Başkan Yurdakul pazar esnafı ile pazaryerini konuştu

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Şehitlik Caddesi üzerinde sergi açan pazar esnafları ile toplantı yaptı. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Nazif Balcı, Belediye Meclis Üyeleri Ali İhsan

Malkara 15.01.2015 16:59:00 0
Başkan Yurdakul pazar esnafı ile pazaryerini konuştu

KONUMU BELLİ

Kapalı pazar yerinin konumunun belli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul “Bununla ilgili farklı bir çalışmamız var. Bir aksilik olmazsa aşağı yukarı 1.5 yıl sonra sonuç vereceğini düşünüyoruz. İlçe pazarı İmar planındaki pazar yerinin olduğu yere taşınacak ama o taşınana kadar bir şekilde Malkara'da belirli alanlarda sergi açan pazarcı esnafımız var. Şehitlik Caddesi de bunlardan bir tanesi. Şuan TREDAŞ orada bir çalışmaya başladı. Elektrik kablolarını yer altına alıyor. Onun arkasından da bizim orasıyla ilgili yol yapım projemiz olacak. O cadde, komple yayalaştırılacak ve farklı bir havaya bürünecek. Bunlar olduğu zaman da o caddede sergi açmak imkânsız hale gelecek. Onunla ilgili yaptığımız bir çalışma var, önerilerimiz var. Sizlerin de fikirlerini dinleyelim dedik. Bunların hangisi size daha avantajlı gelir hangisi avantajsız gelir hep beraber konuşalım istedik” dedi.

PAZAR YERİNİ GÜZERGAHI OLUŞTURULDU

Toplantıda pazar esnaflarıyla görüşülerek fikir alışverişinde bulunulurken, kapalı pazar yeri faaliyete geçene kadar kurulacak olan yeni pazar yerinin güzergâhı da oluşturuldu. Yapılan görüşmelerin ardından yeni pazar güzergâhının Şadırvan'dan başlanılıp Tevfik Bey Caddesi, Yeniyol Sokak ve Künkçeşme Caddesi üzerinden devam edilerek, taksi durağının olduğu yere kadar kurulması kararlaştırıldı. Ayrıca pazar esnaflarının sergilerini açacakları noktaların paylaşımı da yapıldı.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10