Akay: Sen ben yok Çerkezköy var

Önceki akşam Çerkezköy'de görev yapan basın mensupları ile yemekte bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ilçede ki spor faaliyetleri hakkında da bilgilendirmede bulundu. Basın mensuplarÄ

Çerkezköy 13.01.2015 16:19:00 0
Akay: Sen ben yok Çerkezköy var

Pazartesi akşamı saat 19.00’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçedeki basın mensuplarını yemekte ağırlayan Belediye Başkanı Vahap Akay basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“TÜM SORUMLULUK BELEDİYENDİR”

Basın mensuplarının “ Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumu Çerkezköy’e mi yoksa Kapaklı Belediyesine mi ait?” sorusunu yöneltmesi üzerine konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay “  Mustafa Uğraş Stadyumunun mülkiyet olarak yarısı Çerkezköy Belediyesi’nin yarısı da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinindir. Stadın Kapaklı Belediyesiyle bir alakası yok, tüm sorumluluğu Çerkezköy belediyesindedir” diye konuştu.

 

 

 

“ZEMİN ÇOK KÖTÜ”

Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunun zemini hakkında da konuşan Akay “ Yağışların ardından zemin yeterince kötü durumda ve gerekli çalışmaları yapacağız. Hedeflerimizde stadyum var. Çeşitli illerdeki statlara baktık ve kafamızda bir proje şekillendi. Önümüzdeki ay muhtemelen yerle alakalı İlçe Spor Müdürlüğü ile birlikte belki İlinde görüşünü alarak bir çalışma yapacağız. Bu sürece kadar da zeminle ilgili gerekli çalışmamızı da yaparız. Bu yoğun yağışlar zemini iyice kötü duruma getirdi” dedi.

“BAŞKA TESİS YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”

Basın mensuplarının “ kamuoyunda 1911 Çerkezköyspor’a destek olduğunuz, diğer ilçe takımımız Çerkezköyspor’a ise destek vermediğiniz konuşuluyor. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz” sorusuna “ Belediye tarafından her hangi bir destek yok” cevabını veren Akay “ Çerkezköyspor yıllardır itfaiye binasında faaliyetlerini sürdürüyor. Oranın sıkıntılarını ben bilmiyorum. İtfaiye ile ilgili olan kısmın tamamı Büyükşehir Belediyesine devroldu. Çerkezköyspor yönetimi bana geldiğinde de alan bizim değil diye bir söylemde bulunmuştum. Sıkıntı varsa Büyükşehir ile konuşun ve benimle ilgili bir sıkıntı olmadığını dile getirmiştim. 1911 kulübünün bir talebi oldu ve düzenlediğimiz alanda yenileme çalışması yaparak arkadaşlara yer gösterdik. Başka bir tesis de yapmayı düşünmüyorum” diye konuştu.

“KAPALI SPOR SALONUNU PROJELENDİRİYORUZ”

Basın mensuplarının Çerkezköy’de hangi takımı destekliyorsunuz sorusuna ise Akay” Sen Ben Yok Çerkezköy var” cevabını verdi. Çerkezköy’de iki, Veliköy’de ve Kızılpınar’da ki birer halı sahayı Çerkezköy Belediyesinin çalıştıracağını kaydeden Akay “ Belli bir süreçten sonra bedeli karşılığında kiraya verilecek. Gelirini de Çerkezköy Belediyesi alacak. İstasyon Mahallesi’nde atıl olan kapalı spor salonu projelendiriyoruz. Bu ay içinde ihaleye çıkacağız. Çerkezköy’e spor yönünden güzel projelere de yakın zaman içinde imza atacağız” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10