Süper Lige yükselen üç takım belli oldu

1 Amatör Küme A ve B Grubu'nda hafta sonunda zorlu karşılaşmalar oynanırken, B Grubu'nda rakiplerini mağlup eden Çorlu Aslanspor ile Saray Belediyespor ligi ilk iki sırada tamamlayarak Süper Amatör Lige ç

14.01.2015 16:55:00 0
Süper Lige yükselen üç takım belli oldu

1.Amatör A ve B Grubu’nda Çorlu Aslanspor, Şarköyspor  ve Saray Belediyespor Süper Amatör Lige yükseldiler.

LİDER PUAN KAYBETTİ

Tekirdağ 1.Amatör Lig A Grubu’nda hafta sonunda beş karşılaşma oynandı. Geçtiğimiz hafta Süper Amatör Lige çıkmayı garantileyen Şarköyspor Tekirdağ deplasmanında ligde kalma mücadelesi veren Kumbağspor ile karşı karşıya geldi. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşma ise karşılıklı kaydedilen gollerle 2-2 sonuçlandı. Şarköyspor aldığı bir puan ile 39 puana yükselirken, ligde kalma adına önemli bir puan alan Kumbağspor ise puanını 12 yaparak son iki haftaya umutlu girdi.

AŞAĞI SEVİNDİKSPOR AVANTAJ YAKALADI

Evinde üst üste üç maç kaybederek düşme potasına yaklaşan Aydoğdu Gençlikspor deplasmanda Aşağı Sevindikspor ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında maçın ilk dakikalarında mağlup duruma düşen Aşağı Sevindikspor kalan dakikalarda iki gol bularak karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Puanını 34 yapan Aşağı Sevindikspor Süper Amatör Lig yolunda avantaj yakaladı. Kırmızı Beyazlı takım kalan iki maçında üç puan alırsa Süper Amatör Lig biletini alan ikinci takım olacak.Üst üste dördüncü maçını kaybeden Aydoğdu Gençlikspor ise 16 puanda kaldı.

 100.YILSPOR’A PATLADI

İkincilik iddiasını devam ettirmek isteyen Büyük Çınarlıspor ise lige veda eden 100.Yılspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir futbol ortaya koyan ve karşılaşmadan da 6-0 galibiyet alan yeşil beyazlılar umutlarını da canlı tuttu.  Haftanın en zorlu maçlarından biri olan Kaptan Barbarosspor ile Akçeşmespor maçında gülen Akçeşmespor oldu. Zirve hesapları yapan Kaptan Barbarosspor ile ligde kalma savaşı veren Akçeşmespor karşılaşmasında dört kırmızı kart oldu. Her iki takımda maçı dokuz kişi tamamladı. Karşılaşmayı 2-1 kazanan Akşeşmespor ligde kalma yolunda avantaj yakalarken Kaptan Barbarosspor’un ligde hiçbir iddiası kalmadı.

İDDİASINI KAYBETTİ

İkincilik iddiasını sürdürmek isteyen Çiftlikönüspor ligde kalma mücadelesi yapan ve sahada on kişi kalan Tekirdağ Kaltarspor ile 2-2 berabere kalarak iddiasını kaybetti. Maçın uzatma bölümünde bir topu direkten dönen Tekirdağ Kartalspor maç sonu üç puanı kaçırmanın üzüntüsünü yaşadı. Çiftlikönüspor puanını 25 yaparken,Tekirdağ Kartalspor ise puanını 15 yaptı.

ÇORLU ASLANSPOR BİR ÜST LİGE ÇIKTI

Tekirdağ 1.Amatör Küme B Grubu 15.hafta karşılaşmaları ile tamamlandı. Maçlarını farklı kazanan Çorlu Aslanspor ile Saray Belediyespor ligin bitmesini üç hafta kala Süper Amatör Lige yükselmeyi garantilediler. Grupta Saray temsilcisi Küçük Yoncalıspor ise ligden düşen ilk takım oldu. Olayla Saray Belediyesppor maçı nedeniyle sahaya tam kadro çıkamayan Çorlu Aslanspor buna rağmen Saray Çukuryurtspor karşısında karşılaşmadan 8-1 galip ayrılmasını bildi. Bu sonuçla sarı kırmızılı takım gelecek yıldan itibaren Süper Amatör Lig’de mücadele etmeyi garantiledi.

KÜÇÜK YONCALISPOR LİGDEN DÜŞTÜ

Çorlu Aslanspor ile oynanan maç nedeniyle beş oyuncusundan eksik çıktığı karşılaşmada Küçük Yoncalıspor’u hezimete uğratan Saray Belediyespor Süper Amatör Lige yükselen ikinci takım oldu. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar müthiş bir futbol ortaya koyan Saray Belediyespor karşılaşmadan da 10-0’lık galibiyet ile ayrılmasını bildi. Üst üste on ikinci maçını da mağlup kapatan Saray temsilcisi Küçük Yoncalıspor ise 18 yıllık aradan sonra yükseldiği 1.Amatör Ligde tutunmayı başaramadı.

FEVZİPAŞASPOR BAY GEÇTİ

Grupta iddiası kalmayan Çerkezköy 1923 Gençlikspor ile Vakıflar Güvenspor ise Veliköy’de 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı.  Çorlu Belediye sahasında oynanan haftanın karşılaşmasında ise Ergene Gücü Ulaşspor geriden gelip Ahımemet Gençlikszpor’u 2-1 lmağlup etmeyi başardı. Ahımehmet Gençlikspor bu mağlubiyetle ligde kalma şansını zora soktu. Ergene Gücü Ulaşspor ise ligde kalma yolunda büyük avantaj elde etti. Temsilcimiz Fevzipaşaspor ise haftayı bay olarak tamamladı.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10