli bir turnuvaya yapmak amacımızdır. Satranç kültürünü sporcularımıza ve ailelerine vermek istedik. Kapaklı’da çocuk ligi 14-15 Şubat tarihlerinde Kapaklı Çok Programlı Lisesi’nde gerçekleştirilecek ve toplam 17 takım mücadele edecek. Türkiye Küçükler şampiyonamız 25 Ocak’ta Antalya’da başlayacak. Kapaklı’dan da üç sporcumuz bu turnuvada mücadele edecek” diye konuştu.

“SATRANÇ AKIL OYUNUDUR”

Vardar konuşmasının ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’a günün anısına federasyonun satranç takımını hediye etti. Ödül törenin ardından konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz “ İki gün boyunca sabırlı bir şekilde turnuvanın tamamlanmasını beklediler. Satranç akıl oyunlarının en büyüdür. Piyon gelip piyon gitmemek gerekiyor. Şah ve vezir olmak için mücadele etmek gerekiyor. Satranç’a hakim olan etrafına ve hayatına da hakim olur. Ben satranç’ı masa sporu olarak görmüyorum. Dereceye giren sporcularımızı kutluyorum, derece giremeyen öğrencilerimiz ise diğer turnuvalara daha iyi çalışarak azimle başarı elde ederler” dedi.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

7-8 yaş kategorisinde Kızlar’da Sude Savcıoğlu, Erkekler kategorisinde Akın Demirkol, 9-10 yaş kızlarda Hilal İçen, Erkeklerde Muhammed Emre Akdaş, 11-12 yaş kategorisinde kızlarda Harünnisa Bilen, erkeklerde Muhammed Nurkan Şişmanoğlu, 13-14-15-16 yaş kategorisinde kızlarda Minel Bahtiyar ve erkeklerde Utku Erünsal üçüncü oldular. Sporculara ödülleri ise Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen tarafından verildi. 7-8 yaş grubunda kızlarda ikinci olan Hatice Başoğlu, erkeklerde Barış Canpolat, 9-10 yaş grubunda ikinci olan Asiye Avcı, erkeklerde Yunus Yılmaz, 11-12 yaş grubunda ikinci olan Melisa Baysal, erkeklerde Burak Göç, 13-14-15-16 yaş grubunda ikinci olan Şube Gündoğdu ve Mert Sabri Kasap’a ise ödülleri Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu tarafından verildi.

ŞAMPİYONLARA ÖDÜLLERİ KAYMAKAM VERDİ

Turnuvada rakiplerini mağlup ederek şampiyon olan  7-8 yaş grubu kızlarda Hilal Yalvaç’a, erkeklerde Cemal Yusuf Girgin’e, 9-10 yaş grubu kızlarda Tuğba Avcı’ya, erkeklerde Berk Altay’a, 11-12 yaş grubu kızlarda Semanur Yörük’e, erkeklerde Emircan Teke’ye ,13-14-15-16 yaş grubunda Neslihan Akgül’e ve erkeklerde Yiğit Dilaver’e ödülleri Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından verildi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10